Dezinformare în formă continuă şi atacuri la persoană. Isteria care încearcă să acopere realitatea

• publicat la: 9 November 2016
Dezinformare în formă continuă şi atacuri la persoană. Isteria care încearcă să acopere realitatea

Carei, un municipiu multietnic  în care avem şi primar şi viceprimar de la UDMR. Oameni de rând care nu au nimic de a face cu jocurile politice ale conducerii  sunt  alimentaţi cu  subiecte false pentru a le abate atenţia de la jongleriile financiare din primărie.

https://www.buletindecarei.ro/2016/10/desertaciunea-promisiunilor-unui-primar-udmr-la-98-de-ani-de-la-marea-unire-romanii-nu-au-egalitate-in-drepturi-cu-celelalte-etnii-din-carei.html

Câţi dintre cei ce astăzi exploatează perioada electorală au luat atitudine faţă de pângărirea bustului lui Avram Iancu recent, în data de 16 octombrie 2016? Doar Buletin de Carei a semnalat incidentul pentru că Buletin de Carei nu depinde de fonduri din primăria Carei.

https://www.buletindecarei.ro/2016/10/bustul-lui-avram-iancu-batjocorit-la-carei-orasul-impartit-oficial-in-perimetre-etnice.html

Triada de presă din jurul primarului se isterizează pentru că ies la iveală realităţile careiene pe care le ţineau sub capac în ,,oraşul liniştit,,.   Buletin de Carei a scris mereu despre abaterile administraţiei Kovacs de la legalitate, de la tratamentul echidistant faţă de toate etniile din Carei. Faptul că aceste probleme au fost făcute publice de o persoană de talia lui Andrei Păunescu au creat însă o adevărată isterie.

https://www.buletindecarei.ro/2016/10/statul-roman-pagubit-grosolan-la-carei-dupa-12-ani-se-incearca-intrarea-in-legalitate.html

Niciun clip făcut de cineva din anturajul unei firme ce  beneficiază gratuit de apa termală  pe care o foloseşte ca materie primă nu poate schimba faptul  că exisă  probleme în oraşul în care un primar cu datorii la bugetul de stat şi reţinere pe salariu pune un viceprimar doar pentru că aşa vrea el , nu poate schimba faptul că  avem un Monument al Ostaşului Român care se vede doar dacă stai în faţa lui, că avem drumuri şi trotuare de zeci de ani  nereparate , că avem perimetre etnice  pentru amplasare de busturi româneşti, că  profanarea de busturi nu este sancţionată, că  administraţia locală confundă primăria cu propria moşie.

https://www.buletindecarei.ro/2016/07/primarul-kovacs-de-la-uat-carei-sa-fie-clar-pana-lajos-vrea-sa-fie-vice-eu-nu-o-sa-spun-ca-nu-lucrez-cu-el.html

https://www.buletindecarei.ro/2016/04/avem-un-stadion-si-un-viceprimar-fost-fotbalist-ce-facem-cu-ei.html

Un municipiu în care avem plan de şcolarizare pentru 2016-2017 la învăţământ profesional la specializările vânzător, ospătar, tapiţer, plăpumar, electronist doar în limba maghiară. Suntem peste 8 mii de români. Nu oamenii de rând au decis pentru această situaţie.  Un municipiu în care se alocă peste 221.000 lei din banii careienilor pentru renovare sediu de partid unde primarul e preşedinte.  Cu siguranţă că oamenii de rând nu cunosc situaţia. Un municipiu unde primarul refuză reabilitare de busturi şi monumente româneşti, refuză să pună în aplicare hotărâri de Consiliu pentru reabilitare alei  din faţa Capelei Ortodoxe şi din cimitir, unde se inaugurează Centrul Cultural doar cu program artistic în limba maghiară.  Nu cred ca  maghiarii din oraş  au decis acest program. Nu am uitat nici de faptul că bustul lui Mihai Eminescu nu este primit în oraş deşi oamenii de rând de toate etniile nu au nimic împotrivă.

Prezenţa lui  Andrei Păunescu  la Carei  a ridicat tensiunea celor ce vor să ţină contribuabilul român la stadiul de supus, de iobag. Reputatul artist a susţinut un concert alături de Valentin Moldovan la sala Teatrului Municipal, deosebit de apreciat de spectatori.

Înainte de a pleca din Carei, de la Motelul Vraja Viilor unde a fost cazat, Andrei Păunescu şi Vali Moldovan au fost să viziteze oraşul, Biblioteca Municipală, bustul lui Simion Bărnuţiu şi bustul lui Avram Iancu.

