Majorarea cu 500% a impozitului pentru clădirile neîngrijite și terenurile nelucrate

• publicat la: 16 martie 2020
Majorarea cu 500% a impozitului pentru clădirile neîngrijite și terenurile nelucrate

Îm ședința CL Carei din data de 13 martie 2020 a fost votată majorarea cu 500% a impozitului pentru clădirile  neîngrijite și terenurile nelucrate.

Consilierul Ciută a cerut lămuriri asupra modului în care se va pune  în aplicare această hotărâre.

,,Avem și noi clădiri ( Primăria Carei- n.r.) care nu sunt îngrijite…vom avea pretenția ca numai de la unii să încasăm și nu de la ale noastre…?,,

Potrivit celor declarate de primar, singurul care a intervenit în dezbateri, se va constitui o comisie care va identifica clădirile neîngrijite și terenurile nelucrate  și va semnala aceste aspecte. Au mai fost adoptate astfel de hotărâri ale CL Carei și în alți ani dar acum s-a apelat la o procedură care nu  va mai avea  nevoie de aprobări anuale.

La ora actuală există multe clădiri, unele declarate monument istoric, care se află în stare avansată de degradare fără ca cineva să intervină. În cazul clădirii de pe strada Doina, clădire monument istoric din centrul orașului, Primăria Carei a cazat în ea peste 70 de familii de asistați sociali contribuind astfel la agravarea procesului de degradare.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2019/10/cad-caramizi-si-tigle-de-pe-casele-vechi-hotarare-de-consiliu-local-nepusa-in-practica-de-uat-municipiul-carei.html

 

 

Lasati un comentariu