Reapare genul filmului mut la Carei

• publicat la: 4 martie 2019
Reapare genul filmului mut la Carei

Cei care se ocupă în Primăria Carei de promovarea imaginii cosmetizate a primarului datornic Kovacs au găsit o modalitate de a evita ca  gafele sale verbale să ajungă la urechile careienilor dar nu numai.

Filmul mut al anilor ’20 revine în actualitate în municipiul Carei. Mai exact pe pagina organizației guvernamentale Primăria Carei, acea Primărie care a dat jos plăcile oficiale cu însemne naționale fără ca vreo instituție guvernamentală să intervină.

Ni se servesc spre delectare în ultima perioadă de timp scurte clipuri în care vedem că protagoniștii vorbesc, comunică între ei dar de perceput percepem doar o melodie mai mult sau mai puțin…melodioasă.

Sau tocmai acesta este scopul. Manipularea. Să vedem dar să nu auzim ce se vorbește. Mai ales când unul dintre personaje este primarul datornic cunoscut tuturor pentru intervențiile sale din ședințele de CL Carei….,,,nu provocați maghiarii,, spune el atunci  când ASTRA Carei vrea amplasare de catarg cu tricolor românesc pe domeniul public.

Pentru a evita a fi făcute cunoscute gafele demnitarului datornic din Carei, cei din Primăria Carei au ales prezentarea de scurte CLIPURI VIDEO…mute.

Ultimul a fost postat astăzi, 4 martie 2019. Este vorba de vizita a peste 200 de elevi care au participat la Olimpiada naţională de matematică pentru şcolile cu predare în limba maghiară, care s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 3 martie 2019 în Satu Mare și  au vizitat sâmbătă Primăria Municipiului Carei.

Oficiile de gazdă au fost făcute de către primarul Eugen Kovacs sub pictura murală a lui Petofi Sandor, poetul sârbo-slovac și necareian  ales ca  fiind singurul personaj ce se poate afișa în Sala Festivă a primăriei Carei, municipiu în care trăiesc și români și maghiari. Ne putem imagina că datornicul Kovacs nu a făcut referire la numeroasele personalități românești  din Carei ale căror nume fac parte din galeria celor care au făcut istorie, și-au adus contribuția la dezvoltarea vieții culturale dar nu numai. Despre istoria românilor din Carei nu se dorește a se auzi la Primăria Carei din România.

Poate sursa de inspirație să fie un video mut ce apare pe site ul Guvernului…?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu