Afacerea Locuinţe Sociale şi curent electric în Carei. Copil astmatic de 9 ani lăsat fără posibilitate de tratament

• publicat la: 9 iulie 2018
Afacerea Locuinţe Sociale şi curent electric în Carei. Copil astmatic  de 9 ani lăsat fără posibilitate de tratament

Pe strada Ecoului, în faţa locului unde a funcţionat o firmă de producţie care avea sediul social pe strada Căplenilor la cea mai importantă locuinţă din Carei, se fac lucrări  de către societatea de distribuţie de curent electric. Primăria Carei pretinde peste 120 mii lei pentru curent electric distribuit la familii chiriaşe la care nu a montat contoare de curent individuale de către societatea de distribuţie.

Ce se întâmpla dacă în Carei un om de rând ar  consuma curent electric  fără să aibă contor  timp de 10 ani? Ar fi posibil ca să nu reacţioneze nicio instituţie abilitată timp de 10 ani?  Dacă însă este vorba de Primăria Carei care dă jos de pe faţadă până şi plăcuţele oficiale cu tricolor românesc atunci totul este posibil. Pentru că în Republica de la Carei Primăria este mai presus de lege! Încheie contracte de închiriere locuinţe care NU AU nici sursă de apă şi nici contor de curent electric!

Somaţiile emise de Primăria Carei pentru plata retroactivă a curentului electric  la unele din locuinţele sale sociale certifică cele afirmate.

Nu este singurul caz. Sumele sunt absolut curioase în condiţiile în care nu există contor. Chiraşii au cerut de ani de zile montarea de contoare electrice pentru a nu li se imputa de multe ori sume de 800 de lei lunar pentru consum de curent electric! Şi totul pe baza unor fişe scrise de mână şi aflate în evidenţele de la Spaţiul Locativ!

Suma cerută prin Somaţia de plată nu este documentată! Niciunul dintre chiriaşii care au primit Somaţii de Plată  nu au primit vreun document care să ateste provenienţa LEGALĂ a sumelor imputate, pe luni şi pe ani!

Cum se poate stabili că familia 1 a consumat mai mult curent decât familia 2? În cazul consumului de curent electric numărul de persoane dintr-o familie nu este relevant,

Cum se poate stabili valoarea curentului electric consumat în lipsa unui CONTOR?

Nu e nevoie nici măcar de  organe de specialitate pentru a constata că Primăria Carei  somează  unii dintre chiriaşii săi să plătească  consum de curent electric retroactiv şi fără existenta de contoare electrice care să certifice cantitatea pentru care se cer sumele uriaşe. În loc să se cerceteze cum este posibil ca ani de zile chiriaşii  de pe strada Independenţei să primească energie electrică în condiţii mai mult decât rudimentare  acum se procedează la muşamalizarea cazului prin concursul tuturor celor care ar trebui să vegheze la respectarea legii.

Aşa ,,primeau,,  curent electric familiile de pe strada Independenţei din Carei, de pe strada Ecoului, . Acum se fac lucrări  pentru a acoperi dimensiunea dezastrului.

Mai jos puteţi vedea cum  arată instalaţiile electrice oferite de către Primăria Carei chiriaşilor săi de pe strada Independenţei 45!

 

Locuinţele Sociale din mun.Carei nu sunt doar simple clădiri alocate pentru persoanele defavorizate ci sunt folosite pentru  a justifica anumite inginerii financiare.

Cine a permis ca ani de zile să se deruleze afacerea Locuinţe Sociale? E o întrebare la care nu vom găsi prea repede un răspuns având în vedere încrengătura de colaboratori care ţin capacul bine apăsat peste ceaunul bine garnisit. Locuinţele sociale nou construite pe strada Tireamului au fost alocate  pentru foarte mulţi favoriţi , inclusiv pentru familia ce conduce serviciul Spaţiul Locativ din primăria Carei.

Primăria Carei a încheiat contracte de închiriere cu diverse persoane defavorizate pentru mai multe locaţii din Carei. Pentru unele locaţii, Primăria Carei a plătit toate utilităţile. Adică curent, gunoi, apă…..Ani şi ani de zile. Evidenţa a fost ţinută la serviciul spaţiu locativ….pe fişe scrise de mână!  Nu există o evidenţă computerizată pentru că nu ai cum să justifici de ce tu Locator  ai plătit timp de 10 ani curentul pentru locuinţe unde NU EXISTĂ contor de curent electric pentru fiecare familie.

