Un careian neinformat poate fi manevrat

• publicat la: 26 noiembrie 2016
Un careian neinformat poate fi manevrat

 

Acuzaţiile de minciună referitoare la demolarea bustului lui Avram Iancu din Carei  promovate în spaţiul public prin blogul finului primarului Kovacs  se transformă  în data de 25 noiembrie 2016  în justificări penibile  de genul…, când de fapt există un proiect de înlocuire a acesteia, a început să fie folosit în campania electorală pentru alegerile parlamentare împotriva UDMR.

Adică  între timp a avut o revelaţie şi nu mai consideră   mincinoasă afirmaţia prin care  am semnalat intenţia de demolare a bustului lui Avram Iancu? Sau campania electorală  actuală are nevoie să fie revigorată la Carei? Are nevoie UDMR de voturile românilor cărora le refuză dreptul la un bust al lui Mihai Eminescu în Carei sau reabilitări ale busturilor şi monumentelor lor?

Deci  totul este un joc politic din partea unui blogger  fin al preşedintelui UDMR Carei ….

Pentru că în municipiul multietnic Carei imaginea UDMR este asigurată de administraţia locală totalitar UDMR nu e greu de înţeles motivaţia acestui linşaj mediatic  împotriva Buletin de Carei  independent financiar. Dezvăluirile despre modul de cheltuire a banului public careian şi despre limitarea drepturilor românilor careieni  trebuiesc  neapărat contracarate cu  minciuni împachetate în incitări cât mai credibile.

Am publicat la data de 17 noiembrie 2016 un articol în care am afirmat că…Bustul lui AVRAM IANCU din municipiul Carei este propus încă de acum 3 ani spre a fi demolat și înlocuit cu un monument artistic la nivelul solului, înconjurat de arbori verzi  aidoma celor din jurul Monumentului Ostașului Român. Îmi asum fiecare literă și virgulă scrisă precum și cele afirmate de mine  în filmarea lui Andrei Păunescu din data de 7 noiembrie. 

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/bustul-lui-avram-iancu-din-carei-este-propus-spre-demolare.html

Am tot asteptat ca cineva să vină şi să infirme cele scrise cu subiect  şi predicat  şi semnate cu nume şi prenume.

Apar în schimb materiale denigratoare la adresa mea şi total defăimătoare  care  urmăresc  să acopere adevărul, realitatea  demersurilor  administratiei Kovacs   de umilire a românilor din municipiul Carei.

După modelul brevetat la  judeţ împotriva unui senator, vocalul  fin  al primarului Kovacs care se fereşte să îşi facă publice sursele de venit    afirmă… ,,Careienii au dat dovadă de solidaritate, luând atitudine vizavi de afirmaţiile aberante ale lui Andrei Păunescu referitoare la faptul că românii ar fi obligați să vorbească în șoaptă în Carei, că românii se tem să mai spună că sunt români în Carei, respectiv că se dorește dărâmarea statuii lui Avram Iancu din Carei,la data de 11 noiembrie 2016.

Acelaşi  autor Szasz Lorant   semnează în 24 martie  2013 în cotitianul judeţean Gazeta de Nord Vest  unde era angajat în 2013 un material în care laudă modernizarea   pieţei Avram Iancu  discutată în martie 2013 la Consiliul Local Carei ce prevede demolarea bustului Crăişorului  şi înlocuirea lui cu un monument la nivelul solului, înconjurat de tuia ce ajung până la etajul 4 al blocului din jur după cum apare în imaginile prezentate atunci în materialul publicat de el.

E ciudată amnezia de care a fost cuprins în doar 3 ani de la semnarea acelui articol şi până la data de 8 noiembrie 2016 când mă acuză de declaraţii mincinoase.

Aveţi acum dovada că nu Daniela Ciută a minţit ci Szasz Lorant care ştia foarte bine de proiectul de demolare al bustului lui Avram Iancu încă din martie 2013 şi  totuşi  afirma contrariul .

Tot în acel material semnat şi apărut în Gazeta de Nord Vest, finul primarului consemnează cele afirmate de primarul Kovacs, naşul său de cununie şi preşedinte al UDMR Carei şi anume că acesta va susţine  financiar modernizarea zonei respective  aflată în plin proces  de reabilitare  în urma derulării unor proiecte din fonduri nerambursabile ce se vor finaliza  până la finele anului 2013. NICI măcar o referire la susţinerea  financiară  a înlocuirii bustului lui Avram Iancu din partea administraţiei locale. Pentru ca totul să fie gata la finele anului 2013 trebuia  comandat din timp noul bust dacă intenţiile erau onorabile.

