Tânăr şi neliniştit a uitat că are 17 ani când s-a pus la volan

• publicat la: 30 January 2017
Tânăr şi neliniştit a uitat că are 17 ani când s-a pus la volan

Tânăr de 17 ani depistat la volanul unei mașini 

În data de 27.01.2017, în jurul orei 23.00, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza localității Tășnad, o patrula mixtă formată dintr-un agent de poliție și un jandarm, au oprit, pe strada Virgil Sălăjan, un autoturism  care se deplasa pe o traiectorie sinusoidală.

Din verificările efectuate,  polițiștii au constatat faptul că la volanul mașinii se afla un tânărul de 17 ani din Tășnad.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul  de către o persoană care nu posedă  permis de conducere.

Accident  soldat cu rănirea ușoară a unui pieton

În data de 28.01.2017, în jurul orei 14:20, polițiștii rutieri sătmăreni au intervenit la un eveniment rutier, pe raza localității Satu Mare, soldat cu rănirea ușoară a unui pieton.

Din cercetările la fața locului,  polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 23 ani, din Satu Mare, conducând  un autoturism pe strada 1 Decembrie, a accidentat ușor o sătmăreancă de 37 ani, care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea pentru pietoni.Victima, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul  auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ;  totodată s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.  În cauza s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cu ocazia activităților specifice, polițiștii rutieri negreșteni,  au depistat în data de 28.01.2017, în jurul orei 18.20,  pe strada Victoriei din Negrești Oaș,   un conducător auto de 31 ani, din localitate, la volanul unui  autoturism care avea aplicate numerele de înmatriculare provizorii, expirate  din  data de 14.01.2017.

În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat .

Activități rutiere

 

La sfârșitul săptămânii, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului.

Au  fost aplicate 263 sancţiuni contravenţionale în valoare de  48.528 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 16 permise de conducere .

Astfel,  în data de 28.01.2017, a fost suspendat permisul de conducere a doi conducători auto pentru depășirea limitei de viteză, unul de 28 de ani din localitatea Trip și celălalt de 49 de ani din Gherla.

Aceștia  au fost surprinși de aparatul radar al Serviciului Rutier Satu Mare,  circulând pe DN 19, primul în localitatea  Botiz cu viteza de 111 km/h, iar al doilea  în localitatea  Ciuperceni cu viteza de 103 km/h .Pe lângă măsura complementară, cei de la volan au fost sancționați și cu 9 puncte amendă.

Buletin de Carei sursa IJP

Lasati un comentariu