Urmare a unui audit al Curţii de Conturi, Primăria Carei trebuie să recupereze sumele plătite ca şi curent electric sau alte utilităţi.

Cum poţi recupera în mod legal un consum de curent electric necontorizat şi mai vechi de 8 ani?

Cum se poate furniza curent electric la locuinţe sociale deţinute de Primăria Carei fără conexiuni efectuate de specialişti şi FĂRĂ  contor ?

Cazuri speciale sunt şi la locuinţele construite ILEGAL pe strada Dr.Marinescu dar au  contracte încheiate cu Electrica SA!

La locuinţele sociale ale Primăriei Carei de pe strada Independenţei Poliţia Locală făcea razii şi dădea sancţiuni în perioada când unii chiriaşi nu aveau Acte Adiţionale la contractele de închiriere. Unii au restanţe de plată la aceste sancţiuni de mii de lei.

CULMEA E CĂ ÎN PERIOADA ÎN CARE PRIMEAU SANCŢIUNI PENTRU CĂ NU ERAU LA ZI CU CONTRACTELE DE ÎNCHIRIERE PRIMĂRIA CAREI LE PLĂTEA CURENTUL ELECTRIC CONSUMAT !

Un cablu de curent iese din pământ la locuinţele Primăriei Carei de pe strada Independenţie, pe lângă un perete şi apoi străpunge peretele  pentru ca de acolo să se distribuie prin …FIRE  neprotejate la camerele consumatorilor!

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/distributie-electrica-nu-a-fost-inca-curioasa-sa-constate-lipsa-contoarelor-individuale-de-pe-strada-independentei-nr-45-de-la-locuintele-primariei-carei.html

Vineri, 7 iulie 2018, la locuinţele sociale de pe strada Independenţei a fost întrerupt curentul electric. De aici, de pe strada Ecoului  venea cablul de curent electric la locuinţele sociale de pe strada Independenţei!

Există la locuintele sociale numeroşi copii dintre care un băiat de 9 ani este ASTMATIC. Acesta are nevoie de aparatul de aerosoli care funcţionează cu curetn electric.

Toţi chiriaşii CER montarea de CONTOARE  pentru curent electric de ani de zile şi instalaţii electrice sigure nu fire ce se leagănă deasupra capului punând în pericol siguranţa lor personală.

Aproape în fiecare zi merg la Primăria Carei pentru a solicita montarea de contoare de monitorizare energie electrică dar sunt mereu trimişi la plimbare.

Cum a fost stabilit un consum de 800 de lei lunar pentru o singură familie?

Cine acoperă abaterile de la legal ale Primăriei Carei şi impune plăţi de curent electric nedocumentat?

De 3 zile familiile cu copii de la locuinţele sociale ale Primăriei Carei de pe strada Independenţei au fost lăsate FĂRĂ curent electric dar nimeni din conducerea primăriei nu vrea să stea de vorbă cu ei. Luni, 9 iulie 2018, aceştia au fost trimişi la plimbare când au cerut montarea de contoare pentru curent electric. Aceştia nu au nicio sursă de apă la locuinţele pentru care li se percepe chirie şi aduc apă pentru necesităţi de pe alte străzi, în recipiente de plastic.

Priviţi ce scrie în contractul încheiat cu Primăria Carei şi ce condiţii sunt de fapt în realitate….

Buletin de Carei

Pentru astfel de dezvăluiri suntem supuşi oprobiului public , denigraţi şi linşaţi mediatic de presa de casă a primăriei Carei  mai ales de cea de limbă maghiară.

http://www.buletindecarei.ro/2018/07/primaria-carei-trebuie-sa-recupereze-sumele-platite-chiriasilor-pentru-curent-electric-instalatii-electrice-ce-pun-in-pericol-chiriasii.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/furt-de-curent-sau-neglijenta-musamalizare-sau-cercetare-in-republica-de-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/fara-sursa-de-apa-la-locuintele-sociale-ale-primariei-carei-de-pe-strada-independentei.html

Lasati un comentariu