Clipul video realizat luni, 7 noiembrie a fost o reacţie la faptul că Monumentul Ostaşului Român nu se poate observa doar dacă te postezi direct în faţa sa, la faptul că bustul lui Avram Iancu este postat pe un soclu deteriorat pe care administraţia locală nu îl reabilitează la fel cum nu reabilitează nici un monument românesc.Nu e un secret pentru nimeni faptul că administraţia Kovacs a prezentat  consilierilor locali acum 3 ani  o schiţă pentru un parc care să înlocuiască platoul din faţa bustului lui Avram Iancu iar bustul să fie coborât de la înălţimea la care se află pentru a fi amplasat în mijlocul unor  pietre. A fost deja iniţiat un proiect care să pună în aplicare cele gândite astfel.

Suntem în plină camapanie electorală iar unii joacă aceiaşi carte perimată a ,,victimelor,,   dar care în municipiul Carei au drept de veto şi deci răspund  pentru toată această stare de fapt pe care au creat-o în ultimii 20 de ani.

Priviţi cum arată Căminul Cultural din singurul sat  al administraţiei Kovacs dar şi drumurile….pentru că trotuare nu există decât cele făcute de săteni…ştiaţi că satul  este trecut în prima zonă de impozitare a Careiului? Aici se plăteşte cel mai mare impozit pe terenul agricol….Pentru îndrăzneala de a fi umblat pentru asfaltarea şoselei de acces în sat, delegatul sătesc necontrolabil de administraţia Kovacs a fost înlocuit. Acestea sunt preocupările administraţiei şi nu bunăstarea locuitorilor ce au drumuri cârpite.

Pe cine deranjează bustul lui Avram Iancu la Carei, al lui Mihai Eminescu ? Dar Monumentul Ostaşului Român?

Ştim cu toţii cine are de câştigat în campanie pentru  acoperirea derapajelor de la legalitatea cu instigarea interetnică. Modelul este aplicat constant  în prag de alegeri. Trist este că şi românii şi maghiarii şi şvabii din Carei au aceleaşi trotuare  deteriorate, acelaşi drumuri proaste şi aceiaşi Sală de Căsătorii la Centrul Social.

https://www.buletindecarei.ro/2015/09/la-comemorarea-lui-avram-iancu-careiul-a-devenit-capitala-motilor-de-campie.html

https://www.buletindecarei.ro/2014/09/duhul-lui-iancu-a-fost-prezent-la-comemorarea-sa-de-la-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2013/03/sute-de-careieni-la-centenarul-gheza-vida.html

https://www.buletindecarei.ro/2016/09/avram-iancu-eroul-national-al-ardelenilor-sta-la-carei-pe-un-soclu-deteriorat.html

Buletin de Carei

comentarii

de Iancu la 9 November 2016 - 12:07

Cine il plateste pe acest “ziarist” Doka pentru a prosti populatia Careiului.

de Marius la 9 November 2016 - 12:16

Ovidiu Doka nu e platit de nimeni. El a spus adevarul asa cum este. NU vorbim soptind in Carei. Doamna Ciuta de data asta v-ati facut de rusine.

de Buletin de Carei la 9 November 2016 - 12:25

Nimeni nu se poate face de ras cand spune adevarul. Ca doare cand il auzi este cu totul altceva. In fiecare an MApN solicita toaletarea la inaltime potrivita a arboretului ce acopera Monumentul Ostasului Roman. E mai mult decat evidenta fortarea impresiei ca acest monument este vizibil cand de fapt la doi pasi mai in lateral daca faci nu il mai vezi. Stati langa fantana arteziana si filmati si vedeti rezultatul. Nu Buletin de Carei se face de ras ca pentru anul 2016-2017 nu sunt clase de profesionala in limba romana pentru cele mai uzuale meserii. Daca facem public faptul ca din banii orasului au fost cheltuiti 221.000 lei pentru renovare sediu UDMR ne facem de rusine? Daca scriem despre faptul ca la edintele de Consiliu local se pune in curat exploatarea apei termale dupa ce 12 ani a fost folosita gratuit in scop comercial aducator de profit atunci ne facem de rusine?

de Laurentiu la 9 November 2016 - 13:13

Toti cei care au urmarit filmul lui Andrei Paunescu si cunosc limba romana au vazut ca totul a fost de bun simt si ca nimeni nu are nimic cu apartenenta etnica ci doar cu conducerea orasului Carei.
Daca primarul ar fi tratat in mod egal si romanii din Carei nu ar mai fi nevoie de astfel de filmulete care sa il trezeasca la realitate. E asa de greu sa sanctionezi oamenii care profaneaza bustul lui Iancu si sa dai exemplu ca sa nu mai aiba loc astfel de gesturi. Prin lipsa de reactie te faci complici cu ei. Mai multa toleranta domnule primar ca si romanii au nevoie de clase de profesionala.

de realistul la 9 November 2016 - 13:50

Intradevar nu ar fi mare lucru ca d-ul primar sa intinereasca acei tuja din jurul Monumentului. Dar si pana la spusele d-nei Ciuta ,ca se vorbeste in soapta limba romana in oras ,este o dezinformare total gresita,pentru ca dansa face numai anti-reclama orasului( si nu primarului).

de Curriculum Vitae la 9 November 2016 - 14:09

C.V.-ul “jurnalistului” careian necunoscut:

https://youtu.be/kGAKiXqRQUI

de david la 9 November 2016 - 15:53

in film doamna Ciuta nu vorbeste despre soapte si alte inventii ale voastre…chiar nu intelegeti deloc limba romana si sunteti rau intentionati sau doriti doar reclama de campanie

de haahoo la 9 November 2016 - 16:10

La Kalazanczi un scolar catolic normal ca nu preda la lb romana sectile !!! La Maniu este si la Agro este sectia romana !!

de sorin la 9 November 2016 - 16:15

doamna CIUTA ati deranjat grupul de interes de la strandul care foloseste gratis apa termala!!!!de acolo au venit si caricaturile din tot orasul impotriva dv si de acolo vine si sustinerea lui jena datornicul…aia e problema nu de unguri ci ca ati scris cum a fost inselat statul la Carei si ati descoperit ce de bani au sifonat unii moka!

de profesor la 9 November 2016 - 16:16

pentru anul scolar 2016’2017 nu este la maniu sectie romana la profesionala

de vasile cel mare la 9 November 2016 - 18:48

daca e penibila de ce o atacati si nu o ignorati adica ignori ca se stie cine tot mesteca aici impotriva publicarii activitatii din primarie. o grupare intreaga de smenuitori se teme de o doamna ce spune adevarul,hai ca sunteti de tot risul.

de csaba la 9 November 2016 - 19:38

ati fakut obsesie pentru doamna Ciuta?
ase frika aveti de ea?
akor a descoperit ceva ce doare la voi si nu vreti sa stim si noi?

de Personalitate dubla la 9 November 2016 - 19:41

In astfel de situatii se recomanda deja medicamente. Se cunoaste deja si adresa la dr. Baculescu. Drumul e deja batatorit

de marcu la 9 November 2016 - 19:43

si personalitate dubla si penibila si roman scarbit tot la fel pun punctul si alte semne si deja se vede ca unul esti de fapt

de Aurel la 9 November 2016 - 19:45

Pana face la satmar verificari DNa ar fi bine sa intre si la jeno la arhive si sa se uite putin pe la sediul unde este el presedinte ca poate ia model pentru aparatura speciala.

de sergiu la 9 November 2016 - 19:55

Ovidiu Doka asta este penibil frate, bai ziaristul lu’ peste prajit, am intalnit in Carei elevi de generala care nu stiu Limba Romana, a trebuit sa ma inteleg cu ei prin semne pentru ca eu nu vorbesc maghiara, am fost in magazin in care vanzatoarea “se facea” ca nu intelege ce doresc sa cumpar,doar pentru ca nu vorbesc maghiara…atunci despre ce pisici vorbesti tu in clipul tau? simplul fapt ca ai filmat in fata monumentului ar trebui sa ne demonstreze ce? mergi naiba “undercover” prin scoli, piete, etc si fa un film live in care sa ne demonstrezi ca Limba Romana este mai vorbita la Carei decat maghiara,atunci poate te-ar lua in seama cineva…dar cu rahatul ala de clip pe care putea sa-l faca si un copil de 12 ani (si cred ca i-ar fi reusit mai bine) nu ne-ai demonstrat doar cat de penibil esti…probabil ai dorit sa te faci remarcat…poate ai reusit,eu personal nu am auzit de tine pana azi ..si nici nu imi doresc sa mai aud,pari ziarist facut la “apelul bocancilor”

de sara la 9 November 2016 - 21:29

daca e oras multietnic de ce este si viceprimarul tot de la Udmr?

