Cadouri de Moş Nicolae împărţite discriminatoriu

• publicat la: 6 decembrie 2016
Cadouri de Moş Nicolae împărţite discriminatoriu

Potrivit obiceiului instaurat în Ianculeşti de fostul delegat sătesc Ciprian Chiorean din 2013, în seara de Sf.Nicolae copii  satului se înghesuie la bradul de lângă  bustul lui Avram Iancu pentru a primi cadouri si a colinda alături de părinţi şi bunici.

Doar că în acest an anunţul cu ora la care se desfăşoară evenimentul a sosit… cu o oră  înainte de ceasul serii şi nu pentru toţi sătenii.

Astfel, lângă bradul din centru  s-au adunat 9 copii şi câţiva adulţi.  A lipsit preotul satului, formaţia care susţinea colindele strămoşeşti şi …însuşi  Delegatul Sătesc, cel care a apelat la modalitatea de schimbare a domiciliului când şi-a dat seama că în urma unei confruntări directe prin vot nu are şansa de a câştiga alegerile.

Cei care au împărţit cadourile  au fost o tulnicăreasă şi nepotul ei, ajutaţi de un Moş Nicolae cu ochelari de  soare.

Nu toţi copii satului prezenţi au primit punga cu dulciuri   din partea lui Moş Nicolae. Unii au plecat dezamăgiţi de modul în care cei care se erijează în  emanaţi ai satului îşi permit să trateze tinerii .

De la implicarea primarului în alegerea delegatului sătesc în satul unde le refuză oamenilor dreptul la Cămin Cultural, Capelă mortuară, transport în comun şi chiar drumuri , oamenii au fost împărţiţi pe criterii politice.

Ceea ce trebuia să fie o seară de poveste, în care cu mic cu mare să colinde în jurul bradului împodobit s-a transformat pentru unii copii în seara vrăjitoarelor care au râvnit la punguţa cu cadouri în valoare de 5 lei.

 

Indiferent de etnie, clasă socială, vârstă, sex, religie, etc, toți copiii merită grijă. Și toți merită un cadou de Moș Nicolae, că tot a venit vremea lui.

Buletin de Carei

Moş Nicolae la Ianculeşti în anii trecuţi

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/mos-nicolae-a-ajuns-si-la-ianculesti-2.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/mos-nicolae-a-ajuns-si-la-ianculesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/12/mos-nicolae-a-sosit-si-pentru-copii-din-ianculesti.html

comentarii

de Anonim la 7 decembrie 2016 - 19:42

Cum sa primesca toti copii cadouri daca nu so dus la Mos Nicolaie ca doraca daca mereau nu cred ca nu le dadea.

de lenuta la 7 decembrie 2016 - 20:41

cand era ciprian delegat satesc toti copii primeau si era program cu poezii si cantece si cu colinde.
asta nou nici macar nu a venit la taranii din Ianculesti numa functia io trebuit ca de ales motii nu il alegeau numa cozile de topor sluji la covaci

de radioerevanlocal la 7 decembrie 2016 - 20:49

tupeu de anonim! sa mergi tu copil ca sa ceri cadou la mos nicolae! la ce s-a dus acolo Mosul cu ochelari de soare daca nu a dat la toti copii fara discriminare? bubu(ie) mintea la voi de tradatori ce sinteti.

Lasati un comentariu