Școlarizarea în învățământul dual și în învățământul profesional pentru anul școlar 2020-2021. Situația de la Carei

• publicat la: 18 November 2019
Școlarizarea în învățământul dual și în învățământul profesional pentru anul școlar 2020-2021. Situația de la Carei

Ministerul Educației Naționale a publicat Calendarul etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și în învățământul profesional, pentru anul școlar 2020-2021.

Pentru învățământul dual, operatorii economici interesați transmit, până la data de 22 noiembrie 2019, la Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, solicitările de școlarizare în învățământul dual. Solicitările se transmit prin e-mail la adresele registratura.cndipt@gmail.com, respectiv isjsm@satmar.ro.

Pentru învățământul profesional, operatorii economici înaintează unităților de învățământ profesional și tehnic partenere solicitările de școlarizare, până în data de 22 noiembrie 2019. În absența unui partener tradițional al operatorului economic cu o unitate de învățământ profesional și tehnic, operatorul economic transmite solicitarea de școlarizare la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, prin e-mail la adresa isjsm@satmar.ro sau la numărul de fax 0261713441.

Modelele de solicitare de școlarizare, calendarul etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021, lista calificărilor profesionale și alte informații utile pentru operatorii economici pot fi accesate pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare https://www.satmar.ro/web/page.php?id=50 sau pe pagina web www.alegetidrumul.ro la secțiunea Noutăți.

În municipiul Carei nu există clase de învățământ DUAL cu predare în limba română pentru filiera  Prelucrare Produse Lemn- meseria de tapițer, saltelar și plăpumar, an școlar 2019-2020. Nu există nici clase cu predare în limba română pentru lucrători comerciali.  Fiecare Plan de Școlarizare a fost semnat de către Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Dreptul constituțional de acces la orice formă de învățământ în limba maternă este refuzat la Carei.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2019/08/interes-redus-pentru-clasele-de-meserii-cu-predare-in-limba-maghiara-de-la-carei-nicio-clasa-cu-predare-in-limba-romana-pentru-comercianti.html

Lasati un comentariu