Finul preşedintelui UDMR Carei anunţă mazilirea preşedintelui PNL Carei. Lipseşte comunicatul oficial

• publicat la: 15 septembrie 2016
Finul preşedintelui UDMR Carei anunţă mazilirea preşedintelui PNL Carei. Lipseşte comunicatul oficial

În urmă cu 5 ore, finul preşedintelui UDMR Carei şi primar în acelaşi timp a postat un material prin care anunţă mazilirea lui  Ilie Ciută  din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Carei incepând de ieri, 14 septembrie 2016.

Finul  primarului Kovacs a dat detalii amănunţite despre noul birou careian în conditiile în care şedinţa Biroului Judetean a avut loc aseară şi  încă nici unul din liderii liberali nu a  oferit vreun interviu sau comunicat de presă. In urma încheierii protocolului de colaborare dintre UDMR şi PNL la nivelul judetului Satu Mare, singura filială unde nu a fost aplicat a fost cea careiană, liderul acesteia fiind cunoscut pentru lipsa de slugărnicie faţă de primarul Kovacs.

Deşi mazilierea era deja  anunţată din data de 18 iunie de către acelaşi fin de primar şi preşedinte UDMR, abia acum s-a reuşit adunarea a 14 persoane care să fie accepate de către biroul judeţean al PNL Satu Mare.

Noul presedinte ales de Biroul judeţean Satu Mare, Papi Ovidiu  este un apropiat al viceprimarului UDMR Keizer în compania căruia  este văzut mereu. Acesta nu a fost văzut de nimeni în Campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

Consilierul Ilie Ciută a fost singurul candidat la primăria Carei dintre cei 3 contracandidaţi ai primarului Kovacs  care a obţinut mai multe voturi decât partidul şi singurul care a fost denigrat constant de către presa de casă a primarului Kovacs. Acesta a avut cele mai multe voturi  în satul Ianculeşti care aparţine de UAT Carei.  Lui Ilie Ciută nu i se pot trece cu vederea intervenţiile clare, pertinente şi bine documentate din Consiliul Local Carei majoritar UDMR legate de abonarea unui grup de interes la banul public.

Buletin de Carei

comentarii

de comunicatul la 15 septembrie 2016 - 13:41

romanii sunt spalati pe creier de alianta din jurul primarului de fapt toti fosti colegi de partid de pe vremea cand sedintele se tineau la eurobar…presedinte era covaci dar consilieri era si laios si doina de la radio care apoi a trecut la psd si apr…..laios a intrat in pnl ca era haver cu milu si cu tot acr/ul si uite asa au ramas afacerile in familie…apoi au bagat la pnl pe angajatul lui laios si acum a candidat de primar daca tot a primit pentru nevasta postul de la protectia consumatorilor..o mana spala pe alta si toate creierii romanilor care nu au dreptul nici la clase de pregatit vanzatori in limba romana.
deaia nu a fost bun domnul ciuta ca nu a putut fi cumparat si santajat….din ce bani a fost construita uscatoria din spatele de la terenul crasna unde robika se ocupa de multe afaceri? de ce frontieristul florinel din ianculesti nu plateste impozit pentru casa lui pe care o da cu chirie langa strand? pentru ca e prieten cu robika si economicu are frica de ei si merge numai in piata la babele care vand morcovi din gradina?
respect domnule ciuta ca nu ati intrat cu ei in gasca!

