VIDEO. Incendii de pădure, la o casă de locuit și la un șopron

• publicat la: 12 aprilie 2020
VIDEO. Incendii de pădure, la  o casă de locuit și la un șopron

Pentru cei care au ales meseria de pompier nu există sărbătoare în care să nu fie la datorie atunci când situația  o impune. Astfel, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și cei din zonele afectate au intervenit la stingerea mai multor incendii. La o casă de locuit din Satu Mare,  în zona pădurii din Certeze,  la stingerea incendiului de la un șopron de lemne din localitatea Homorodul de Mijloc.

Pompierii negreșteni au acționat în zona pădurii din Certeze timp de aproximativ 4 ore pentru lichidarea tuturor focarelor de incendiu propagat rapid din cauza vântului puternic.

Pentru a ajunge la locul intervenției, pompierii au fost ajutați de un localnic, care s-a oferit să îi transporte cu tractorul cu remorcă și care ulterior, a rămas să sprijine și intervenția. De asemenea, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul SVSU Certeze.

În urma incendiului izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei țigări nestinse și aruncate la întâmplare, au fost afectate aproximativ 8 hectare de litieră (frunze și crengi uscate din pădure).

În această dimineață, în jurul orei 06:00, ISU Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un imobil de pe strada Decebal din municipiul Satu Mare. Din informațiile primite prin apel la numărul 112, în interiorul locuinței ar fi fost surprinse două persoane.

Pompierii s-au deplasat rapid la adresa indicată, cu două autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD, dintre care una cu echipaj de terapie intensivă mobilă și una cu echipaj de prim ajutor.

La sosirea forțelor profesioniste, incendiul se manifesta într-una dintre camere degajând o cantitate mare de fum. Pentru a ajunge la încăperea în care se aflau proprietarii, pompierii au fost nevoiți să treacă prin încăperea incendiată. Cele două persoane, mama și fiul acesteia, care suferă de o semiparalizie, au fost scoși în siguranță în afara apartamentului și predați echipajelor SMURD. Aceștia erau în stare de conștiență și cooperanți. După acordarea primelor îngrijiri medicale la fața locului, cele două victime au fost transportate la UPU Satu Mare pentru continuarea investigațiilor medicale.

Pompierii au reușit lichidarea rapidă a tuturor focarelor, astfel că incendiul nu s-a extins și la restul apartamentului. Concomitent cu intervenția pentru localizarea și stingerea incendiului, pompierii au procedat la verificarea întregului imobil pentru a se asigura că nici o persoană nu a fost intoxicată cu fum. Din fericire, nu au fost înregistrate alte victime.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, în apartament fiind găsite multiple improvizaţii la instalația electrică.
În urma evenimentului au ars și s-au degradat aparatură electrocasnică și bunuri combustibile (mobilier, textile) din camera incendiată.
Prezența de spirit a proprietarei, care a închis ușa camerei incendiate și a ieșit rapid la geamul altei încăperi pentru a solicita ajutor a contribuit mult la scurtarea timpului de intervenție și la limitarea pagubelor.

Focul lăsat nesupravegheat a dus la incendierea unui șopron de lemne din localitatea Homorodul de Mijloc.

Incendiul a fost anunțat ieri, în jurul orei 17:40, iar la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu 2 autospeciale de stingere.

Până la sosirea forțelor profesioniste șopronul a fost cuprins în întregime de flăcări. Pompierii au lichidat rapid incendiul și au reușit protejarea unei alte anexe și a casei de locuit din apropiere.

Cauza probabilă: foc deschis în spații folosit pentru arderea unor resturi vegetale, propagat la o construcție aflată în imediata apropiere.

.

Lasati un comentariu