Alina Mocanu este preferată de către cadrele didactice de la Şcoala Vasile Lucaciu

• publicat la: 16 august 2016
Alina Mocanu este preferată de către cadrele didactice de la Şcoala Vasile Lucaciu

Astăzi , la Scoala Vasile Lucaciu s-a desfăşurat  o şedinţă cu participarea a peste 30 de cadre didactice pentru consultarea lor  în ceea ce priveşte persoana pe care o propun spre a ocupa funcţia de director. Barbara Malinetescu, reprezentanta Primăriei Carei, Ioan Oneţ, reprezentantul Consiliului Local Carei şi Ovidiu Şteţ, reprezentantul Asociaţiei de Părinţi au întregit numărul participanţilor.

Votul secret a scos la iveală faptul că numirile politice nu coincid mereu cu dorinţa colectivului de cadre didactice dintr-o şcoală.  Astfel, fosta directoare Alina Mocanu a obţinut 21 de voturi faţă de 15  ale actualei directoare Nicoleta Mocan.

Decizia finală aparţine însă  inspectorului general Călin Durlă.

Buletin de Carei

comentarii

de parinte la 16 august 2016 - 15:09

urat ca nu stie sa piarda preoteasa si arunca blesteme in toate partile. ce exemplu dati la copii ? de ce ai blestema pe cineva pentru ca tu nu ai fost in stare sa te comporti civilizat si decent ?
la ce se astepta dupa ce a batut in cuie viitorul copiilor la matematica ? asa ca nu trebuie sa se mire ca au plecat copi la teoretic din cl 5a

de Horia Mărieș la 17 august 2016 - 11:35

D-na Alina Mocanu nu este cumva o altă „decizie politică” ? Oare? ALDE?

Oricum, eu mă bucur mult pentru dânsa, a fost favorita mea, așa cum am mai menționat intr-un alt comentariu măgulitor acum câteva zile.

Este de așteptat ca în viitorul „mandat” de directoare, doamna Mocanu să reușească să învețe corect istoria Școlii Vasile Lucaciu, de la începuturi până in prezent.

Poate reușește să găsească, cine știe pe unde pitite și niscaiva documente autentice legate de această temă. Mai apoi, dacă-și va da silința și va avea și disponibilitatea și bunăvoința necesară, poate va reuși să găsească și „tablourile de absolvire” ale zecilor de generații de elevi ai acestei școli. Sper că n-au fost (încă) puse pe foc.

În plus, ca sarcină suplimentară și având in vedere bunele relații pe care le mai are încă in politichia locală, mi-aș dori ca dânsa să insiste pe lângă consilierii locali careieni, de orice neam or fi ei, ca să voteze (cândva, dar nu la paștele cailor) acordarea post mortem a titlului de cețățean de onoare, sau a unui titlu onorific similar, fostului director Aurel I. Coza, cel care timp de 12 ani a făcut numai lucruri bune pentru educația careienilor. Așa s-ar cuveni, așa ar fi gigea, așa ar fi kușer, dacă nu din alte motive, măcar din spirit de solidaritate profesională.

Eu doar atât aștept de la dânsa, nimic mai mult.

de parere la 17 august 2016 - 11:44

doamna Alina a avut mereu activitati legate de istoria fostului liceu si nu a interzis comemorarea fostului director Aurel Coza de catre Astra Carei cum gresit a procedat directoarea Nicoleta Mocan. nu degeaba au plecat si copii din cl a cincea spre teoretic dupa ce au vazut ce le aduce directoarea in locul prof Chiorean!

de Horia Mărieș la 17 august 2016 - 12:44

@părere

Părerea Dvs contează! Dacă ea nu este una subiectivă, așa cum bănuiesc eu că ar fi.

Poate că nu stiți, dar acum câțiva ani, nu mulți, Doamna Alina Mocanu in cerea mie, unuia care n-am călcat in Carei timp de peste 40 de ani (1965-2011) date despre istoria liceului. Pot dovedi oricând (cu probe scrise) această afirmație.
Pe de altă parte, capitolul scris de dânsa intr-o monografie careiana (coautori D. Ciută și N. Latiș) despre istoricul liceului (școlii) „Vasile Lucaciu” este plin de greșeli și de inadvertențe, este incomplet.

In consecință, cu tot reapectul pe care il datorez „părerii” dvs, eu unul rămân la părerea mea, scrisă ceva mai sus.

de Horia Mărieș la 12 octombrie 2016 - 19:03

„Numirile politice” nu coincid mereu cu „dorința” cadrelor didactice din școală. Așa este. Tot așa cum dorința cadrelor didactice din școală nu coincide mereu cu rezultatul unui examen scris.Atunci când dai un examen scris, dacă nu se fură ca-n codru, trebuie să mai și știi câte ceva, măcar așa, de ochii lumii, de nota 7, nu poți fii tufă de Veneția și greu te mai ajută „dorința” cadrelor didactice sau pila unei numirii politice. Chestia asta cu competența profesională e foarte grele pentru ALDE unii (unele).

La proba scrisă a concursului organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare în vederea ocupării funcţiilor de directori și directori adjuncți ai instituţiilor de învăţământ candidaţii trebuiau să obţină nota 7.
Nu au reușit să obțină cel puțin nota 7 la examenul scris Lenuţa Sălăjan şi Sfîra Elena, care au candidat pentru funcţia de director al Şcolii Gimnaziale nr.1, Alina Mocanu, care a candidat pentru funcţia de director al Şcolii Gimnaziale Vasile Lucaciu, respectiv Cioltean Ioan Sorin, care a candidat pentru funcţia de director al Şcolii Gimnaziale nr.3, alături de Sfîra Elena. De asemenea, Cioltean Ioan Sorin a candidat fără succes şi pentru funcţia de director al Clubului Elevilor.

„Soarta voastră fuse crudă astă dată” ar fi zis Muma lui Ștefan cel Mare.

Lasati un comentariu