Trotuarele careiene între bătaie de joc şi discriminare

• publicat la: 11 aprilie 2016
Trotuarele careiene între bătaie de joc şi discriminare

Cei care nu au la dispoziţie în permanenţă  un autoturism cu care să se deplaseze, folosesc trotuarele, şi nu sunt puţini pietoni.

După prezentarea idilică  de pe pagina primăriei şi a candidatului primar numai a anumitor zone din parc sau oraş, în condiţiile în care Careiul nu este doar  o fantă  triunghiulară prin care să se vadă un smoc de flori, am tot aşteptat să urmărim imagini cu trotuarele pe care se deplasează careienii pietoni, plătitori de taxe şi impozite.

Doamne fereşte să ne gândim la trotuarele de pe strada Porumbeilor sau de  pe strada Mikes Kelemen sau de pe strada Şoimului ori Pomilor!

Primăria Carei a luat de la BCR Carei  un credit de 7,3 miloane de lei pentru  reabilitare drumuri şi trotuare, prezentând în Consiliul Local lista cu străzile ce urmau a fi remediate.

Doar că după aprobarea creditului de către CL  şi BCR Carei şi  accesarea sumei respective, banii au luat o cu totul altă direcţie iar careienii au rămas să circule pe acelaşi trotuare obosite de vreme.

Deranjată  de semnalările din Buletin de Carei, administraţia locală a trimis taman în prag de alegeri o echipă  să arunce pe ici pe colo câte o lopată de asfalt,  probabil pentru a le arăta careienilor că au bune intenţii. Nu şi cunoştinţe  în ce priveşte lucrările de construcţii.

Priviţi cum a fost asfaltat trotuarul de pe strada Corneliu Coposu…. ba pe lângă borduri, ba îngropând bordurile…cum le-a venit la  bască.

Pe o altă stradă din centru-centru, situaţia e total diferită. Cei  cu pile la primărie au avut parte de o echipă care în prealabil  s-au ocupat de borduri, o lucrare deosebit de frumos realizată. Sincer. Ceea ce dovedeşte că se poate dacă se doreşte ..deci nu se vrea a se executa lucrări de calitate.  Tipic pentru Primăria Carei unde fiecare face ce şi cum vrea, în funcţie de cine îi asigură spatele.

2-3 case au avut parte de lucrări de reabilitare a bordurilor iar la celelalte a fost turnat asfaltul …cum a dat Domnul.

…sau deloc…

Situaţia  de mai sus nu este izolată….ea este generalizată în tot Careiul. Dar se cunoaşte doar de către pietoni…şi deci nu este cazul primarului sau al vicelui sau al administratorului public. Nici primarul actual şi nici predecesorul său nu au investit în reabilitarea trotuarelor pe care circulă  plătitorii de taxe şi impozite din Carei. Au luat doar dările  acestor pietoni şi au uitat să le ofere condiţii decente de circulat.

redacţia

comentarii

de mira la 12 aprilie 2016 - 06:53

Daca mai inpingi si un carucior,te gandesti numai la mama lor.

de fane la 12 aprilie 2016 - 22:21

Ar trebui sa facem un concurs in Carei . Cine gaseste undeva in orasul Carei trotuar in care sa fie macar 5 metri liniari de trotuar neted.
Eu umblu mult pe jos dar inca nu am gasit o portiune de trotuar in Carei mai mare de trei metri care sa nu fie cu gauri, gropi, dungi, denivelari,ridicaturi, crapaturi.Nu ma refer la cel de langa parc asfaltat proaspat sau la pavaj, desi acolo ar fi totusi discutabil.
Cine se baga ? Oare gasiti asa ceva?

Lasati un comentariu