Străinii care ajută Primăria Carei să respecte legile ţării. Linşajul mediatic la adresa Buletin de Carei nu ajută la ocolirea legii

• publicat la: 12 ianuarie 2017
Străinii care ajută Primăria Carei să  respecte legile ţării. Linşajul mediatic la adresa Buletin de Carei nu ajută la ocolirea legii

La data de 5 aprilie 2013, un ieşean din mediul academic, pe nume Dinu Munteanu, adresa o scrisoare deschisă Gărzii de Mediu Satu Mare şi Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu  în care solicita detalii faţă de tăierile masive de copaci din municipiul Carei, în special din Parcul pe atunci Dendrologic.

Astfel, în virtutea prevederilor din Legea 233/23.04.2002 (completată de ordonanţa guvernamentală nr. 27/2002), Legea 544/2001 şi HG nr. 878/2005, Dinu Munteanu solicita printre altele şi Registrul Spaţiilor Verzi pentru a verifica dacă aceste tăieri au fost consemnate acolo conform legislaţiei în vigoare.

http://www.buletindecarei.ro/2013/04/un-iesean-trimite-o-scrisoare-deschisa-autoritatilor-referitoare-la-taierile-de-copaci-din-carei.html

UAT Municipiul Carei a avut nevoie de încă 3 ANI DE ZILE pentru a intra în legalitate şi a demara acţiunile de întocmire a aunui Registru al Spaţiilor Verzi.

Dinu Munteanu nu  a fost singurul specialist care a remarcat absenţa acestui act  unde trebuie consemnate tăierile de arbori. Un alt specialist cu spirit civic şi dragoste faţă de natură, a făcut o sesizare la organele competente pentru a se clarifica cine a acirdat avizele pentru tăierile masive din incinta Parcului Dendrologic.  Ing. dr.Ionel Lupu, director adj. al Grădinii Botanice Iaşi timp de 35 de ani şi  Președinte al Asociației Dendro-Ornamentale „Anastasie Fătu” din Iași a cerut de asemenea Registrul Spaţiilor Verzi! 

Abia în urma acestei solicitări au început să se dezmorţească  acţiunile celor din Primărie şi iată că la şedinţa din 28 septembrie 2016 apare pe Ordinea de Zi solicitarea aprobării  Registrului Local al Spaţiilor Verzi.

Pentru îndrăzneala de a face cunoscute aceste aspecte, Buletin de Carei a ajuns obiect de campanii denigratoare din partea presei aservite primarului. ceea ce nu modifică cu nimic faptul că Buletin de Carei a consemnat   Realităţile din administraţia Kovacs!

Legea e lege domnule primar şi trebuie aplicată chiar dacă nu vă  este pe plac.

Buletin de Carei nu este responsabil pentru că dvs nu aplicaţi legea în vigoare. Nici măcar campaniile denigratoare şi linşajul mediatic al  presei aservite nu vă ajută să ocoliţi legea.

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/legea-e-lege-domnule-primar-si-trebuie-aplicata-apare-registrul-spatiilor-verzi.html

Daniela Ciută

PS

Imaginea este  din centrul oraşului, unde arborii tuia din jurul fântânii arteziene  şi al  băncuţelor   de relaxare  au fost tăiaţi fără a mai fi nevoie de vreo aprobare sau de constituirea unei comisii pe criterii politice. Nu acelaşi lucru se întâmplă când vine vorba de Monumentul Ostaşului Român, ascuns după perdeaua vie de 9 m înălţime şi reabilitat din banii Consiliului Judeţean. Comisia politică a fost constituită , s-a întrunit, a fost plătit chiar un Studiu de fezabilitate în valoare de 3500 lei….iar tuia cresc în continuare spre mulţumirea primarului care nu  doreşte punerea în valoare a acestui monument reprezentativ.

Lasati un comentariu