Discuţii aprinse la Castelul Karolyi. De ce nu se doreşte taxă de intrare?

• publicat la: 2 august 2018
Discuţii aprinse la Castelul Karolyi. De ce nu se doreşte taxă de intrare?

Voci ridicate şi agitaţie mare astăzi la Castelul Karolyi. Un grup de persoane implicate în bunul mers al activităţilor din acest obiectiv turistic s-a retras într-una din încăperile de la parter. După tonalitatea ridicată a discuţiilor ce răzbăteau şi pe coridor se pare că nu a fost consens.

Cea mai ridicată voce era a primarului Eugen sau Jeno Kovacs. Oare a tras pe cineva la răspundere pentru că nu au fost finalizate integral lucrările la castel deşi recepţia finală a fost semnată? Sau pentru că nici la ora actuală liftul nu funcţionează şi stă pe post de bibelou?

De ce dăm cu piciorul la o sursă importantă de venit pentru bugetul local şi nu percepem TAXĂ de vizitare la Castelul Karolyi?  Zilnic vin autocare pline cu turişti din Ungaria  ca să viziteze Castelul Karolyi.

Castelul din Carei şi-a redeschis porţile pentru turişti în mai 2012, în primul an înregistrându-se 35.000 de vizitatori. De la deschidere până în 2015, Castelul Karolyi a fost vizitat de peste 140.000 de persoane.

Pentru a creşte numărul turiştilor, administraţia locală careiană promovează în mod continuu Castelul Karolyi ca destinaţie turistică.

Şi atunci de unde atâta reţinere în a face profit, a aduce venituri la bugetul local?

Începând din mai 2017 se putea percepe TAXĂ de vizitare a Castelului Karolyi. Potrivit prevederilor din proiectul accesat pentru reabilitarea castelului, în primii 5 ani  nu se pot percepe taxe pentru vizitarea obiectivului.

Primăria Carei plăteşte toate utilităţile pentru acest obiectiv turistic careian şi nu puţine. Sumele nu sunt deloc  de neglijat.

De ce nu doriţi domnule primar să introduceţi  bilet de intrare la Castelul Karolyi?

Din decembrie 2012 folosiţi maşina cumpărată la solicitarea dvs. de fundaţia pentru promovarea turismului local , un Renault Fluence, plătit din banii careienilor.

Valoarea  maşinii folosite din decembrie 2012 este de 12.979 euro.

http://www.buletindecarei.ro/2012/12/fundatia-grof-karoly-vrea-un-renault-masina-de-vot-udmr-aproba.html

De ce să nu mai recuperăm din banii daţi pe un autoturism folosit exclusiv de primar  şi să profităm de afluxul de turişti pentru a percepe o taxă minimă de intrare din moment ce legea permite?

Până la urmă interesul oraşului este pe primul loc. Sau nu se doreşte un plus venit la bugetul local?

Când se vor finaliza lucrările de la castelul Karolyi?

http://www.buletindecarei.ro/2018/07/cine-a-profitat-de-fondurile-pentru-reabilitare-castel-karolyi-din-carei.html

Buletin de Carei

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Lasati un comentariu