Primarul UATM Carei, preşedinte al UDMR Carei, nu introduce în şedinţa de consiliu iniţiativa ASTRA Carei

• publicat la: 28 martie 2018
Primarul UATM Carei, preşedinte al UDMR Carei,  nu introduce în şedinţa de consiliu iniţiativa ASTRA Carei

Asociaţiunea ASTRA Carei a depus la Registratura Primăriei Carei un proiect prin care solicita  acordarea unui aviz de amplasarea unui catarg cu drapel în municipiul Carei. Fără cheltuieli suportate de Primărie aşa cum s-a procedat în cazul monumentelor maghiare. Doar un aviz de amplasare.  Au fost oferite  3 variante ca loc de amplasare. Poate că s-a greşit  de către ASTRA Carei când a specificat că se doreşte dezvelirea şi sfinţirea pe data de 17 mai 2018, de Înălţarea Domnului care este şi Ziua Eroilor Neamului.

În cadrul şedinţei ordinare de astăzi, 28 martie 2018, înainte de supunerea la vot a Ordinii de zi, preşedintele de şedinţă a luat cunoştinţă despre introducerea  a încă două proiecte de hotărâre din partea primarului Kovacs. Acesta a specificat că pentru proiectul cu catargul….,,trebuie să vorbim  mai bine cu şefii de servicii care vor decide ce şi cum,,.

Proiectul depus de asociaţiunea ASTRA a fost propus pentru introducerea pe Ordinea de Zi  , ulterior,  de către consilierul Ciută.  Supus la vot acesta a întrunit  7 voturi adică consilierii partidelor româneşti. Consilierii UDMR Carei au votat împotrivă.

Municipiul Carei are şi primar şi viceprimar de la formaţiunea UDMR Carei la fel şi administratorul public , practic toată conducerea oraşului este  formată din membrii ai UDMR Carei.

Până şi adresele de contact ale Primăriei Carei figurează pe pagina UDMR Carei ca adrese de contact ale preşedintelui UDMR Carei care este primarul.

În aceste condiţii ce şansă să aibă o asociaţie culturală românească, chiar dacă proiectul depus nu cere finanţare de la bugetul local?

Pentru ca astfel de informaţii să nu apară în spaţiul public cereţi linişte domnule primar? Unde este respectul pentru fiecare cetăţean al oraşului şi nediscriminarea de care trebuie să daţi dovadă ca primar al tuturor careienilor?

 

 

comentarii

de Marius la 28 martie 2018 - 19:31

Șovin!!
Rusine sa ii fie.Isi va gasi odată nasul.

de P.U la 29 martie 2018 - 10:25

Ti-ai dat cu firma in cap.Daca erau încă îndoieli ca esti un sovin s-au spulberat.Dai apa la moara lui Ciuta.

de Buletin de Carei la 29 martie 2018 - 10:54

Vă rugăm să inversaţi iniţialele numelui dvs pentru a nu tenta iar persoanele avide de senzaţii delicate. Mulţumim.

de Ion R la 29 martie 2018 - 13:46

Cum sa ceri aviz de arborarea drapelului Românesc de la unguri ,absurd.

de Buletin de Carei la 29 martie 2018 - 14:36

Nu este de la unguri ci de la Primăria si Consiliul Local. Fiecare fundatie sau constructie are nevoie de aviz de la Urbanism si autorizatie de constructie. Că pentru noi românii din Carei se cer neapărat, la fiecare solicitare, a altă problemă, adică noi avem nevoie mereu să deţinem aceste autorizaţii dar alţii nu.

Raspunsuri

Lasati un comentariu