de arnold la 16 septembrie 2016 - 11:18

toata afacerea e pusa la cale de jeno din careiul de unde mulge numai banii..alianta udmr cu pnl nu a functionat la carei cu consilierul ciuta care e politician local si nu de meserie…in campanie a fost primit ordin de la satmar votati pnl si nu cumva ciuta…in birou nici jumate nu au votat cu ciuta si tot el a avut mai multe voturi ca si partidul!
bontea are nevasta verisor primar cu varna levente fostul consilier a lui gyusi iles de la udmr iar papi a fost singurul pastrat de psd si udmr in functie la apaserv..oare de ce? ati vazut pe cineva de la judet sa vina in campanie? toti au vrut ca ciuta sa isi rupa gatul ca sa scape de un consilier care vede toate smenurile cu banul public..uite ca niciunul din papusarii lui jeno nu a facut cat domnul ciuta la alegeri cu tot cu voturile coloratilor dirijate de bulibasele de la judet..daca nu ar avea frica de domnul ciuta primarul jeno de ce ar vrea sa scape de el? pentru mazilierea consilierului ciuta de la carei a primit judetul 2 vice si la primarie si la consiliu.,restul sunt povesti.

de Horia Mărieș la 16 septembrie 2016 - 13:58

@de localnic!!! la 16 September 2016 – 13:14

Pe localnicul ăsta șovin nu l-a băgat încă nimeni drept în măsa?
Nu-i bai, îl bag eu. Urgent. Și-a căutat-o cu lumânarea și o merită din plin.

https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140

de careian la 16 septembrie 2016 - 14:44

domnul ciuta deranjeaza pentru ca nu are nevoie de bani de la primarie si nici de afaceri cu mafiotii tulipanopesedei..ce ar fi udfemeristii consilieri fara contractele cu primaria? mare suparare pe tulipani ca nu au oameni curati si nici minte destula ca sa aiba singuri afaceri!

de Careianul la 17 septembrie 2016 - 11:24

Domnul Ciută este prea român pentru a fi agreat de judeţeni. Pentru că trebuia plătită datoria de 2 vicepreşedinţi şi la judeţ şi la oraş a fost pus unul cu familie mixtă şi cu birou plin de naţionalităţi care nu simt româneşte. Maghiarizare pe toate planurile în judeţul Satu Mare.

de Doar eu la 17 septembrie 2016 - 15:28

Să-ţi fie ruşine „Careianul”!Esti un rasist,șovinist.
Parerea mea este,ca nu conteaza nationalitatea,trebuie sa fii un om bun si drept.

de Careianul la 17 septembrie 2016 - 15:55

Zi zau cu limba scoasa! Nucă tare domnul Ciută şi nu aţi reuşi să o spargeţi cu nimic că domnul are afacerea lui fără bani de la primărie ca şi unii consilieri udemerişti.Cine nu aproba bustul lui Eminescu în Carei să îi fie ruşine! Cine nu aprobă renovarea monumentelor româneşti în Carei e rasist şi şovin pentru că în Carei locuiesc şi români şi maghiari şi e ruşine să nu aprobi nimci la români numai pentru că UDMR e la primărie. Trebuie să fii om bun şi drept ca şi primar nu să iei banii oraşului şi să repari sediul de la UDMR Carei cu peste 2 miliarde de lei. Şi românii plătesc taxe şi impozite şi au aceleaşi drepturi ca şi maghiarii. Unde este dreptatea când în oraş există numai clase maghiare pentru pregătit ospătari şi vânzători?

de Nagykaroly. la 17 septembrie 2016 - 19:02

@Careianul. Perfect de acord!

de Horia Mărieș la 18 septembrie 2016 - 11:43

Exemplificarea activității (zilnice) a unui „jurnalist” de fecale:

– Copil de 11 ani accidentat uşor de un microbuz, Careianul / 4 minute ago
– Bărbat din Moftin bătut măr de amicii de pahar, Careianul / 49 de minute ago
– Copil de 11 ani accidentat uşor de un microbuz, Careianul / 7 minute ago, etc.

Cele mai execrabile subiecte, preluate prin metoda „copy&paste” din comunicatele Poliției și care prezintă viața minunată, dulce, mirobolantă, dar uneori extrem de mizerabilă de pe meleagurile careine. Subiecte numai bune pentru educarea tinerei generații.
Foarte talentat insipidul „jurnalist”, nu-i așa ???

