Se suspendă exportul de cereale, făină, produse de panificație. Din prevederile Ordonanței Militare nr.8

• publicat la: 9 aprilie 2020
Se suspendă exportul de cereale, făină, produse de panificație. Din prevederile Ordonanței Militare nr.8

În cadrul unei declarații de presă de la finalul zilei de 9 aprilie 2020,  ministrul Vela anunță un nou set de măsuri printre care interzicerea exportului de cereale și păstrarea piețelor agroalimentare deschise pentru cei care prezinta certificat de producător agricol.

Măsurile enunțate fac parte din Ordonața Militară nr.8

Principalele prevederi sunt:

– Din aceasta seară e permisă circulatia în afara locuintei a celor care practică pescuitul comercial.

– Din această seară e permisă circulatia în afara locuintei a apicultorilor către stupine.

– E permisă circulatia pentru servicii de reparații auto.

– Zborurile spre Spania sunt interzise încă două saptamani, este vorba despre zborurile comerciale.

– Pietele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada de urgență pentru cei care prezinta certificat de producător agricol.

– Unitatile fitofarmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgenta.

– Vamile cu Ungaria se redeschid pentru muncitorii transfrontalieri.

– Pentru ca am vazut ce s-a intamplat la Galati, se suspenda activitatea in centrele de batrani si de minori, inclusiv in cele private.

– O prevedere extrem de importanta. Pe perioada starii de urgenta se interzice si se suspenda exportul pentru urmatoarele produse: grau, orz, ovaz, porumb, soia, faina, ulei de seminte, zahar, biscuiti, turte, tot ceea ce tine de panificatie.

– Procedurile de export pentru aceste produse aflate in derulare se suspenda pe perioada starii de urgenta.
– Unitatile fitofarmaceutice raman deschise pe perioada starii de urgenta.

 – Se impune obligativitatea sa se monteze dispozitive de dezinfectare in blocuri si sa se dezinfecteze lifturile, casa scarilor.

– Pentru ca se apropie Sarbatorile, in zilele de joi, vineri si sambata, premergatoare sarbatorilor Pascale, operatorii economici isi pot prelungi orarul de functionare, fiecare cum considera.

Mentinem operationala linia de control la frontiera. Toti cei care vin in Romania vor fi trimisi in carantina sau izolare.

– Pentru cei aflați înafara tarii: Dacă veniti în România sa petreceti Paștele îl veți petrece în carantină sau izolare.

– Misiunea noastră este să veghem la respectarea legii.

– Peste 36.000 de angajati au actionat în ultimele 24 de ore. S-au aplicat peste 8.000 de amenzi pentru nerespectarea ordonantelor militare.

– Medicii si asistentele sunt erorii din aceste zile si trebuie sa le recunoastem meritele. Alaturi de ei, eroi sunt si politistii, jandarmii, militarii, politistii locali. Sunt in strada in fiecare zi.

Lasati un comentariu