APM Satu Mare și campania împotriva pungilor de plastic în Piața de alimente Carei

• publicat la: 30 iulie 2019
APM Satu Mare și campania împotriva pungilor de plastic în Piața de alimente Carei

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare  a lansat  la începutul lunii iulie, campania de conștientizare a populației ”Spune NU pungilor de plastic” cu privire la necesitatea reducerii consumului de pungi de transport din plastic subţire,  astfel fiind interzisă, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner.

După desfășurarea cu succes a campaniei în piețele alimentare din municipiul Satu Mare, campania ,Spune NU pungilor de plastic!” a continuat vineri, 26.07.2019 la Piața Agroalimentară din municipiul Carei.

Echipa APM în frunte cu conducătorul instituției au fost primiți cu mult interes  atât de cumpărători cât şi de vânzători din dorința de a purta un dialog pe seama gestiunii deşeurilor dar  şi de a renunța la utilizarea pungilor de plastic în favoarea sacoşelor de pânză şi a pungilor realizate din materiale biodegradabile.

Angajații APM în acest context au oferit cumpărătorilor şi vânzătorilor sacoşe din pânză realizate de SC DANTEX  SA precum şi pungi biodegradabile.

Lasati un comentariu