La unele spitale din județ au ajuns ajutoare de urgență

• publicat la: 27 martie 2020
La unele spitale din județ au ajuns ajutoare de urgență

În județul Satu Mare au  ajuns azi  echipamente de protecție destinate personalului implicat în gestionarea situațiilor de urgență generate de pandemia SARS – CoV-2.

Astfel, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în județul Satu Mare au ajuns: 400 de măști tip FFp3,  1525 măști FFp2, 1755 combinezoane medicale și 30 de litri diferite tipuri de dezinfectant.

Echipamentele au fost repartizate: Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare, Direcției de Sănătate Publică a Județului Satu Mare, Spitalului de Boli Infecțioase Satu Mare, Unității de Primiri Urgențe Satu Mare, Spitalului Orășenesc Negrești Oaș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare.

Echipamentele de protecție sunt destinate personalului medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați.

De asemenea, în folosința ISU Satu Mare au intrat 20 seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din vizieră, mănuși, ochelari și cizme. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor suspecte sau confirmate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.

Transportul și distribuția materialelor au fost executate de Detașamentul de Pompieri Satu Mare.

Lasati un comentariu