Îl cunoașteți pe Cristian Oșan din Satu-Mare? Este unul dintre puținii artiști care a ales aerografia

• publicat la: 2 November 2016
Îl cunoașteți pe Cristian Oșan din Satu-Mare? Este unul dintre puținii artiști  care a ales aerografia

Cristian Oșan este unul dintre puținii artiști de airbrush din Ardeal si unul dintre cei mai cunoscuti. Pasiunea lui pentru această tehnică de pictură este una rar întâlnită pentru că necesită muncă mai multă si  mai mare atentie la detalii. Locuiește în Satu Mare si face peste 100 de tablouri si portrete pe an. Nu mai are timp de nimic dar face asta cu plăcere și pasiune si asta e tot ce contează pentru un artist. Iar când din pasiune poți să câștigi si bani parcă totul devine mai interesant si mai ușor de făcut. 

Încă de pe băncile școlii  a descoperit plăcerea pentru pictură. De aici, de la un tânăr artist care caută noul în artă nu a mai fost decât un pas până la aerografie.

Am început cu Graffiti încă de pe la vârsta de opt ani. Îmi plăcea când îmi cereau prietenii să le fac câte un grafitti pentru că lucram ore întregi la asta și la orice oră, doar să fac asta. Asta îmi plăcea cel mai mult. Apoi la o bere cu prietenii discutam despre aerografie și nu aveam nici cea mai vagă idee despre ce era. Am căutat pe net ce este, de ce scule am nevoie și cu ajutorul marelui Youtube am făcut primele desene. Șase-sapte luni am tot făcut desene, iar după această perioadă totul mi s-a părut ca și cum făceam de ani buni de zile. Era totul ușor și o făceam cu mare plăcere. În pictură este nevoie de mult talent, muncă și iar muncă și de scule cu care să îți faci treaba. Având acestea, te poți numi artist și poti să îți faci treaba, poti să te perfectionezi și să creezi lucruri din ce în ce mai frumoase și de impact, declară Cristian.

În scurt timp de la momentul în care a postat primele poze pe Facebook și peccelelelalte rețele de socializare, comenzile au început să curgă. Cristian pictează pe aproape orice suprafață și face desene din ce în ce mai sofisticate și solicitante. Cele mai mari provocări i se par peisajele și panoramele pictate pe pereții locuințelor unde fiecare detaliu trebuie să fie la locul lui, pentru că pe o suprafață mare se vede orice ce nu este cum așa trebuie.

.
.
În prezent Cristian creează multe portrete, mai ales că vine sezonul sărbătorilor și un astfel de cadou este ceva unic și de care se bucură oricine când îl primește. Pe lângă asta, are proiecte proprii de pictură pe mașini și pereți interiori ai caselor.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu