Invazia de căpușe persistă la Carei

• publicat la: 20 mai 2019
Invazia de căpușe persistă la Carei

Buletin de Carei a semnalat la data de 6 mai 2019 faptul că tot mai mulți careieni atrag atenția asupra invaziei de căpușe.  În loc să ia măsurile de rigoare, primarul permite consilierului personal, un fin al său,  să se ocupe de mizeriile care îl caracterizează. Complexat că nu a reușit să dovedească nimic pe plan profesional atacă persoanele realizate care susțin comunitatea locală.

În tot acest timp careienii continuă să fie agasați de căpușe.  Primăria Carei nu  alocă fonduri nici pentru deratizare și nici pentru dezinsecție în oraș dar scutește de  impozite asociația unde primarul și viceprimarul sunt membri fondatori.

Pentru ignoranții care nu știu  ce reprezintă căpușele  le oferim 2 variante  de studiu….Căpușele sunt un ordin de acarieni. Acarienii sunt artropode din clasa arahnidelor.

Căpușele sau ixodidele (Ixodida) sunt un ordin de acarieni ectoparaziți ai reptilelor, păsărilor și mamiferelor, cu mod de hrănire obligatoriu hematofag și intermitent, și cu o importanță deosebită din punct de vedere medical și veterinar[1]. Înțepătura căpușelor poate determina leziuni grave ale tegumentului, unele specii pot provoca paralizii, iar alte specii servesc ca vectori pentru diverse microorganisme transmițând tifosul, boala Lyme, febra recurentă etc. Ordinul ixodidelor cuprinde 896 de specii clasificate în trei familii:

În România au fost identificate 27 specii de căpușe, Ixodes ricinus fiind cea mai frecventă specie.

Căpușele au un corp acarian tipic, turtit dorso-ventral, dar care a fost adaptat la viața ectoparazitară.

Spre deosebire de insecte, căpușele nu au cap, antene, torace sau abdomen.

Corpul este împărțit într-o regiune anterioară, capitulul sau gnatosoma, și o regiune posterioară, idiosoma, care constituie restul corpului. Capitulul sau gnatosoma, se compune dintr-o regiune posterioară, baza capitulului, și o regiune anterioară, piesele bucale care sunt formate de palpi, chelicere și hipostom. Idiosoma este compusă din plăci numite scuturi. Idiosoma este împărțită în podosomă care poartă 4 perechi de picioare la adulți (trei la larve) și orificiile genitale și opistosomă, care se află posterior de picioarele IV și poartă placa spiraculară și orificiu anal. Partea superioară a idiosomei este acoperită de scutul dorsal. La unele specii de ixodide, pe marginea scutului dorsal se găsesc câte o pereche de ochi.

Căpușele sunt cei mai mari acarieni, având o lungime de 2–30 mm, în funcție de specie și stadiu de viață.

Administrația Kovacs-Keizer-Beko, exclusiv UDMR, nu se preocupă de asigurarea unei igienizări corespunzătoare pentru locuitorii municipiului Carei dar a alocat bani din bugetul local pentru renovarea sediului UDMR de pe strada Kolcsey nr.2, peste 220 mii lei. La bugetul local contribuie toți careienii mai puțin primarul motiv pentru care ar trebui să nu mai promoveze această discriminare agresivă.

RUȘINE!

Așa arată spații verzi de pe domeniul public  din centrul orașului …

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Poet Carei City 2019 la 20 mai 2019 - 13:08

Invazie de capuse,tot mai multe lucruri smecherase,tupeu betonate,dar totusi multe sedii renovate,avem bani multe,nu ca si PENE pe BROASCA,sa avem renovari excelente si multe,sa straluceasca Carei City ca si un Palat in munte.

de Buletin de Carei la 20 mai 2019 - 14:36

Invazia de căpușe… și la propriu și la figurat. Vorbiți de renovările de la sediul UDMR sau de cele personale de la cei din primărie?

de Attila la 21 mai 2019 - 10:58

Cei care primesc ajutorul social ar trebuii dusi pentru taierea gazonului prin oras si pentru a curata spatiile verzi parca este lege ca cei care primesc bani social trebuie sa munceasca cateva ore.

Lasati un comentariu