Un cort de dezinfecție, sterilizare și decontaminare va ajunge și la spitalul-suport Carei

• publicat la: 9 April 2020
Un cort de dezinfecție, sterilizare și decontaminare va ajunge  și la spitalul-suport Carei

În lupta cu coronavirusul, personalul medical din prima linie este cel mai expus, astfel că este esențial ca acesta să beneficieze de o dotare corespunzătoare, respectiv echipamente de protecție pentru echipa medicală pentru a evita îmbolnăvirea acestora (combinezoane, mănuși, măști, ochelari, dezinfectanți etc.).

Printr-o donație  generoasă făcută de către DRW (Asociatia Economică Româno-Germană pentru NV – DRWSM la recomandarea Prefecturii Satu Mare, cinci unități medicale din județul Satu Mare vor fi dotate cu câte un cort de dezinfecție, sterilizare și decontaminare cu ozon atât a aerului din interior, cât și a îmbrăcăminții persoanelor ce îl parcurg.

Acestea vor fi amplasate zilele următoare la intrarea în: Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Carei, secția de Boli Infecțioase a SJU și secția Bixad a Spitalului de Pneumoftiziologie.

Prin Departamentul pentru Situații de Urgență, la Satu Mare au ajuns ieri 2450 de combinezoane și 38.750 de măști chirurgicale care vor fi distribuite angajaților din cadrul unităților medicale din primă linie și medicilor de familie.

comentarii

de Anonim la 9 April 2020 - 14:52

Multumim!Chiar era necesar pt spitale mai ales pentru cele declarate Covid!

de Septico la 9 April 2020 - 17:49

Era necesar,dar virusul nu are zidar(Sa construieste spatiul de aparare).

Lasati un comentariu