Clubul Ecologic Pro-Terra Carei câștigă pentru al doilea an consecutiv ,,Lira Cutezătorii Munților”

• publicat la: 26 noiembrie 2019
Clubul Ecologic Pro-Terra Carei câștigă pentru al doilea an consecutiv ,,Lira Cutezătorii Munților”

Pe adresa redacției a sosit un comunicat de la Președintele  Club Pro-Terra Carei, Prof. Mentiu Gabriela privind reușita deosebită de la concursul ,,Lira Cutezătorii Munților”.  Buletin de Carei a specificat despre această frumoasă realizare a clubului careian încă din data de 20 noiembrie  dar vom face cunoscut și punctul de vedere al celor care au astfel de realizări cu care  ne mândrim și noi, careienii.

În  16 noiembrie 2019,  Clubul Ecologic Pro-Terra Carei a participat la cea de a doua ediție a concursului ,,Lira Cutezătorii Munților”- Concurs Național cu tematică montană, organizat de Asociația de Tineret, Turism și Ecologie Cutezătorii Munților , A.T.T.E  în Stațiunea Izvoare din județul Maramureș într-un concurs gândit să încurajeze tinerii spre activități în natură și ecoturism.

Au fost prezente 13 echipe din 5 județe, atât cluburi consacrate, cât și echipe de copii și tineri, unele aflate la prima participare într-o astfel de competiție. Astfel, alături de noile echipe de elevi din Satu Mare și Carei, au răspuns invitației cluburi de eco-turism montan din județele Maramureș, Sibiu, Sălaj și Bihor, însumând 120 de participanți.

Probele la care au fost provocați participanții și care au urmărit tematica montană, ecologică sau eco-turistică, originalitatea, interpretarea , realizarea și mesajul artistic au fost următoarele: foto color și alb-negru, orientare sportivă, slide-show, afiș ecologic ad-hoc din materiale reciclabile și binecunoscuta probă culturală. Fiecare echipă a primit un punctaj în funcție de rezultatele la fiecare probă, dar și de implicarea efectivă.

Clubul Ecologic Pro -Terra Carei., care derulează de 20 de ani activități ecologice pentru tineret, s-a întors cu următoarele premii : Orientare sportivă-fete –Borhidi Kinga-Locul I; Orientare sportivă-băieți Gorgan Alex-Locul I ;Afiș ecologic- Locul I ,Proba Foto- Locul III iar la General Locul I, pentru al doilea an consecutiv.

Remarcabilă a fost la acest concurs prezența și prestația unor echipe sătmărene noi, respectiv: Orășenii (Școala Gimnazială Mircea Eliade), Crystal Gems (Liceul de Artă Aurel Popp), Fetele Power Puff (Școala Gimnazială Octavian Goga), AMD Montan (Centrul de zi Sfânta Tatiana), Șoimii Carpatini (Casa de tip Familial Maria), a echipelor de copii Alfa Omega, Clubul Fulger și Oița Bucuriei, dar și a unor echipe de valoare din țară, cum sunt Nordic Grup Sibiu sau C.S.S. Olimpia din Oradea. Majoritatea echipelor au plecat acasă cu premii câstigate la diferite probe, dar mai ales cu experiența trăită alături de iubitori ai muntelui și ai naturii.

Proiectul ,,Lira Cutezătorii Munților-ediția a doua” a fost realizat cu sprijinul Primăriei Satu Mare, beneficiind de finanțare în urma concursului de proiecte, secțiunea tineret, organizat prin Centrul Cultural G.M.Zamfirescu.

Pro-teriștii au reușit să exploreze și malurile Lacului de acumulare Firiza de pe râul Firiza, afluent al Săsarului, precum Stațiunea climaterică Izvoare , care se află pe un platou vulcanic, sub Vârful Igniș, în partea de sud-vest a Munților Gutâi, ei fiind însoțiți de Prof. Mențiu Gabriela și Tache Dorina.

Președinte Club Pro-Terra Carei,

Prof. Mentiu Gabriela

 

http://www.buletindecarei.ro/2019/11/pro-terra-carei-castiga-concursul-lira-cutezatorii-muntilor.html

Lasati un comentariu