,,Lira Cutezătorii Munților” va avea loc la Mujdeni

• publicat la: 13 noiembrie 2018
,,Lira Cutezătorii Munților” va avea loc la Mujdeni

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, Asociaţia de Tineret, Turism şi Ecologie Cutezătorii Munţilor a organizat un important eveniment de promovare a mersului sportiv și a mișcării în aer liber, la care au participat în jur de 300 de sătmăreni.

,,Te provocăm la mers sportiv” a sunat invitația lansată de Cutezători împreună cu Decathlon România, acesta fiind primul eveniment organizat în parteneriat și, de altfel, primul eveniment Decathlon în Satu Mare. La reușita acestei zile și-au adus aportul PrimaGYM Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Direcția Județeană de Sport și Tineret și Brigitte Tertan-antrenor de zumba.

            În Piața 25 Octombrie din Satu Mare sătmăreni de toate vârstele s-au adunat în după amiaza zilei de sâmbătă pentru a profita prilejul de a participa la 3 ore de program sportiv și activități recreative. Copiii au avut la dispoziție pe tot parcursul programului jocuri speciale pentru învățarea tenisului, badminton și tir cu arcul.

            Programul a început cu o încălzire energică-Cross Tranning- susținută de instructorii fitness de la PrimaGYM, după care a urmat pornirea în cele două trasee de mers sportiv, un traseu scurt, de 2 km și unul mai provocator, de 6 km.

Peste 150 de sătmăreni de vârste foarte diferite s-au înscris la traseul lung și cu toții l-au parcurs cu succes, chiar dacă  ritmul alert impus de organizatori i-a obosit pe unii dintre participanți. Specificul mersului sportiv este tocmai viteza de deplasare și modul de rulare a tălpii piciorului, totul într-o provocare continuă, de minim 30 de minute. Nici cei mici nu s-au lăsat mai prejos, peste 70 de viitori iubitori ai mersului sportiv, sperăm noi, s-au deplasat cu bucurie pe traseul dedicat lor, sub atenta îndrumare a organizatorilor.

            La întoarcerea din traseele de mers sportiv, programul a continuat cu un moment interactiv copii și părinți susținut de Brigitte Tertan-instructor de zumba. O horă imensă și minutele de stretching au adus energia la cote maxime, participanții declarându-se cu adevărat mulțumiți de mișcarea pe care au făcut-o în acest context.

            Tombola specială a adus zeci de premii participanților înscriși în eveniment, aceștia plecând acasă fie cu un accesoriu necesar sporturilor în natură oferit de Decathlon, fie cu un abonament la zumba oferit de Brigitte Tertan.

            Reușita acestui eveniment ne determină să credem că Satu Mare și oamenii acestui oraș au nevoie de oportunități pentru a practica un sport de masă. Drumețiile montane și mersul sportiv fiind, cu siguranță, pe lista de oferte pe care Cutezătorii le vor lansa și în continuare.

            Următoarea provocare lansată de Cutezătorii Munților va avea loc la acest sfârșit de săptămână (16-18 noiembrie) la Mujdeni, unde va avea loc concursul de ecoturism și orientare sportivă ,,Lira Cutezătorii Munților”. Cei interesați sunt rugați să își rezerve locul, pe pagina de Facebook: Asociatia Cutezatorii Muntilor,fiind disponibile  toate detaliile legate de probele de concurs, cazare și masă.

 

Lasati un comentariu