de un caraian la 9 November 2016 - 21:34

Ovidiule ,ce ghinion pe tine sa nimeresti pe ala ce face parte din 1%…sau poate erau 2 pe banca…..acum ai exagerat si tu putin, nu sunt 99% care stiu perfect limba romana sunt 98%..nu-i bai daca nu cuvanta ca uite ce frumos da din cap…baiatul ne aduce aminte de plusul din spatele lunetei..
Am uitat sa te intreb la ce publicatie ai lucrat si cu care colaborezi? Multumesc.
Sasule esti revoltat pe intelectuali si pe oamenii de cultura? Oare de ce? Sa te fii deranjat ca ei au inteles mesajul lui Paunescu sau ca nu ii poti manevra ca pe prosti? Chiar nu stii ca numai prostii pot fi prostiti? Domnule primar de ce nu ii inchideti gura la dna Ciuta? Totusi sa ma explic ca va cred in stare de altele…taiati tuia si vedeti ce panorama fromoasa va fi ! La toti le va placea….reabilitati soclul statuii Avram Iancu ca e eroul nostru si noi ne respectam eroii cum de fapt va respectati si dv eroii .Realizati statuia lui Mihai Eminescu si Bratianu chiar daca a fost artizanul Unirii de la 1918, nu trebuie sa aveti resentimente…. si amplasati/le in oras..incercati sa il luati pe regele Ferdinand din intersectie ca a vazut deja toate masinile din oras . Exilati-l in parcul dendrologic. Eu unul nu o sa mai spun nimic daca realizati aceste lucruri deoarece ati da dovada de respect pt toti locuitorii acestui oras. Unele lucruri se pot realiza cu efort minim. Faceti totusi acest efort si lasati perimetrele ca nu au ce cauta intr-un oras multietnic. Astept. As mai avea o curiozitate. Ati putea sa ne spuneti cine a scris pe peretii cladirilor din oras sloganurile de acum 3 ani ? Cu s iguranta stiti. I-ati acuzat pe liberali si in special pe consilierul Ciuta. Daca ei erau, cu siguranta ati fi anuntat ca ei sunt autorii mizgalelilor. Nu am auzit sa va fi cerut scuze. Respect dna Ciuta! Ne aratati tuturor ce inseamna demnitatea.

de compasiune la 9 November 2016 - 22:32

@Personalitate dubla.Esti sub tratament?Vad ca sti ce se prescrie,de adresa doctorului ai batatorit drumul….esti scuzat. Multa sanatate!

de Horia Mărieș la 10 November 2016 - 13:57

Autobiografia unui pseudo”jurnalist” careian, noua “invenție” a finului sas care a mâncat din toate rahaturile pseudopenale posibile până acum (Valer Marian, Mircea Govor, Adrian Ștef). Mananca si acum din cel a primașului de Nagykároly. Nu se mai satură.

https://youtu.be/kGAKiXqRQUI

Iar Hip-Hopistul și-a făcut doar reclamă pe feisbuci, legându-se gratuit și agramat de Andrei Păunescu. Și-a făcut individul socoteala că dacă îl denigrează pe unul care are mult mai multă rezonanță la public decât are el, are doar de cãștigat.
Jegoasă atitudine, una de boschetar.

“99% din maghiarii careieni vorbesc romãnește”.
Asta să i-o spună hip-hopistul lui mutu.

Demonstrația încercată de hip-hopist a fost pur și simplu hilară și puerilă. Unul din cei doi tineri care erau așezați pe bancă, l-a apostrofat din prima: “Magyarul!”.

Adică, măi sulică, cu mine să vorbești ungurește!

Deșteptul hip-hopist – care probabil că habar n-are de limba maghiară, nici măcar nu s-a prins.
Iar pe doamna blondă care i-a răspuns în sensul că sunt probleme (interetnice) în Carei, s-a făcut că n-a auzit-o.

Ultra-penibil veneticul! Unuia ca ăsta i se spune în popor “coadă de topor”!

de Yossarian la 11 November 2016 - 01:38

https://www.buletindecarei.ro/2016/11/putin-respect-domnilor.html/comment-page-1#comment-53047
Expresiile precum ”sulică”, ” mâncat din toate rahaturile”, Vă caracterizează fără a mai fi nevoie de comentarii. Aceste expresii se folosesc în anturaj intim, în nici un caz în public, doar dacă în acest fel a-ți dorit să subliniați caracterul șovin, intolerant și xenofob al publicației sponzorizate de un partid ce, (prin trecutul lui) ar fi demn de stimă.

de Horia Mărieș la 11 November 2016 - 04:29

@Yossarian

Salut Bărbate, Parcă ne-am mai intâlnit pe aici pe la comentarii, asta cândva, pe vremuri.

Imi pare bine că:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Yossarian
este bine sănătos și că a rămas la fel de laș, ascunzându-se mereu, ca și inainte, in spatele unui “alias”.

Deh, cine n-a avut nici măcar o mică urmă de caracter, nu mai poate să și-l redobândească niciodată!

Revenind la oile noastre. Am suspiciunea rezonabilă că sub aliasul “Yossarian” se ascunde un formator de opinie al “publicației sponsorizate de un partid, ce prin trecutul lui) ar fi demn de stimă”. Prea se străduiește să scrie elevat și academic individul.

Imi asum responsabiliatea pentru expresiile folosite, deși prin ele n-am dorit în nici un caz să “subliniez caracterul șovin, intolerant și xenofob al publicatiei sponsorizate de un partid”. Acest caracter este atât de evident incât nu mai trebuie subliniat.
Prin expresiile respective m-am referit doar la un individ. La un Careian.

Pentru pudibonzi, iată citate din © DexDefinitie.com 2015 – 2016 / Site-ul foloseste baza de date oferita gratuit de catre dexonline.ro. care este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba română, impreuna cu explicatii (definitii). Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.

