Revista ,,Eroii Neamului,, la un nou număr

• publicat la: 1 aprilie 2020
Revista ,,Eroii Neamului,,  la un nou număr

A apărut un nou număr al revistei Eroii Neamului. Materiale deosebite, aspecte inedite ale istorie noastre prea puțin cunoscute.

Colonel (r) Voicu Şichet, redactor coordonator revista Eroii Neamului, transmite cititorilor câteva gânduri legate de  perioada  în care ne aflăm.

,,Dată fiind această situaţie fără precedent, suntem nevoiţi şi noi, cei care activăm în domeniul publicisticii, inclusiv cea de factură culturală, spirituală şi istorică, să ne adaptăm din mers la condiţiile concrete prin care trece ţara şi lumea.

După ce mai bine de 10 ani am reuşit să edităm trimestru de trimestru revista de cultură şi educaţie patriotică Eroii Neamului, conjunctura actuală ne-a pus într-o oarecare dificultate, din mai multe puncte de vedere, fapt pentru care am decis să o postăm doar pe pagina de web a asociaţiei editoare, respectiv www.asociaţia-tempora.ro (de unde se poate descărca de către oricine), precum şi pe pagina aferentă de facebook, şi să tipărim un număr mult mai mic de exemplare care să fie ditribuite unui număr restrâns de instituţii, organizaţii şi persoane interesate, printre care, evident, autorilor de articole şi sponsorilor.

În primul rând, dificultatea rezidă din greutatea sau chiar imposibilitatea de a face distribuţia revistelor ca de obicei la şcoli, biblioteci comunale, parohii etc., datorită restricţiilor de circulaţie, la care se adaugă şi faptul că aproape toate sunt închise, nu avem cui le da, iar elevii sunt într-o vacanţă forţată care nu se ştie cât va dura. Apoi, Consiliul Judeţean Satu Mare a suspendat pe o perioadă nedeterminată derularea programului de finanţare a activităţilor culturale, existând, credem noi, posibilitatea ca acesta să nu se mai reia în acest an, fie pentru că situaţia de criză se va prelungi şi agrava, fie pentru că fondurile alocate acestuia vor fi redirecţionate, justificat, în scopul acoperirii cheltuielilor necesare în sistemul sanitar.

Pe această bază şi pentru a economisi fondurile proprii astfel încât să putem scoate toate cele 4 numere planificate pentru acest an, am decis să procedem conform celor de mai sus.

În consecinţă, facem apel către: conducerile instituţiilor din învăţământ şi profesorii de istorie; primarii, funcţionarii cu atribuţii în domeniul cultural şi directorii/responsabilii bibliotecilor publice; protopopii şi preoţii parohi ortodocşi şi greco-catolici; alţi conducători de istituţii, societăţi şi organizaţii interesate din judeţ; şi nu în ultimul rând simpli citiori ai revistei, să descarce revista de pe site-ul menţionat, pentru că este un număr cu multe articole foarte interesante.

În situaţia fericită în care lucrurile vor reveni la normal mai repede şi vom avea resursele necesare, vom analiza oportunitatea de a tipări mai multe exemplare din acest număr, pe care le vom distribui la vremea respectivă beneficiarilor tradiţionali.

Cerem iertare cititorilor pentru situaţia creată şi mulţumim totodată pentru înţelegere!

Aceleaşi mulţumiri le adresăm şi dumneavoastră, reprezentanţilor mass-media, pentru buna colaborare de până acum şi pentru sprijinul pe care suntem convinşi că ni-l veţi acorda în continuare!

Sănătate şi numai bine!

Cu respect,

Colonel (r) Voicu Şichet, redactor coordonator revista Eroii Neamului.

 REVISTA   Eroii Neamului

Dați click pe textul cu albastru pentru a putea citi materialele din revistă.

Lasati un comentariu