Liber la nunți și botezuri în incinta Castelului Karolyi aflat pe Lista Monumentelor Istorice

• publicat la: 15 mai 2019
Liber la nunți și botezuri în incinta Castelului Karolyi aflat pe Lista Monumentelor Istorice

Majoritatea consilierilor municipali au votat ieri pentru aprobarea organizării de evenimente private în Castelul Karolyi. Singurul care a atras atenția asupra consecințelor ce derivă din închirierea pentru nunți și botezuri a recent renovatului monument istoric care este Castelul Karolyi a fost consilierul Ilie Ciută, cel care a inițiat pentru prima dată un proiect pentru reabilitarea edificiului.

,, Ne putem trezi că vom avea solicitări pentru nunți, botezuri…eu nu m-aș simți bine să particip acolo la o nuntă și să cânte  manelele prin castel…nu că aș avea ceva cu manelele…și nici nu spun că cei care vin sunt necivilizați doar că e bine ca acest Castel să fie păstrat pentru evenimente culturale….vorbim de o sumă de să spunem 10 mii de euro lunar…o să vedeți că se va închiria o anumită sală și se va plimba lumea peste tot … ,, a afirmat consilierul Ilie Ciută.

Reacția primarului nu a întârziat, acesta ieșind cu afirmații de genul…,,nu trebuie să ne fie frică să facem ceva ca să câștigăm bani de pe urma castelului…să încercăm să câștigăm niște bani,, a fost intervenția unui datornic la bugetul de stat.

Sălile recent renovate ale Castelului Karolyi vor putea fi de acum închiriate pentru orice fel de eveniment privat. Punctul de vedere al  juristului Erika Silaghi îl puteți citi mai jos…

Acestea vor fi tarifele și condițiile pentru evenimentele private….

.

Presa aservită primarului datornic nu face nicio referire la faptul că doar consilierul Ciută nu a votat acest proiect fiind singurul care a inițiat dezbateri legate de proiect.

Castelul Karolyi figurează pe lista Monumentelor Istorice de care primarul Kovacs nu vrea să țină seama.

Buletin de Carei

 

 

 

 

 

 

 

Lasati un comentariu