Au sоsit ajutoarele alimentare de la UE

• publicat la: 15 iunie 2016
Au sоsit ajutoarele alimentare de la UE

Ministerul Fondurilor Europene a semnat în data de 7 iunie contractul de achiziție publică privind furnizarea ajutoarelor alimentare aferente sesiunii 2015/2016 a Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, aferent Lotului 9 din care face parte și județul Satu Mare, alături de Sălaj, Bistrița Năsăud și Maramureș. Furnizorul este SC Ned Group SRL, cu sediul în județul Constanța, același ca și la ediția anterioară a POAD.

Distribuirea alimentelor, care se va face în două runde, este programată a se desfășura în lunile iulie și august. Fiecare beneficiar va primi două pachete cu alimente, fiecare pachet conține 1 kg făină albă, 2 kg mălai, 400 g paste făinoase, 2 L ulei, 1 kg zahăr, conservă carne vită 300g, conservă pate porc 200g, 1 kg orez, conservă paste tomate 400 g și 0,5 kg fasole boabe.

În acest moment a fost semnat de către prefect Acordul de cooperare cu Ministerul Fondurilor Europene privind derularea POAD 2015/2016 în județul Satu Mare, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 223/2014 privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, acordul fiind în procedură de semnare cu toate primăriile din județ.

Conform prevederilor HG 799/2014 privind implementarea Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate, categoriile de beneficiari ai alimentelor furnizate de UE sunt:

a) familiile și persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat;

b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

c) șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale de până la 450 lei, inclusiv, și șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene sau a municipiului București care nu beneficiază de indemnizație de șomaj;

d) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obținute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv;

e) pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari, al căror venit este de până la 450 lei/lună inclusiv;

f) veteranii de război și văduvele acestora, eroi ai Revoluției ori persoane persecutate politic în timpul regimului comunist dacă nu realizează alte venituri în afară de cele provenite din drepturile bănești acordate de legi speciale, ale căror cuantum cumulat este de până la 450 lei/lună inclusiv;

g) persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private;

h) persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, și nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute la lit. a) – g), stabilite prin dispoziție a primarului.

În cadrul acestei sesiuni a POAD, în județul Satu Mare se vor distribui 142.566 pachete de alimente pentru un număr de 71.283 beneficiari.

comentarii

de corodan laura la 16 iunie 2016 - 09:18

La Carei nu se da ajutoare de 2 ani

de Nagykaroly. la 16 iunie 2016 - 11:45

La Crei nu se da nimica doar ceor care sant prieteni domnului Gabor de la UAT Carei si spune prostii la ITV Satu Mare si ne trimite la dracu pe toti care nu sant de acord cu ideiile lui tampite.

de corodan laura la 16 iunie 2016 - 16:53

Asa este aveti dreptate

de Lucian la 19 iunie 2016 - 18:34

Aceasta poza era și anul trecut.

de Buletin de Carei la 19 iunie 2016 - 18:37

Pentru ca in acest an inca nu s-au distribuit ajutoarele, domnule Lucian. Poza este de pe strada Vasile Lucaciu de la locul unde se distribuie ajutoarele, fosta cladire a Casei de Copii.

Lasati un comentariu