Dormi Avrame liniștit, neamul tău nu a murit!

• publicat la: 25 noiembrie 2019
Dormi Avrame liniștit, neamul tău nu a murit!

Nimic nu este imposibil atunci când te pui în slujba neamului tău și ai grijă de memoria eroilor. Nu trebuie să fim nepăsători și să nu avem grijă de ce anume lăsăm generațiilor următoare.

Lucrările de reabilitare a  ansamblului monumental Avram Iancu din Carei avansează rapid și datorită vremii prielnice de afară. Astăzi au fost terminate treptele de la fațada principală.

Lucrarea este mai amplă decât cea preconizată deoarece s-a constatat un nivel sporit de degradare după îndepărtarea plăcilor de marmură spartă. Specialiștii de la Biroul Tehnic din Primăria Carei au constatat situația și au prevăzut o suplimentare a lucrărilor.  Este de apreciat  profesionalismul constructorilor și grija pentru spațiul înconjurător.

,,Vom avea un soclu deosebit pentru Avram Iancu. Ulterior se va impune și aranjarea dalelor din fața soclului și împrospătarea spațiului verde,, scrie pe pagina sa consilierul Ilie Ciută.

Proiectul pentru reabilitarea acestui ansamblu monumental a fost inițiat în cursul anului trecut de către consilierul Ilie Ciută și aprobat de către Consiliul Local în decembrie 2018. După terminarea lucrărilor de reabilitare , ansamblul monumental va fi placat cu plăci de travertin.

Avram Iancu  a fost declarat ,,Erou al Națiunii Române,,  la data de 17 noiembrie 2016 prin Decret prezidențial.  An de an se organizează ample acțiuni de comemorare a lui Avram Iancu pe platoul din fața ansamblului monumental de către Asociația ASTRA Carei în colaborare cu grupurile de moți din satele înconjurătoare și cu cei care mai consideră patriotismul o datorie de onoare.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu