Propunerile APM Satu Mare pentru “Şcoala altfel”. ”Parada florilor” se suspendă

• publicat la: 27 martie 2020
Propunerile APM Satu Mare pentru  “Şcoala altfel”.  ”Parada florilor”  se suspendă

Educarea tinerei generații în spirit ecologic reprezintă pentru APM Satu Mare  o prioritate și o activitate continuă. În acest context și în această perioadă când ,,statul acasă” este cea mai bună metodă de prevenție în răspândirea infecției cu COVID19, APM Satu Mare vine în spijinul instituţiilor de învăţământ, ca în cadrul Programului “Şcoala altfel” din acest an, elevii să desfășoare acasă diverse activități ”recreative cu caracter ecologic” în contextul evenimentelor  de mediu. Astfel, APM Satu Mare propune pe perioada derulării Programului ”Școala altfel”, următoarele activități ”recreative cu caracter ecologic”:

–         în contextul evenimentelor ecologice: Ziua Mondială a Apei, Luna Pădurii, Ziua Păsărilor și Ziua Pământului, toți cei interesați pot realiza un eseu pe care sa-l transmită în format electronic la adresa oficială pe adresa de email: office@apmsm.anpm.ro. Toate eseurile primite vor fi evaluate și premiate și vor fi parte integrantă a unei broșuri prin care se vor promova lucrările realizate;

–         concepere și redactare de cuvinte încrucișate alegând ca temă evenimentele de mediu din calendarul ecologic, de exemplu: Ziua Apei, Ziua Pământului, Ziua Biodiversității, Ziua Păsărilor etc. Recomandăm ca model rebusul scandinavic a cărui mărime să fie: pe orizontală 14 pătrățele iar pe verticală 19 pătrățele iar cuvintele care trebuie identificate să exprime un fenomen din natură, de exemplu: schimbări climatice, inundație, eroziune, deșertificare etc. Toate rebusurile primite vor fi evaluate și premiate și vor fi parte integrantă a unei broșuri prin care se vor promova lucrările realizate;

–         tinând cont de situația existent, tradiționala acțiune ”Parada florilor” nu se va organiza în acest an, astfel lansăm un alt concurs de realizare  diverse obiecte de design confecționate din deșeuri reciclabile generate în gospodărie în această perioadă de ”stat acasă” – metodă de prevenție în răspândirea infecției cu COVID19.

Doritorii pot imortaliza obiectul făcut intr-o fotografie pe care o vor transmite pe adresa de email: office@apmsm.anpm.ro. Toate fotografiile primite vor fi parte integrantă a unei broșuri prin care se vor promova lucrările realizate.

 

 

Lasati un comentariu