Lansare de carte de excepție

• publicat la: 25 iulie 2019
Lansare de carte de excepție

Astăzi, 25 iulie 2019,  a avut loc la Cluj Napoca lansarea monumentalei lucrări ARTA DIN ROMÂNIA, DIN PREISTORIE ÎN CONTEMPORANEITATE, apărută prin truda Acad. Răzvan Theodorescu și Acad. Marius Porumb. Cele 2 volume cuprind peste 2400 imagini și peste 2200 pagini. O lucrare de excepție, tipărită la Editura Academiei Române și Editura Mega.

Lansarea de la Cluj Napoca a fost onorată de prezența vicepreședintelui Academiei Române, acad.Răzvan Teodorescu, de acad.Emil Burzo președintele filialei Transilvania a Academiei Române, acad. Marius Porumb, membru corespondent prof.dr.Mihai Bărbulescu, Sorin Crișan, directorul Bibliotecii Academiei din Cluj Napoca, directorii Muzeelor din Oradea și Baia Mare respectiv Aurel Chiriac și Tiberiu Alexa, președintele ASTRA Cluj, prof.Mircea Popa, artistul Iconar Florin Poenaru, criticul de artă Ramona Novicov de la Oradea, mulți profesori universitari, intelectuali și iubitori de artă românească. Au lipsit cu desăvârșire autoritățile locale și județene.

Primul volum din ARTA DIN ROMÂNIA, DIN PREISTORIE ÎN CONTEMPORANEITATE   prezintă arta populară românească, arta preistorică și cea antică din epoca Daciei libere și Daciei romane, epoca bizantină, evul mediu timpuriu și arta romanică din Transilvania, începuturile arhitecturii de zid în Țara Românească și Moldova, pictura murală și arta liturgică, perioada influenței Renașterii europene în spațiul românesc, ce anunță curentele culturale ale epocii moderne.

Al doilea volum din ARTA DIN ROMÂNIA, DIN PREISTORIE ÎN CONTEMPORANEITATE  înfățișează arhitectura, sculptura, pictura, grafica și artele decorative în epoca premodernă a secolului al XVIII-lea, dominată de Baroc și începuturile Clasicismului, evoluția lor în epoca modernă din secolul al XIX-lea și tendința de sincronicizare cu evoluția artelor europene și se încheie cu prezentarea realizărilor excepționale ale secolului al XX-lea și începutul secolului al XXI-lea, până în imediata contemporaneitate.

Cele două volume au fost  rapid epuizate, fiecare dintre cei prezenți achiziționând mai multe seturi.

Daniela Ciută

 

GALERIE FOTO CLUJ-NAPOCA

.

Lasati un comentariu