Și Primăria Carei adoptă măsura trimiterii în șomaj tehnic a unor angajați

• publicat la: 6 aprilie 2020
Și Primăria Carei adoptă măsura trimiterii în șomaj tehnic a unor angajați

Exemplul primarului din Drobeta Turnu Severin a fost preluat  de către Primăria Carei care procedează aidoma.  Doar partea cu șomajul tehnic. Astfel, angajații Centrului Cultural, ai Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, ai Blibliotecii Municipale și ai creșei au fost trimiși în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență.

”Oricum, din cauza restricțiilor de circulație, Centrul Cultural, fundația, care se ocupă de administrarea castelului și a parcului dendrologic, biblioteca și creșa nu mai aveau activitate”, a arătat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.
De asemenea, începând cu data de 1 mai, vor înceta toate contractele de muncă cu persoanele pensionate din cadrul Primăriei Carei și al instituțiilor subordonate.

Tot pe fondul reducerii activității cu publicul, o parte din angajații Primăriei Carei au fost trimiși în concendiu.
Primăria Carei a luat și măsura blocării posturilor până la sfârșitul anului.

”Pe lângă trimiterea în șomaj tehnic și renunțarea la contractele cu persoanele pensionate, am luat decizia de a bloca posturile vacante din organigramă. Asta înseamnă că în acest an nu vor mai fi scoase posturi la concurs și nu se vor mai face angajări”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Măsurile adoptate nu vor afecta investițiile programate pentru acest an se mai specifică în anunțul primăriei Carei.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2020/04/primarul-care-trimite-in-somaj-tehnic-150-de-angajati-nu-si-mai-justifica-salariul.html

Lasati un comentariu