Aplauze!

de Vasile la 19 septembrie 2016 - 21:08

Dormeo a vandut PNL ul UDMRului si macar daca se alegea cu ceva mai acatarii. Criteriile dupa care s-a facut la Satmar biroul din Carei a fost cine e maghiar sau are in familie maghiari. Respect domnule Ciuta ca nu ati cedat la presiuni si ati ramas drept ca bradu si corect cum ei nu vor fi niciodata. Jeno a crezut ca daca pune sarantoci ca si el la alte partide va putea conduce orasul dar vine si pentru el scadenta si atunbci sa vezi cum va dansa csardas ca sa nu ii roada soboloanii talpile.
In rest, rusine pentru tradatorii de la PNL din Satmar care au ajuns slujile udemeristilor la fel ca pesedistii careieni.Pentru noul presedinte un sfat- mai usor cu betiile si cu suprataxarile careienilor la apa.

de Horia Mărieș la 20 septembrie 2016 - 20:27

@Mesaj

Mănănci un rahat cât matale de mare, prietene, haverem!
Cândva, când o să meriți, o să-ți povestesc de ce se vede uneori mașina aia în față la magazinul Murfatlar din Carei.
Până atunci, o să te las să mori exact așa cum ești: prost.

Între noi fie vorba, am văzut și eu un fin sas făcãndu-și veacul pe o terasă apropiată de magazinul Germanos.
Acum, nu-mi mai rămâne decât să mă întreb: Oare „Mesaj” nu este cumva același sas???
Chiar așa de „pucer”, de transparent, de previzibil, de puțin subtil ești, finule?

de victor la 20 septembrie 2016 - 21:31

VA FACETI DE RAS CU POSTARILE CU DOMNUL CIUTA SI ALCOOLUL PENTRU CA BEKO SI GASKA AU RAS DE EL ANI DE ZILE PENTRU CA NU BEA DELOC SI NU IL PUTEAU TRAGE DE LIMBA/ A INCERCAT SI LAJOS LA CALATELE LA CABANA LUI PETCU PE VREMEA CAND ERA LAJOS LA LIBERALI CU LACI DRAGOS SI HAJDU DAR TOT NU A REUSIT SA TOARNE PICATURA DE ALCOOL IN GURA LUI CIUTA. PIERDEREA E A LIBERALILOR ADEVARATI NU A LUI CIUTA CARE ACUM VA FACE ECONOIMIE LA BANI SI NU VA TREBUI SA MAI PLATEASCA DIN BUZUNAR CHELTUIELILE LA SEDIU SI MOBILAREA. DUREREA VOASTRA A FOST CA ERAU PREA MULTI ROMANI LA LIBERALI SI NU ATI REUSIT CU CIUTA SA FACETI CE FACETI CU ONET SI IOJI. LA JOS DE CE A FOST SUPARAT CAND A TREBUIT SA FIE DUS DE AGENTI DUPA 24 IANUARIE DE LA SEDIUL UNIRII CA NU TINEA DRUMUL DREPT?

de emilia la 20 septembrie 2016 - 21:37

necaz mare ca nu il aveti la mana cu nimic pe consilierul ilie ciuta fratilor!
omu nu vrea functii nu vrea posturi nu vrea afaceri cu primaria si nici locuri in salile de la ponivas cu fetite ce danseaza pe mese …nu face trafic nu vrea protectie si nici nu stie sa stea aplecat la mesele primariei. mancati rahat degeaba chiar daca sunteti platiti sa scrieti mizerii.

de Horia Mărieș la 21 septembrie 2016 - 03:33

O să plec ceva mai departe de aceste meleaguri și o să tac o perioadă de timp. Spre bucuria multora dintre careieni. Sau, cine știe, fiindcă internet există in toată lumea, o să mai și băsădesc câte ceva, dacă o să am ceva important de spus. Vom trăi și vom vedea. Până când vom vedea, aș mai vrea să vă zic totuși vreo două voroabe. Neaoșe și pe bune.

Foarte sincer, n-am crezut inițial tiribombele finului sas, obținute „pe sursele liberale” la care are acces nelimitat, fiindcă nu există nici la liberali pădure fără uscături, privind „revoluția de palat” ce se cocea de zor; privind subiectul „La PNL Carei adie vântul schimbării! Careianul”, publicat incă de prin data de 27 iulie 2016.

Mi-am zis atunci că este doar incă o piesă lipsită de importanță din dominoul denigrator al frustatului pupincurist fin și sas și că „nu mor caii când vor câinii”. Ulterior, s-a dovedit că m-am înșelat și că informatorii liberali careieni ai sasului știau mult mai multe, decât știam eu. Pagubă-n ciuperci.

Sincer, mie nici acum nu îmi este clar de ce a fost schimbat, de la Satu Mare citire, fostul președinte al PNL-ului careian. Totul s-a făcut pe blat, nu s-a comunicat nimic, totul a fost lipsit de transparență. Or fi știind câțiva inițiați bârfele de rigoare, dar au tăcut mâlc, de parcă le-ar fi crăpat și lor obrazul de rușine, așa cum ar fi fost și cazul, de altfel. Trec și peste amănuntul ăsta.

Mă intreb, totuși, cine a fost „capul răutăților” din rândul „măhărilor” liberali de pe la județ. Am totuși o problemă. Nu-i cunosc pe liberalii județeni. Nu știu in ce ape se scaldă. Doar bănuiesc, doar am o suspiciune rezonabilă. Fiind doar o suspiciune, pot să o și scriu aici. Dacă greșesc, greșesc și eu ca tot omul, fiindcă numai cine nu muncește nu greșește, iar cei îndeptățiți, cei atoateștiutori, mă vor putea corecta sau contrazice. Dar doar cu argumente!
N-o să mă supăr, vă garantez.

N-am sursele de informare ale finului sas. Singurele mele surse de informare sunt ziarele online. In 25 iulie 2016 citeam o declarație relativ pacifistă: „(…) noul preşedinte al PNL, Ionuţ Rus, recunoaşte că mai sunt unii nemulțumiți, dar explică faptul că noua conducere este formată din oameni care au conformat în alegeri, echipa votată de la Satu Mare fiind “beton”. El a spus că nu s-a retras nimeni din conducerea partidului. „E echilibru total. E foarte clară treaba asta. Sunt oameni care probabil în contextul general la nivel naţional nu ştiu ce se face, că ar fi nemulţumiţi. La noi s-a votat fără nicio împotrivire, e ok. Nu s-au retras. Sigur că într-un partid se mai discută, se mai armonizează idei. Avem un Birou Permanent Teritorial beton făcut în principal din primari, viceprimari, 90% dintre membri sunt oameni care au avut succes în alegeri. Acuma sigur că mai pot apărea pe ici-colo câte unul care poate fi nemulţumit, dar nu e o problemă”, a declarat Ionuţ Rus. Din cei 47 de membri din BPT, 17 sunt de la vechiul PDL. Ionuţ Rus a explicat că imaginea nu trebuie privită din acest punct de vedere, ci trebuie lăsat trecutul în urmă şi creată o nouă echipă care să confirme la alegeri. „Nu e vorba de o împărţire de genul acesta, nici nu ştiu cine vorbeşte aşa ceva pentru că nu se merge pe o idee de genul ăsta. Se merge pe ideea unei organizaţii unite, asta încercăm să o facem. Dacă ne uităm tot timpul la rădăcini n-o să ajungem niciodată. Dar e echilibrat. În momentul de faţă discutăm de oameni echilibraţi cu care poţi să construieşti. Provenienţele, de mai vechi şi mai nou, în principal n-ar trebuie să conteze, dar unii mai încearcă să readucă în discuţie unele chestii. Nu e vorba de definitivat, e vorba de a face un colectiv de oameni care să ducă partidul până la alegeri când se vor face alegeri cu statul democratic şi va fi confom statutului. Deocamdată e o structură interimară”, a mai spus atunci, în 25 iulie 2016, Ionuţ Rus.

M-am uitat acum si pe site-ul oficialal PNL Satu Mare (pnlsatumare de pe domeniul ro) și am găsit lista (sper, una actuală) a Biroului Politic Teritorial.

Iată lista: 1. Rus Ionut, Presedinte; 2 Varga Cosmin, Vicepresedinte; 3. Nicoară Romeo, Secretar general, 4. Grieb Csaba, Membru; 5 Balog Tibor, Membru; 6. Trandafir Radu, Membru; Toma Adrian, Membru; 8 Bartok Ioan, Membru; 9. Tatar Ioan, Membru; 10 Birtoc Dinu, Membru; 11 Cioca Petru, Membru; 12 Bontea Zenoviu, Membru; 13 Duma Ovidiu, Membru; 14 Grad Ioan, Membru; 15 Rotar Marinel, Membru; 16 Sobius Monica, Membru, 17 Pop Grigore, Membru; 18 Irime Ioan, Membru. 19 Corodan Vasile, Membru; 20 Albu Adrian, Membru; 21 Feher Doina, Membru; 22 Tataran Vasile, Membru; 23 Petras Stefan, Membru, 24 Chiorean Tudor, Membru; 25 EnatescuVirgil, Membru; 26 Dobra Carmen, Membru; 27 Panea Alexandru, Membru; 28 Cozma Adrian, Membru; 29 Blidar Ileana, Membru; 30 Belbe Ioan, Membru; 31 Soponos Cristian, Membru; 32 Ghilea Sorin, Membru; 33 Pal Ioan, Membru; 34 Popdan Marius, Membru, 35 Zeicu Dan, Membru; 36 Camelia Podolyak, Membru; 37 Chis Radu, Membru; 38 Bontea Dan, Membru; 39 Berinde Gheorghe, Membru; 40 Antal Sidonia Membru; 41 Enatescu Emilia, Membru; 42 Fodor Nicolae, Membru; 43 Silaghi Olimpia; Membru; 44 TNL Beseni Valer, Membru; 45 OFL; 46 OOA; 47 OPV 3.

Scuzată-mi fie ignoranța, dar din acestă listă, singurii cu oareșicare (posibilă) influență de care știu că ar avea o cât de mică legătură cu politichia careiană sunt doar două persoane.

Domnul (38) Bontea Dan și domnul (37) Chiș Radu.

Domnul Bontea Gabriel Dan a fost consilier local in Carei în perioada 2012-2016, a fost destul de combativ pe la ședințele C.L.Carei, dar s-a supărat apoi ca văcarul pe sat la spatul tãrgului, adică cu ocazia alegerilor locale din acest an, fiindcă ajunsese pe o poziție considerată de dânsul neeligibilă (parcă pe poz. 5) pe lista liberalilor careieni și, după un scandal de foarte prost gust, se retrăsese din PNL Carei. Idem, dacă vă mai amintiți, s-au întâmplat lucrurile și cu profesorul Rusu Andrei Marius.

Iată-l acum, surpriză pentru mine, pe domnul Dan Gabriel Bontea in B.P.T. PNL Satu Mare și principalul „suspect”, după umila mea părere, cu tragerea sforilor în cursul recentei „revoluții de palat” care s-a finalizat, așa cum ne-a informat din nou finul sas, cel cu „surse de informare” de foarte mare încredere pe la liberalii sătmăreni și careieni, cu „Ovidiu Papi este noul preşedinte al PNL Carei. Careianul / (exact) 6 zile ago.” Supoziția mea rezonabilă este întărită de faptul că domnul Dan Gabriel Bontea este actualul secretar general al PNL Carei.

In ce îl privește pe domnul Radu Chiș, dacă cumva din întâmplare dânsul este unul și aceeași persoană cu fostul mare mahăr de pe la Poliția Carei și care a fost obligat să plece cu coada între picioare de pe acolo fiind acuzat multiple mateapazlãcuri precum și de trafic de influență, împreună cu semipenalul senator, acum independent, Valer Marian, fiindcă avusese ambiția să pună mâna pe Politia Judeteană Satu Mare, nu este exclus să fi pus și dânsul nițel umărul, să fi tras și dânsul niște sfori cu această ocazie, urmare unor frustări politice pe care le avea încă de pe vremea când tăia frunza la câini pe la Carei. Totuși, nu-l cred pe dânsul să fi vioara intâi, adică „primașul”.

Careiul are un cu totul alt primaș-gróf care trage sforile, atât pe la partidul lui cât și pe la alte partide „satelit” cum ar fi pesedeul local condus de Oneț și pe la alde ăia total nesemnificativi și de nebăgat in seamă. Acum, cu pacea intre cele două dobitoace (UDMR și PNL) existentă la nivelul județului Satu Mare, nu este de loc exclus ca și primașul-gróf să-și fi pus toate antenele udemeriste in functiune (mă refer în principal la senatorul Pataki Csaba, vicepreședintele Consiliul Reprezentanţilor Unionali, preşedintele consiliului judeţean Judeţul Satu Mare și la deputatul Erdei Dolóczki István) pentru ca să-l sape cât mai adânc posibil pe dușmanul lui politic declarat, adică pe liberalul Ilie Ciută.

Recunosc, cele de mai sus sunt doar niște supoziții rezonabile pe care nu le pot proba. Incă mai nutresc speranța că domnul Ionuț Rus, președintele Biroului Politic Teritorial PNL Satu Mare, pe care eu îl știu a fi o persoană fair play, ca toți inginerii de altfel, va lămuri cândva, dar nu la Paștele Cailor, printr-un comunicat oficial, toată această paranghelie comică. Poate să o facă fărâ nici o jenă sau reținere chiar și aici, la comentariile de la BdeC, fiindcă, după câte știu eu, a mai făcut-o.
Il asigur, cu tot respectul cuvenit, că ar fi și cazul să o facă.

Altfel va fi loc in continuare de diverse bârfe, de fabulații și scenarii, mai ales ca cele mereu fetide ale finului sas.

Un model clasic de o astfel de scenarită liberală, dar unul destul de contondent, la subiect și care, cred eu, conține și o mare doză de adevăr este și textul critic de mai jos care merită a fi citit, dacă n-aveți altâ treaba:

http://www.ziardecluj.ro/emil-boc-facem-o-nefacuta-am-eu-o-idee-locul-lui-stamatian-valentin-jucan-locul-lui-stefanie-rares-niculescu-locul-lui-nicoara-florin-morosanu

de Horia Mărieș la 21 septembrie 2016 - 05:40

„corba la corb nu-şi scoate ochiul”

mai scrise o perlă și azi finul sas în postarea lui de pe vlog, cea de acum 20 și ceva de minute: „Senatorul Marian a votat împotriva cererii de urmărire penală a lui Gabriel Oprea. Careianul / 22 de minute ago”

Surprinzător, contrar tuturor aștpetărilor, sasul n-are (încă) probleme cu legea: „De altfel, senatorul de Satu Mare are şi el probleme cu legea. În luna aprilie a acestui an, Valer Marian a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pentru complicitate la șantaj în formă agravată, alături de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, acuzat de săvârşirea a trei infracțiuni de șantaj în formă agravată, respectiv de administratorul societății Tehnic Asist SRL Botoşani, Mirel Vlas, acuzat la rândul său de complicitate la șantaj în formă agravată”

de careian la 21 septembrie 2016 - 07:22

sa nu uitam de pozitia 40 care e iubita din copilarie a sasului desi.o reprezenta mai bine pozitia 69 de la satumare.’probleme cu legea are cine nu e in echipa de antiromani de ;la careii mari..finul preot al primarului are o nevasta directoare de gradinitia care la randul ei are un frate bine situat in serviciile cu ochi albastri de la judet ce poate fi vazut la carei in compania lui jeno.
si cum jeno mai are si fini sasi legatura e ca si facuta pentru protectia lor.

Lasati un comentariu