Un preot ortodox este catalogat drept comediant de consilierul primarului Kovacs

• publicat la: 30 decembrie 2018
Un preot ortodox este catalogat drept comediant de consilierul primarului Kovacs

Nici în Ajun de An Nou angajaţii primarului Kovacs nu ratează ocazia de a insulta şi desconsidera persoanele care  nu fac parte din grupul de supuşi ai acestuia.

După ce a slujit 41 de ani consecutiv la altarul bisericii ortodoxe din Ianculeşti, preotul Gheorghe Sorian este inclus de un consilier personal al primarului Kovacs la categoria comedianţii anului. Mai mult, i se oferă în bătaie de joc premiul de ,,Preotul rătăcit,,!

Şi totul pentru că părintele paroh s-a împotrivit ca o bucată de teren de la parohia ortodoxă Ianculeşti să fie luată şi întăbulată în domeniul Primăriei Carei.

Părintele Gheorghe Sorian nu a fost  docil  ca alţi parohi cu care primarul Kovacs are legături de colaborare astfel că prea lipsit de bărbăţie pentru a rezolva problema terenului dorit prin dialog, primarul Kovacs se complace în situaţia de a tolera ca un angajat al său să insulte  faţa bisericească cu titlul de comediant şi ,,preot rătăcit,,.

,,Premiul „Părintele rătăcit” se acordă fostului preot paroh din satul aparţinător Ianculeşti, pe numele său Gheorghe Sorian. Numai o rătăcire de moment ar putea explica cuvintele extrem de dure pe care părintele Sorian le-a adresat în biserică primarului municipiului Carei, Eugen Kovacs. ”Dacă Consiliul unguresc (Consiliul Local Carei – n.r.) vrea să ne ia pământul din cimitir, să vină ungurul (primarul Eugen Kovacs – n.r.), să-și ia capela și să și-o ducă sau să o îngrădească, căci noi ne vom putea duce morții de acasă, ca și până acum”, a spus preotul Sorian. Probabil o fi uitat de porunca biblică „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”, indiferent dacă acesta este român, ungur sau de altă naţionalitate,, scrie consilierul primarului Kovacs pe blogul său.

Porunca biblică cu iubitul aproapelui nu se  aplică primarului ,,nu provocaţi maghiarii,, ? Sau angajaţii acestuia sunt plătiţi doar pentru a-i ridica osanale şi nu pentru a reda crunta realitate în care discriminarea este politica aplicată în Primăria Carei? Cât de nostalgic poate fi Kovacs după perioada în care a venit la Carei pe baza carnetului de partid din anii ’80?

Preotul Sorian a fost mereu în dizgraţia primarului Kovacs pentru că a avut o atitudine demnă şi nu una docilă, de supus. După ce Consiliul Parohial a refuzat să semneze hârtiuţa tip bileţel prin care i se cerea să cedeze o parte din terenul Parohiei ortodoxe Ianculeşti către Primăria Carei  a început calvarul părintelui Sorian. A fost scos inclusiv din casa parohială în timp ce soţia dânsului era internată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru afecţiuni grave.  După pensionare nu a mai fost lăsat să slujească la altarul unde a fost prezent 41 de ani.

Terenul dorit de Primăria Carei este cel pe care s-a construit o capelă mortuară fără a avea actele în regulă şi avizele necesare.

Construcţia a avut costuri exorbitante, peste 600 de euro/mp dacă luăm în considerare suplimentarea de fonduri ulterioară.

Puteţi urmări  mai jos cele scrise la vremea respectivă în ce priveşte vehemenţa cu care primarul a dorit să pună mâna pe terenul bisericii moţilor din Ianculeşti.

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/primarul-kovacs-acuza-preotul-ortodox-din-ianculesti-si-minte-cu-nerusinare-cu-privire-la-cine-a-intocmit-adresele.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/daca-mai-avea-de-slujit-un-an-se-ruga-de-saptamana-viitoare-la-o-manastire-de-maici-ionut-onet-la-intrunirea-de-la-primaria-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/consilierul-primarului-minte-cu-nerusinare-preotul-din-ianculesi-nu-a-fost-contactat-de-protopop-pentru-a-si-cere-scuze.html

La Căminul Cultural lăsat să se degradeze, nimeni dintre angajaţii primarului ca scribi nu face referire şi nimeni nu scoate în evidenţă reaua  intenţie cu care este lăsat nerenovat de ani şi ani de zile.

Primarul ,, nu provocaţi maghiarii,, încheie anul la fel cum şi-a început mandatul adică cu tratarea românilor în funcţie de slugărnicia acestora faţă de persoana lui.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu