Guvernul vrea să impoziteze terenurile nelucrate

• publicat la: 16 ianuarie 2011
Guvernul vrea să impoziteze terenurile nelucrate

Guvernanţii pregătesc românilor o nouă taxă.

Este vorba de impozitul pe terenurile nelucrate. Declaraţia a fost făcută la Realitatea TV de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu. În replică, reprezentanţii sindicatelor din agricultură spun că impozitarea trebuie însoţită şi de alte măsuri.

„Am pregătit un tip de impozitare, care va fi o decizie politică, nu poate fi decizia unui minister. Impozitul va fi pentru terenurile nelucrate, 400 de RON pe hectar. Impozitarea va fi introdusă în momentul în care legea este introdusă fie ca ordonanţă sau lege în Parlament. Am avut două situaţii statistice: 1,1 milioane hectare nelucrate au fost comunicate de Direcţia Generală pentru Agricultură, 1,3 milioane hectare de la APIA”, a declarat Adrian Rădulescu.

Pentru reprezentanţii sindicatelor din agricultură, măsura impozitării terenurilor nelucrate nu este suficientă pentru dezvoltarea agriculturii. „Impozitarea trebuie să facă parte dintr-un pachet mai larg. Dacă se va lua doar această măsură, nu va avea niciun efect”, a declarat Ştefan Niculae.

sursa  Cotidianul.ro

Lasati un comentariu