Finul primarului insistă pe tot parcursul lunii noiembrie 2016  în a dezinforma careienii cu materiale în care afirmă că intenţia demolării bustului lui Avram Iancu este o minciună crasă.

Ba mai mult, este revoltat pe cei care   stăpânesc  limba română şi nu se lasă păcăliţi de fumigenele lansate în spaţiul public  de diverşi necunoscuţi la evenimente culturale româneşti.

N.R. Revoltător este faptul că mai mulţi careieni, care se consideră mari intelectuali şi oameni de cultură, au apreciat postarea plină de neadevăruri despre Carei a lui Andrei Păunescu, secondat de jurnalista Daniela Ciută,  apare într-un articol din data de 9 noiembrie 2016.

Interesant de urmărit faptul că aceştia sunt superior numeric celor ce  sunt manevraţi de informaţiile false ale unui personaj care nu are nici o realizare în domeniul profesional, nici în cel pentru care s-a pregătit şi nici în cel practicat momentan.

,,Live-ul diversionist al lui Andrei Păunescu, realizat în 8 noiembrie, alături de Daniela Ciută, în faţa bustului lui Avram Iancu din Carei,,  cum este catalogat de finul primarului unicul deţinător al blogului Opinie de Carei, exprimă  crunta realitate din municipiul multietnic Carei  unde atât primarul cât şi viceprimarul sunt de la UDMR Carei.

,,Românii vorbesc în şoaptă,,  este de fapt o exprimare elegantă  a  faptului că drepturile românilor sunt călcate în picioare de o administraţie strâmbă când vine vorba de asigurarea echilibrului şi respectului între toate etniile din Carei. O clădire de şcoală românească este lăsată în paragină  pentru accelerarea degradării şi acum vine propunerea ei pentru demolare dar o clădire de 200 de ani este potrivită pentru sediu de primărie în care s-au investit până acum 2 milioane de euro când cu suma respectivă se putea construi o clădire nouă sau se putea cumpăra cea în care a funcţionat cu doar 1 milion de euro.

Cum comentaţi faptul că nu există cuprinsă  în planul de şcolarizare pentru anul 2016-2017 nici o clasă de profesională  cu  specializarea ospătar, vânzător, tapiţer, plăpumar,electronist  cu predare în limba română? Cine   îşi permite să limiteze dreptul românilor din Carei la învăţământ profesional în limba română, limba statului în care trăim?

Aceasta este instigare domnule primar Kovacs şi nu un model de asigurarea a respectului   pentru fiecare etnie din oraşul unde  sunteti   primar!  Ce  măsuri aţi luat pentru asigurarea accesului la orice specializare a  învăţământului  profesional   pentru fiecare careian indiferent de etnie?  Întrebarea vine ca urmare a faptului că sunteţi  mereu prezent la Liceul tehnologic ,,Simion Bărnuţiu,,  Carei   cu delegaţii din Ungaria, de la alte instituţii de învăţământ  la  liceul  unde este director subaltenul dvs pe linie politică consilierul judeţean Gindele Emeric. Prin vizitele constante  la toate şcolile şi grădiniţele din Carei încercaţi să iniţiaţi comasări  ceea ce denotă implicarea dvs în  creionarea  hărţii unităţilor şcolare careiene.

Este premeditată acţiunea de alegere a unui vicerpimar la UAT Municipiul Carei  tot de la UDMR, formaţiune parlamentară din România constituită pe criterii etnice ? Altfel nu ne explicăm şirul de umilinţe la care suntem supuşi noi românii din Carei.

Să ne aducem aminte că la concursul organizat de administraţia Kovacs pentru postul de administrator public una dintre condiţii era cunoaşterea scris şi vorbit a limbii maghiare renunţându-se astfel  Clar la criteriul Competenţei în favoarea celui Etnic.  Postul a fost ocupat de către fostul primar şi preşedinte al UDMR Carei  Beko Tamas şi posesorul unui salariu  de încadrare  la UAT Municipiul Carei  ce depăşeşte 10 mii lei.   Aceiaşi condiţie a cunoaşterii obligatorii a limbii maghiare şi pentru postul de director al Direcţiei de învăţământ din Primărie, director care momentan este în concediu fără plată şi lucrează în Ungaria.

Românii ortodocşi   şi greco-catolici din municipiul multietnic Carei nu sunt reprezentaţi la nivel de conducere  dar sunt acceptaţi ca plătitori de taxe şi impozite,  practica administraţiei Kovacs putând fi catalogată ca un iobagism modern. La 98 de ani de la Marea Unire din 1918, într-un oraş din România românii nu au un reprezentant în conducerea  localităţii lor. Nici  măcar pe HARTA CAREI de pe site-ul pficial al municipiului Carei nu apar toate bisericile româneşti!

Unde este minciuna în cele afirmate? Încă mai aştept dovada minciunii.

Vă  doare că cineva are  tăria de a da în vileag toate aceste practice murdare ale administraţiei Kovacs?

Distorsionând sensul cuvintelor şi scoţându-le din context  se urmăreşte doar abaterea atenţiei de la dedicaţiile lucrărilor plătite din banul public careian de către administraţia Kovacs, păstrarea  conducerii  totalitare şi discriminatorii la adresa românilor. Că doar locuim în oraşul unde nu este acceptată amplasarea bustului lui Mihai Eminescu (în şedinţa din 24 februarie 2015).

Locuim în oraşul unde administraţia locală refuză categoric orice alocare de fonduri pentru reabilitarea simbolurilor româneşti, pentru întreţinerea şi reabilitarea unui Cămin Cultural, pentru alocarea de fonduri pentru  reabilitare de alei către mormintele românilor. Până şi pentru lucrările de curăţire a mormintelor eroilor din cel de-al doilea război mondial a fost nevoie de intervenţia Buletin de Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/mormintele-eroilor-romani-din-carei-si-asociatia-civica-pentru-demnitate-in-europa.html

Nu vă mai ascundeţi în spatele comunicatorilor aserviţi  domnule primar Kovacs ci aveţi bărbăţia de a vă asuma proiectele de viitor în ce  priveşte umilirea  românilor din municipiul multietnic Carei!

Nu trebuie să iubiţi românii din Carei ci trebuie să îi respectaţi ca şi contribuabili ai acestui oraş unde sunteţi primar. Trebuie să asiguraţi  menţinerea respectului pentru toţi locuitorii Careiului indiferent de etnie, religie şi apartenenţă politică!  Fiecare careian  aparţine  unui neam, unei culturi şi avem simbolurile noastre pe care le respectăm. Noi românii din Carei nu suntem cu nimic mai prejos decât alte naţionalităţi  aşa că vă rog să vă revizuiţi  modul în care asiguraţi  admninistrarea acestei localităţi cu tot ceea ce implică aceasta. Faceţi politică în timpul liber şi nu în detrimentul românilor din municipiul Carei. Acţiunile de asmuţire pe  unii împotriva altora prin internediari  nu fac cinste unui primar de localitate multietnică şi nici acapararea conducerii acesteia de o formaţiune constituită pe crriterii etnice al cărei preşedinte pe plan local sunteţi.

Daniela Ciută

 

comentarii

de careian la 26 noiembrie 2016 - 22:33

v-ati gandit vreodata de ce primaria carei nu este vizitata de mascati si controale dupa atatea dezvaluiri cu documente despre corupti si coruptie? sau de ce se permite in jurul primarului o grupare mercenara din presa?poate pentru ca un anume fin ortodox are un cumnat bine infipt la…respansabilul de teroristi berari….si care e amic de pahar cu alt fin mai sasss…..campania e pentru cei saraci cu duhul…/stai la tv si te uiti cum in toata tara se fac cercetari si se ridica gresitorii iar la sm marii corupti sunt aparati tocmai de sistemul de protectie si cercetare platit de noi!

de patrik la 28 noiembrie 2016 - 09:33

si eu am citit ca a zis ca e minciuna cu demolatul de la avram iancu si acum scrie lorant ca e inlocuire.
cat plateste udmr pentru reclama?

de Horia Mărieș la 28 noiembrie 2016 - 10:15

Careianul / 22 de ore ago / „De ultimă oră şi de ultima oară!”; „Consider că am lucruri mai bune de făcut în viaţă (…)”; „Consider că deja şi careienii s-au plictisit(…)”; „(…) am decis să mai răspund o singură dată (…)”; „Pur şi simplu nu mai are rost să plictisesc cititorii (…) nu mai are rost să mai fac reclamă gratuită (…) „tot felul de fustraţi, sub tot felul de pseudonimne, pot posta tot felul de comentarii jignitoare.”; „Careienii pot judeca singuri cine spune adevărul, cine minte, cine instigă, cine calomniază şi cine denigrează.”; „Nu de alta, dar se spune că cel mai deştept cedează.”

Avea un careian în vârstă, vorbitor de limbă maghiară, o vorbă șugubeață:

„Bă, când nu poți, tragi fermoarul și pleci! Nu dai explicații.”

Du-te învârtindu-te, zeii cei buni să fie cu tine!

de oana la 28 noiembrie 2016 - 16:32

nu cumva ceva servicii il sustin pe nanasu patron de media la carei din banii careienilor???? ca prea le stie sasutul pe toate mai ales dupa ce imparte sesu cu un berar de la ferma

Lasati un comentariu