- 1 * Cuvantul cu diacritice: sulícă, Cuvantul fără diacritice: sulica
Definitie: sulícă, sulíci, substantiv feminin 1. (regional) trestie. 2. (regional) nume de plantă; gheață.

- *rahát (excrement) (fam.) s. m., pl. raháți, sursa: DOOM 2 (2005)

Totuși: admiteți (cu mâna pe inimă, puteți să și jurați) că publicația la care faceți referire este sponsorizată de partidul despre care dvs aveți părerea că (prin trecutul lui) ar fi demn de stimă, adică de către RDMSZ (UDMR) Carei ?????

Mi-ar fi de mare folos declarația Dvs de martor făcută în instanță, în acest sens! Cu mulțumiri anticipate.

de careian la 11 November 2016 - 08:48

Consider ca acest oras este al nostru , al careienilor si trebuie sa ne bucuram de el. Eu am observat ca toata vara copii , persoanele care ies la plimbare seara , se adapostesc la umbra acestor tuia de 9 metri si nimeni nu s a plans.
Personal consider ca daca se punea altfel problema era bustul lui Avram Iancu renovat , dar daca iei piatra si o arunci in persoanele de decizie si ulterior ai pretentii sa actioneze dupa propiul scenariu este normal , firesc sa fii evitat .
Cred ca acesta ” doamna ” trebuie evitata si bineinteles si actiunile ei .
Acest oras nu are nevoie de instigare la ura .
Inainte de a fii roman , ungur , german , chinez , rom trebuie sa fii OM.

de Florica la 11 November 2016 - 09:17

Si eu am considerat ca e orasul in care m-am nascut si am crescut si am invatat sa respect pe toata lumea. Pacat ca nu toti stiu sa respecte. imi amintesc cand eram copil si veneam de la scoala ca erau in parc viorele şi alte floricele ce cresteau la umbra copacilor.
Acum vezi de la gara castelul dupa ce au taiat sute de arbori. Va intreb ca si careian daca e corect sa taiem copacii din parc ca sa se vada castelul dar cand vine vorba de monument trebuie acoperit. Ce fel de primar esti daca dai bani numai pentru busturile natiei tale iar pentru ce este romanesc te faci ca ploua si le lasi in paragina? De cand este zicerea adevarului instigare? Din ce limba traduceti aceste expresii?

de careian la 11 November 2016 - 12:24

Mi ar face placere sa fie mediatizata viata lui AVRAM IANCU astef incat sa fie cunoscuta si de urmasii acestuia din aceasta minunata zona.
Mi ar face placere ca florile de la statuia lui AVRAM IANCU sa nu se ofileasca , lumanarea sa nu se stinga .
La ce serveste acesta instigare la ura ?

de nisma la 11 November 2016 - 13:03

Intrebati de la doamna Ciuta!

de claudiu la 11 November 2016 - 13:58

eu nu am auzit de la dna Ciuta de instigare dar stiu ca spune mereu despre cum malaresc banii aia din primarie si asta ii doare pe haveri!
cine isi bate joc de statuia lui Avram Iancu? de ce permite primarul ca sa nu fie facut public numele celor de batjocoresc?

de Horia Mărieș la 11 November 2016 - 14:16

@careian – la 11 noiembrie 2016 ora 12:24

Un prim (și f. succint) răspuns găsiți aici:

http://www.craisorulmuntilor.ro/?page_id=5

de marcel la 11 November 2016 - 14:59

tulipanii sefi nu se asteptau ca romanii sa bage de seama cum sunt pacaliti si sa mai si vorbeasca!

de Yossarian la 11 November 2016 - 15:48

@ Horia Mărieș
Stimate Domn.
Cunoscând obiceiurile Dvs. în ceea ce privește batjocorirea numelor celor care nu Vă sunt pe plac, batjocură extinsă și asupra membrilor familiei respectivului, DA, mi-am asumat responsabilitatea de a folosi un nickname, care se pare că V-a trezit curiozitatea. Tot e mai bine decât teoria unui postac deștept foc, cum că ”degeaba te consideri arian”
Revenind la oile noastre, am suspiciunea rezonabilă că formator de opinie se crede cel care nu ratează nici un articol, postând ceva la 95% din articole.
În privința formulării ”academice și elevate” asta este, eu sunt un astfel de individ și nu prea mă doareniciunde dacă asta supără pe cineva sau nu. În pofida prelegerii academice bazată pe DEX, sper că nu vreți să cred că a-ți folosit cuvântul sulică in sensul de trestie sau gheață.
Cât despre adevăr, nu jur, și nu voi jura nimic, oamenii s-au obișnuit să accepte cuvântul meu, fără să-mi ceară să jur. De aici și lehamitea pe care o simt față de orice partid, de aceea nu sunt, nu am fost și nu voi fi membru al vreunui partid. Ca membru de partid ar trebui să renunț la mai multe din principiile mele, dar cel puțin la cel de a nu minții. Cât despre această propagandă murdară, de neam prost, făcută doar dintr-o răutate greu de imaginat, mă jignește ca careian, nu aduce nimic bun pentru oraș, dimpotrivă dăunează grav imaginii orașului meu natal. Chiar așa-n șoaptă? No ni mă la el! De când mă știu, am trăit în Carei, unde trăiesc împreună români cu maghiari , nemți, care-i problema? Am avut și evrei, dar i-am vândut.
Din câte am înțeles și Dvs aici a-ți copilărit, ar trebui să știți, chiar dacă nu recunoașteți, că niciodată nu se vorbea în șoaptă.. cei drept nici una din limbile vorbite aici.
Mulțam de răbdare, nu Vă obosiți să-mi răspundeți, iarăși va trece un timp lung până să mai deschid această pagină infectată de șovinism, xenofobie, prostie.
Mai mult ca sigur că postarea mea nu va fi făcută public, n-ar fi primul, dar știu sigur că veți primi acest răspuns pe alte căi.
O zi bună, oriunde a-ți fi, spus cu voce tare!

de nelu la 11 November 2016 - 17:27

doamna invatatoare nu te-a invatat ca se scrie ati impreuna? daca te tii asa dastept cum se face ca poti sa confunzi xenofobia cu informarea despre realitatile careiene? poate te deranjeaza si atunci e alta mancare de peste dar sa faci pe cineva ssovin numai pentru ca scrie despre profanarea bustului lui Avram Iancu spune clar ce fel de om esti.
vezi ca pui prea multe virgule si i-uri si te face finu de kko.
Cum se numesc cei care in Careiul multietnic fac clase de profesionala numai pentru etnia lor?

de Horia Mărieș la 11 November 2016 - 21:51

Domnule Yossarian,

Prima surpriză, postarea dvs. a fost făcută publică.

A doua surpriză, sumt nevoit să vorbesc din nou cu pereții fiindcă “Yossarian” a rămas același laș infect care se ascunde dupa un rahat de alias.

A treia surpriză, cică vă jugnesc “ca careian”. Nu va jignesc eu, vă jigniți singur prin cacofonia “ca_ca_reian” folosită.

A patra surpriză, v-ați “asumat responsabiltatea să folosiți un nickname”.
Nenică, bácsika, asta nu e responsabilitate asta este, așa cum am scris și mai sus, pură lașitate!

A patra surpriză, aveți lacune majore. Scrieți de exemplu: ” și Dvs. aici a-ti copilărit”. Ați repetat greseala pe care ați facut-o și in postarea anterioră. Chestie se școală, de educație, de cultură, nimic altceva.

Mă opresc aici, că tot n-am ce și cu cine băsădi.

O zi bună oriunde ați fi. Si nu “a-ți” fi, cum ați scris Dvs, iată a treia oară! Na szia.

de Horia Mărieș la 12 November 2016 - 08:13

N-am știut că Jenö bácsi, afonul IT-ist incurabil, are pagini de feisbuci.
Sau chiar dacă am știut, am uitat. Nu l-am urmărit.

Mă intreb doar dacă și această pagină (ca de altfel și pagina facebook a RMDSZ Nagykaroy) este administrată “pro bono” (adică de-a moaca, pe gratis, ca muncă patriotică, din spirit de voluntariat, ca o pomană creștinească, ca act de binefacere) tot de un consilier personal al primasului, plătit din bugetul primăriei, adică din bani publici, adică din banii contribuabililor careieni, adică din banii tăi și ai mei?!?

Răspunsul este în mod cert unul afirmativ.
Sau mai știi, poate că această sarcină se regăsește și în fișa postului consilierului personal al primașului.
De la acest primaș te poți aștepta la orice.

O întrebare similară se poate pune și în cazul versiunii in limba română, adică in cazul paginii de facebook “Eugen Kovács, Public Figure”. Că este o (mare) “figură” asta știam de mult, că este și “publică” aflu abia acum.

https://www.facebook.com/KovacsJenoNagykaroly/posts/1195072090550948

“Kovács Jenő, November 8 at 11:51am ·
Először is nem hiszem, hogy ellenségek lennénk Andrei Păunescuval, sem úgy általában senkivel. Amúgy nem lep meg, hogy Daniela Ciută félretájékoztat, valótlanságokat állít Nagykárolyról, úgy írva azt le, mintha itt a románok és a magyarok utálnák egymást. Ezzel kárt okoz a városnak! Ha Păunescu kíváncsi lett volna az igazságra, talán velem is beszélt volna. Tisztázzuk: Nagykárolyban nem akarják lebontani az Avram Iancu-szobrot. Itt a románok nincsenek arra kényszerítve, hogy suttogjanak – például a feleségemmel normálisan, érthetően beszélünk. Nem akarok vitába bocsátkozni ezzel a nővel, Daniela Ciută-val, de fel kellene már fognia, hogy az ilyen akcióival kárt okoz a városnak.”

“Careianul = Szász Emil Lorand / acum 4 zile /
Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, spune că nu este suprins de dezinformările Danielei Ciută și că regretă faptul că Andrei Păunescu nu a stat de vorbă și cu el, pentru a afla care este realitatea. ”În primul rând, nu mă consider inamic al domnului Andrei Păunescu și al nimănui. Nu mă surpinde faptul că doamna Ciută dezinformează și prezintă Careiul, spre rușinea noastră, dar mai ales a ei, ca un oraș în care românii și maghiarii se mănâncă între ei. Dacă domnul Păunescu ar fi avut curiozitatea să stea de vorbă și cu mine, nu cred că ajungea să facă astfel de afirmații. Nu vreau să dărâm statuia lui Avram Iancu, dar, în același timp, susțin ridicarea unei statui pentru Eminescu. Eu cu soția mea vorbim românește în Carei, dar în mod sigur nu în șoaptă. Nu vreau să intru în polemică cu familia Ciută. Pur și simplu nu are rost. Punct”, a declarat primarul Eugen Kovacs.”

Până la urmă, cine pe cine copiază?
Sau cei doi autori de astfel de texte lucră mână-n mână, lână-n lână la “trustul de presă” privat a primașului de la A Nagykárolyi Önkormányzat? Cred că și la intrebarea asta răspunsul este unul afirmativ. TRUST DE PRESĂ PRIVAT FINANȚAT DIN BANI PUBLICI. Aude oare cineva interesat, vreun “organ” adevărat, unul vârtos, nu unul moale?

de emil la 13 November 2016 - 10:25

@yossarian 11 nov 01:38

“Sponzor” și derivatele sale (inclusiv ”sponzorizate”) este un termen folosit de vorbitorii de ungurească. În românește se spune ”sponsor”, așa cum este cuvântul în limba sa de origine, cea englezească. ”A-ți”, ortografiat ca în ghilimelele precedente, în perfectul compus al indicativului, vă compromite iremediabil eforturile de a părea un individ cu nivel cultural ridicat, cu exprimări ”academice și elevate”, deoarece gramatica se însușește până în clasa a VIII-a inclusiv. În cazul dvs. este un proiect eșuat. Ni s-au mai intersectat comentariile pe acest site, așa încât nu mă miră sensul intervenției lui ”yossarian” în direcția negării aspectului șovin al ungarismului (precizez că ”ungarist” nu este egal cu ”ungur”, în ciuda confuziei intenționate pe care o practică o diversitate de surse ungurești, inclusiv rmdiszno, încercând să acrediteze ideea falsă că Ungaria mare este dorința tuturor ungurilor) și atribuirii fără discernământ a calificativelor de ”xenofob”, ”șovin”, ”intolerant” tocmai celor ce se opun derapajelor ungariste ale unor indivizi și formațiuni din România. Căci, dacă ungarismul a primit ”undă verde” în Ungaria, nu înseamnă că și România este obligată să suporte șovinismul unguresc. Dimpotrivă, ar cam fi cazul să-i pună stavilă fiindcă s-a ajuns prea departe. Pe care șovinism unguresc, evident, yossarian nu îl observă. Posibil și probabil pentru că este inerent individualității sale, nu pentru că acesta nu ar exista. Cât privește vorbitul românește în șoaptă, chiar dacă yossarian pretinde că nu știe despre așa ceva, ei bine, în Carei, limba română chiar a fost într-o astfel de situație, relativ recent, în perioada septembrie 1940- octombrie 1944. Dacă pentru perioada actuală, vorbitul românește în șoaptă este doar o amară figură de stil – rezultată din destule manifestări de comportament discriminator față de români al vârfurilor locale ale rmdiszno, incluzând și primarul – pentru perioada ocupației ungurești a Ardealului de nord a fost chiar cruda realitate. Iar dacă acesta este un site xenofob, șovin și intolerant, manifestați-vă delimitarea de așa ceva, inclusiv prin a nu mai reveni vreodată pe acest site. Însă revenirea mi se pare probabilă, chiar dacă nu sub aliasul ”yossarian”. De ce? Pentru că, răspunsul posibil și foarte probabil la întrebarea ”În fond, cine îl obligă pe ”yossarian” să comenteze?” ar fi : conștiința sa ungaristă.

de emil la 13 November 2016 - 10:33

@careian, 11 nov 08:48

Că ”nu s-a plâns nimeni” este irelevant în condițiile în care tuia respectivi nu aveau ce căuta acolo pentru că sculptorul nu a cerut nimănui să planteze copaci în interiorul ansamblului.

de Horia Mărieș la 13 November 2016 - 20:01

Doar Hip-Hop. Absolut nimic mai mult.

https://www.facebook.com/Newsromaniaofficial/videos/1643628135936936/

de Horia Mărieș la 13 November 2016 - 20:39

@emil.

Recunosc, ați relevat un amănunt care mie mi-a scăpat.
Ăla cu “sponzor”.
Merci.
Acum pot afirma fără nici o urmă de indoială, că Yossarian este de fapt B.E.
Așa cum bănuiam. Doar că acum am certitudinea.
Ține cineva pariul cu mine???

de iulian la 16 November 2016 - 22:46

de realistul la 9 November 2016 – 13:50
daca esti asa de realist unde ai auzit sa spuna dna Ciuta ca se vorbeste in soapta? ai dopuri in urechi sau nu intelegi romaneste?[acat ca te lasi prostit de postacii platiti gras si din banii tai!

de emil la 17 November 2016 - 11:38

@realistul 09 nov 13:50

“dezinformare total gresita”? Care o fi oare o “dezinformare partial gresita” sau chiar o “dezinformare total corecta”?

de Horia Mărieș la 21 November 2016 - 14:46

@de Yossarian la 11 November 2016 – 15:48, mâncătorul perpetuu de rahat:

Nu ca să mă sfădesc cu dumneata, fiindcă nu meriți să-mi pierd în felul ăsta vremea. Departe de mine gândul să polemizez steril, la nesfârșit și fără nici un rezultat palpabil cu un individ ca dumneata fiindcă vorbim limbi diferite și în consecință tot n-o să putem să ne înțelegem niciodată. În plus, mai și gândim total diferit, avem se pare neuroni cu caracteristici diferite. Acest lucru este cât se poate de evident.

Țin doar să dovedesc o dată în plus careienilor (inclusiv “Careianului”), că aberațiile dumitale cromatice, snoavele paranoice și sforăitoare pe care le inventezi despre umila mea persoană sunt mult mai halucinante chiar decât o fata Morgana, precum și că la dumneata sindromul persecuției s-a transformat deja în boală curată, în beteșug/betegség, bună de tratat la un Hospital.
Iată în context un comentariu ceva mai vechi referitor la “arieni”, comentariu care nu-mi aparține de nici o culoare, dar despre care dumneata ai făcut vorbire:

“de exxx la 7 September 2012 – 13:30
@horthyossarian
asa, pentru nivelul tau intelectual subminimal, care nu suporta discutii: te pretinzi degeaba arian. ungurii nu sunt arieni, ci, in cel mai bun caz, turanici sau fino-ugrici.”

Pe de altă parte, informez lumea bună care are răbdare să mă citească că nu am luat niciodată în derâdere în scris, pe aici pe la comentariile din BdeC, familia lu’ Yossarian, fiindcă datorită aliasului după care se ascunde ca orice laș infect și ordinar, eu de fapt habar n-am cine este dânsul, ce familie are etc.

Am mai avut eu de-a face cu un individ insipid, inodor si incolor care afirma despre mine: “am aflat târziu despre comentariul lui Horia Mărieș în care a scris că nevasta mea, pe vremea când am stat în București, m-a înșelat. Acest text nu am mai reușit să văd (sic!) și să salvez în calculator, pentru că între timp a dispărut. Martorii mi-au spus, că cel care a șters, a lăsat acolo în jur de 5 zile, adică timp suficient să citească cit (sic!) mai mulți …”

Niciodată, în nici un comentariu sau articol de al meu publicat în Buletin de Carei nu am scris nici măcar un singur cuvințel despre “nevasta” individului respectiv. Nu mă interesează acest subiect, adică subiectul “nevasta ăluia”, de nici o culoare.

Individul minte de îngheață apele, sau, ca să-l parodiez pe cel pe care (din lipsă de argumente logice și din lipsă de inspirație) individul îl tot citează, adică pe distinsul jurnalist careian Sz. L. E., un “clasic” aflat încă în viață: “Tipul fabulează, inventează, minte, jignește și calomniază precum respiră”.

Individul mai afirma: “Tot așa, eu nu am văzut, ulterior am aflat de la martori, că cineva în Buletin de Carei a scris despre mine că aș fi impotent. Și acest comentariu a fost șters după vreo 5 zile.”
Nu comentez în nici un fel această afirmație hilară a tipului, fiindcă în ea nu se făcea nici o referire la subsemnatul.

Avea un careian în vârstă, vorbitor de limbă maghiară, o vorbă șugubeață:
“Bă, când nu poți, tragi fermoarul și pleci! Nu dai explicații.”

Ți se potrivește la marele fix vorba asta Herr Yossarian.
Trage fermoarul și pleacă.
Du-te învârtindu-te, zeii cei buni să fie cu tine!

Du-te nenicule de-a dreptul la korház, tratează-te și liniștește-te.
Te asigur că tratamenul nu doare, vei fi doar puțin năuc și cam amețit.
Dar îți va face bine!

Lasati un comentariu