Specialiştii recomandă reabilitarea soclului pe care stă Eroul Naţional Avram Iancu

• publicat la: 11 aprilie 2017
Specialiştii recomandă reabilitarea  soclului pe care stă Eroul Naţional Avram Iancu

Specialiştii recomandă să  reparăm şi reabilităm bustul lui Avram Iancu din centrul Careiului. În locul plăcilor de marmură care  s-au dezlipit de pe soclu se recomandă plăci de travertin. Lucrarea ar putea fi realizată chiar în această vară pentru ca să fie gata până la data comemorării Eroului Naţional  Avram Iancu.

Dacă se va reabilita nu vom mai avea probleme cel puţin 20 de ani.

Oraşul Carei este un oraş multietnic şi pentru  asigurarea respectului reciproc între etnii se cere  echilibru la nivel decizional şi abrogarea adresei care împarte Careiul în perimetre etnice.

Discriminarea pe criterii etnice nu îşi are locul în anul 2017 dacă ne considerăm  un oraş european.

 

Daniela Ciută

comentarii

de Specialist la 9 august 2017 - 14:18

Daniela, probabil ca te referi la boschetarul ala, Andrei Paunescu, care a spus ca limba romana se vorbeste doar in soapte in Carei. Biztos ala ii specialistu’ care face astfel de recomandari. In loc sa ii dai bani ca sa cante ca un manelist in caminul cultural din Marna, mai bine cumparai putina gresie pentru soclul lui Avram Iancu. Numele unui asemenea erou national nu merita sa fie rostit de asemenea personaje de doi lei ca tine, Daniela, si ca boschetarul ala de Paunescu.

de nespecialist la 9 august 2017 - 16:32

de acord cu Specialistul 🙂

de Buletin de Carei la 9 august 2017 - 17:43

Scrie cumva specialistul dat afara de la Satmar si adus la Carei pe banii nostri? Suntem lamuriti cu astfel de atacuri furibunde la adresa a tot ce este romanesc in Carei. Macar schimbati adresele cand postati ca sa credem ca sunteti mai multi.

de cetateanul GOGU la 9 august 2017 - 17:48

ia te uita cine scrie,TUSEA si JUNGHIU!
ma baieti,daca nu scrieti nimica puteti parea prosti!in momentul cand atingeti tastele ati risipit orice urma de indoiala. Soclul e placat cu marmura.Gresie poate aveti voi in baie cu toate ca am mari indoieli stiti voi de ce.Voi sa nu pronuntati numele eroului national ca ar fi o blasfemie.Hai pa!

de mirela la 9 august 2017 - 18:18

specialistu si nespecialistu sunt un solda lui jeno si se dau mari romani inafara de carei/la carei au interzis sa scrie despre busturile distruse.

de Careian la 10 august 2017 - 08:22

E o rusine pentru conducerea orasului sa avem un monument al unui Erou National cum este AVRAM IANCU in starea mizerabila in care este!

de Horia Mãries la 10 august 2017 - 10:28

E plinã tara asta de Specialisti si de Nespecialisti.
Mai ales prin Guvern si prin Parlament.
Ferice de Carei cã s-au propãsit si pe acolo.
Ce ne fãceam fãrã ei?
De cine mai râdeam cu gura pânã la urechi?

de Boii la 10 august 2017 - 10:36

Daca nu se vorbeste romaneste in Carei atunci scrieti ungureste cererea ca sa o inteleaga CL.Si atuci poate sunteti bagai in seama.

de Buletin de Carei la 10 august 2017 - 12:04

Cand vom plati impozitele în Ungaria vom scrie româneşte. Careiul este un oraş care face parte din România iar conducerea oraşului este plătită cu bani româneşti nu ungureşti ca să fim nervoiţi să scriem în limba maghiară. Românii din Ungaria scriu cereri în limba română când se adresează instituţiilor statului maghiar?

de unio la 10 august 2017 - 12:36

In schimb, ungurii din Romania au obtinut prin lege dreptul de a se adresa institutiilor statului roman in ungureste. Din pacate, cu atatia boi legiuitori, statul roman devine staul roman.

de unio la 10 august 2017 - 12:43

@Careian, 10 august
Ca un monument romanesc a ajuns in asemenea stare de degradare este entru conducerea ungarista orasului Carei nu o rusine, ci o mandrie, un titlu de glorie si un semnal catre propriul electorat ca „ez a varos a mienk”. Abia asteapta ungaristii sa-l considere ruina si periculos pentru public ca sa-l scoata de acolo. Daca n-au putut cu proiectul de reamenajare, poate reusesc cu ruina, ca strica aspectul, ca se pot accidenta copiii si varstnicii care trec pe acolo etc.

Lasati un comentariu