Concurs de admitere în magistratură. 2746 de candidaţi pentru 200 locuri dintre care unul la Carei

• publicat la: 4 septembrie 2016
Concurs de admitere în magistratură. 2746 de candidaţi pentru 200 locuri dintre care unul la Carei

Duminică s-a desfăşurat prima probă, cea eliminatorie, de tip grilă, a concursurilor de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi de admitere în magistratură, urmând ca la data de 18 septembrie candidaţii să susţină examenul de raţionament logic.

Absolvenţii de drept susţin că vor o carieră în magistratură fiind motivaţi de dorinţa de a aplica legea dar şi de latura financiară, titrează  mediafax.ro.

„Încrederea în justiţie a scăzut foarte mult în România în ultima vreme. Prietenii mi-au spus că dacă o să ajung judecător, o să fac parte din sistem, o să mă compromit. Vreau să le arăt că nu e aşa, că se poate şi altfel, că legea se poate aplica la fel pentru fiecare, indiferent de statut”, a declarat un tânăr.

„A fost foarte greu, dar sper că m-am descurcat. Vreau o cariera în magistratură pentru că mi se pare cel mai frumos lucru. Mă gândesc şi la latura financiară, cine nu se gândeşte şi la latura financiară? Vreau să devin procuror criminalist”, susţine o absolventă de drept.

La concursul de admitere la INM pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, din care 130 de locuri alocate pentru  funcţia  de judecător  iar 70 de locuri pentru  funcţia  de procuror au participat 2746 de candidati.

La data de 18 septembrie se va desfăşura proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de raţionament logic iar în intervalul 12-25 octombrie, candidaţi rămaşi vor susţine un interviu în faţa comisiei de concurs. Rezultatele finale se vor afişa pe 27 octombrie.

A fost scos la concurs un post de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei şi unul de judecător la Judecătoria Satu Mare. Din judeţul Satu Mare participă la examenul în magistratură un număr de 5 candidaţi dintre care unul din mun.Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu