Politica a acaparat şcoala. Scandalul concursului de directori de școli naşte semnături false

• publicat la: 19 septembrie 2016
Politica a acaparat şcoala. Scandalul concursului de directori de școli naşte semnături false

Potrivit cotidianul.ro, grupul PNL de la Senat va depune plângere penală pe tema falsului de semnătură din raportul dat de Comisia pentru învățământ la propunerea de modificare a Legii Educației care prevede amânarea concursurilor pentru posturile de directori de școli, a anunțat luni copreședintele partidului Alina Gorghiu.

„S-a discutat despre subiectul examenelor pentru directorii de școli. Tema, foarte importantă, a fost dezbătută cu toți colegii mei din Comisia de educație. Concluziile sunt două. Una că o să solicităm întoarcerea proiectului la comisie pentru a putea să se lămurească exact despre ce e vorba și cum poate fi împiedicat acest proiect. Și, doi, evident că PNL va face plângere penală pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură. Vorbim despre Senatul României 2016, falsificări de semnături pentru a menține o stare de politizare în tot ce înseamnă școlile din România”, a declarat Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Liberalul Dumitru Oprea a declarat vineri, pentru Agerpres, că pe ordinea de zi a ședinței comisiei de săptămâna trecută nu figura și această propunere de modificare a Legii Educației, precizând că raportul întocmit în acest caz nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană. Dumitru Oprea a explicat că Regulamentul Senatului precizează că rapoartele comisiilor de specialitate sunt contrasemnate de secretarul comisiei, iar el nu și-a delegat această atribuție altcuiva.

Senatorul PNL Mihai Cristian-Dănuț, vicepreședintele comisiei, a acuzat în plenul Senatului că senatoarea Ecaterina Andronescu este „regizorul” spectacolului cu raportul ce conține presupusa semnătură falsificată și a cerut PSD să o înlocuiască pe aceasta de la șefia comisiei. Senatorul liberal este cel care a spus că semnătura sa a fost falsificată în dreptul numelui secretarului comisiei, Dumitru Oprea, ca să pară că a semnat în locul acestuia.

Cum se apără Ecaterina Andronescu

 

Președinta Comisiei pentru învățământ din Senat, Ecaterina Andronescu, susține că a semnat în calitate de președinte raportul privind modificarea Legii Educației în sensul amânării concursului pentru directorii de școli, însă la acel moment nu exista și semnătura secretarului.

Aceasta a susținut că la ședința comisiei în care s-a adoptat acest amendament secretarul Dumitru Oprea (PNL) nu a fost prezent, raportul nefiind astfel semnat de către acesta.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 20 septembrie 2016 - 17:24

A inceput școala.

Nu-l cunosc pe școlerul Leo, dar îmi pare sincer rău de el. „A mers în Cehia să-și împlinească visul, dar a ajuns sclav într-o brutărie. Careianul / 6 ore ago”.

Leo a fost cam naiv.
Se mai întâmplă, este cât se poate de tristă pățania lui, dar omul cât trăiește, invață.

Leo nu trebuie să dispere. Și Victor Viorel Ponta a plecat în ținerețe la Paris „să-și împlinească visul” și a ajuns să spele vasele într-un McDonnald’s și să doarmă prin gară. Dar a ajuns până la urmă și prim-ministru, în plus, era cât p-aci să ajungă și Președinte, dar ne-a scăpat de el Cel de Sus. Deși este penal și are GPS-ul fixat ferm pe adresa Beciului Domnesc, Ponta incă mai speră să se termine totul cu bine, asta dacă alegătorii o să fie total bătuți în cap pe 11 decembrie 2016 și dacă n-o să-l păcălească din nou actualul lui patron de la brutăria pesedeului, adică Liviu a lu’ Dragnea.

Sus capul Leo, viața este foarte frumoasă, mai ales atunci cãnd ești tânăr.
Important este să deschizi ochii foarte bine și să nu visezi cai verzi pe pereți.

de elevul la 20 septembrie 2016 - 17:37

Numai cu ajutorul doamnei Andronescu se mai poate mentine in functia de director un profesoras de sport. Succes !!!!!

de gabi la 20 septembrie 2016 - 18:35

Decat in Cehia mai bine ramai in Romania unde din facator de cafele la valer si mircea ajungi bloger cu nanas primar.In Romania e tara tuturor posibilitatilor,cu cat ai mai multe datorii cu atat mai sus ajungi dovada primarul nostru din Carei.

de Horia Mărieș la 20 septembrie 2016 - 20:17

@gabi: Bine zis! (y)

Lasati un comentariu