Factura pentru prezidențiale

• publicat la: 14 decembrie 2019
Factura pentru prezidențiale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează  că mandatarii financiari coordonatori ai competitorilor electorali participanți la alegerile pentru Președintele României din anul 2019 au declarat și înregistrat la AEP contribuții pentru campania electorală în valoare totală de 71.620.145,55.

Conform art. 58 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016, în termen de 60 de zile de la data expirării termenului de depunere a cererilor, Autoritatea Electorală Permanentă rambursează competitorilor electorali sumele plătite pentru campania electorală la data depunerii cererii de rambursare. Potrivit alin. (4) al aceluiași articol acest termen poate fi prelungit cu 15 zile în situaţia în care, pentru verificarea legalităţii încasărilor şi a plăţilor efectuate în campania electorală, sunt necesare declaraţii şi documente suplimentare faţă de cele prevăzute de prezentele norme metodologice.

În perioada următoare, AEP va analiza dosarele de rambursare depuse de către mandatarii financiari coordonatori, ceea ce presupune verificarea tuturor documentelor justificative, pentru a se stabili dacă au fost respectate plafoanele cheltuielilor electorale, sursele de finanţare şi destinaţia contribuţiilor pentru campania electorală.

Găsiți în continuare situația exactă.

Lasati un comentariu