Prefectul și președintele CJ Satu Mare anunță testarea COVID-19 în sistem ”Pool-testing,,

• publicat la: 15 aprilie 2020
Prefectul și președintele CJ Satu Mare anunță testarea COVID-19 în sistem ”Pool-testing,,

Prefectul Radu Bud și președintele Consiliului Județean Satu Mare Pataki Csaba au anunțat azi că, în premieră pentru județul Satu Mare, se va trece în cel mai scurt timp la testarea COVID-19 în sistem ”Pool-testing” respectiv testarea unui fond comun (testare comunitară).

Principiul se bazează pe un studiu efectuat de Institutul Goethe din Germania care se bazează pe analizarea simultană a unui număr considerabil de teste prin efectuarea unei singure analize (a amestecului probelor recoltate). De exemplu, dacă rezultatul testării unui amestec de 100 de probe este negativ, înseamnă că o sigură testare este similară a 100 de teste efectuate. Dacă rezultatul este pozitiv, se efectuează o regrupare – de exemplu 50 – 50 a probelor și efectuarea a 2 teste și așa mai departe pe grupe tot mai mici. Pe baza acestui principiu, se poate ajunge ca prin executarea de exemplu a 15 analize să se poată da 100 de rezultate certe COVID-19.

Prin această metodă nouă, pe lângă creșterea volumului și a vitezei de depistare a cazurilor pozitive, crește și eficiența testării față de testarea individuală, păstrând totodată acuratețea metodelor folosite până acum.

Acest lucru va fi posibil odată cu punerea în funcțiune în cadrul Spitalului suport COVID -19 a unei noi linii achiziționată de Primăria Municipiului Carei cu sprijinul companiilor Agrotex, Alconor Company și societății agricole ”Înfrățirea”, respectiv prin instalarea unui nou aparat de testare performant în laboratorul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare sponsorizat de compania sătmăreană Unicarm.

Conducerea județului își exprimă convingerea că prin această procedură medicală nouă, numărul mare de persoane testate va oferi o imagine mai clară a răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul județului Satu Mare și va permite o alocare mai bună a resurselor pentru eradicarea bolii.

Consiliul Local Carei a aprobat la ultima ședință online alocarea a peste 300 mii euro din bugetul local pentru aparatură medicală și consumabile. Valoarea aparaturii achiziționate nu este făcută publică.

Buletin de Carei

comentarii

de Ion Mota la 16 aprilie 2020 - 06:37

Ion Moța :«politicianismul e sinonim cu mlaștina, vermina, putrefacția».

Din păcate, România este asasinată noaptea de hoții cu gulere parlamentare, în regim de urgență, cu ordin de la …..! De aceea, nu-mi mai rămâne decât răbufnirea unui personaj celebru din proza lui Marin Preda: «Aștept ordonanțele dumneavoastră», ticăloșilor!”.

de e nebunie ( sa cinte imnu) la 16 aprilie 2020 - 12:07

“Și care sunt drepturile alea care se restrâng ? Păi, ne spune tot Președintele ! Domnia Sa decretează că se restrânge exercițiul următoarelor drepturi constituționale, libera circulație, dreptul la viață intimă, familială și privată, inviolabilitatea domiciliului, dreptul la învățătură, libertatea întrunirilor, dreptul la proprietate privată, dreptul la grevă și libertatea economică.

Numai când citești că aceste drepturi se restrâng, începe să te strângă pantofii. Așa, brusc! Parcă apare și o ușoară transpirație, iar mintea te duce direct cu peste 30 de ani în urmă. Pe unul ca mine, cel puțin.
……,……………………..
Guvernul nostru, într-un deplin spirit european desigur, s-a făcut că plouă și a ars-o milițienește. Și-a trimis de urgență nota verbală și s-a spălat pe mâini, și-a tras geacă de piele, cașcheta pe spate și învârtind bulanul amenințător, ne-a împins în case sau a început să ne amendeze vârtos.”
S auzim de bine

Lasati un comentariu