E stabilit! Rămânem la Carei cu Ștrandul Termal închis, cu țânțarii și cu mirosul pestilențial

• publicat la: 28 iulie 2020
E stabilit! Rămânem la Carei cu Ștrandul Termal închis, cu țânțarii și cu mirosul pestilențial

E stabilit! Primarul Kovacs nu mai aprobă deschiderea ștrandului termal Carei din cauza îmbolnăvirilor din alte județe. Dacă ar fi să ne luăm după  (i)raționamentul lui ar trebui închise și plajele de la Marea Neagră pentru că vin oameni din județele unde cresc cazurile de îmbolnăviri cu Covid 19.

De câteva zile se poartă discuții între primarul municipiului Carei și cei cărora le-a fost dat în concesiune Ștrandul Termal asupra oportunității deschiderii acestuia. Inițial, administratorul ștrandului termal anunța că nu se va deschide deloc în acest an unitatea dar au revenit asupra deciziei după sondajul inițiat de Buletin de Carei. Un fel de alba-neagra a fost  oferită careienilor  în toată această perioadă.

Astăzi, anunțul postat e pagina Primăriei Carei stabilește clar că nu se deschide ștrandul termal pentru că numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut  în alte județe decât Satu-Mare.  Menționăm că strandul termal Tășnad, Satu Mare și Mihăieni  funcționează de mai multe săptămâni fapt de nu a dus la nicio îmbolnăvire din rândul celor care le frecventează. Așa că motivul menținerii lacătului pe ușa ștrandului termal din proprietatea Primăriei Carei este cu totul altul. În mod curios nu a fost postată nicio fotografie de la locul discuțiilor așa cum se procedează pentru a înlătura orice suspiciune legată de participanții la tratative.

Comunicatul oficial

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a avut azi o întâlnire cu conducerea ștrandului Joy pentru a analiza oportunitatea deschiderii ștrandului în contextul evoluției actuale a epidemiei de coronavirus. Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de noi cazuri de COVID-19 în unele județe din zona de nord-vest a țării, s-a ajuns la concluzia că deschiderea ștrandului începând cu data de 1 august 2020 ar fi prea riscantă pentru sănătatea careienilor.
”Chiar dacă în Carei și în județul Satu Mare situația este sub control, dacă se deschide ștrandul ne putem trezi oricând ca noul coronavirus să fie adus în orașul nostru de către eventuali clienți infectați, veniți din județe precum Cluj, Sălaj, Maramureș, Bihor sau Bistrița. Întrucât sezonul estival oricum se apropie de sfârșit, am ajuns la concluzia că nu merită să riscăm atât de mult. Înțeleg că numeroși careieni, care nu au plecat nicăieri în concedii din cauza pandemiei, de abia așteaptă deschiderea ștrandului, dar nu ne dorim să creăm un focar de coronavirus în orașul nostru. Mai bine să așteptăm până anul viitor, când ștrandul va putea fi deschis în condiții de siguranță deplină. Poate până atunci vom reuși să scăpăm și de coronavirus”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
”Am făcut pregătiri serioase pentru deschiderea ștrandului la 1 august, așa cum am convenit anterior cu domnul primar Kovacs. Însă, analizând evoluția îngrijorătoare a pandemiei de coronavirus, suntem și noi de părere că ar fi mult prea riscant să deschidem porțile ștrandului la începutul lunii viitoare. După cum am mai spus, pentru noi, pe primul loc este sănătatea și siguranța clienților noștri, în general, și a careienilor, în mod special. Vă mulţumim pentru înţelegere şi să ne revedem cu bine în sezonul estival 2021, pentru care ne facem deja planuri importante”, au declarat reprezentanții ștrandului Joy.

 

 

comentarii

de Buletin de Carei la 28 iulie 2020 - 12:47

Foarte bine ca va lasati manipulati. Vor avea in continuare salarii asigurate si masa de manevra. După rationamentul primarului ar trebui inchise si plajele pentru ca vin oameni din alte judete. Curios ca la Tasnad nimeni nu se imbolnaveste dupa ce saptamani intregi functioneaza strandul. Doar Kovacs se teme de multimi, nu degeaba nu vrea nici sa participe la emisini unde nu i se asigura parteneri slugi.

de Farcau Doina la 28 iulie 2020 - 13:19

Trebuia deschis in sezon si cetatenii sa opteze daca merg la strand sau nu.Fiecare sa isi asume responsabilitatea….

de Glasul Realitatii la 28 iulie 2020 - 21:17

Vor deschide pana in 2022 pt MAREA SARBATOARE CENTENARA:CAREI CITY MODERNIZAT OSSTEREICH 2022.Un vis implinit.Bravo domnule primar!!!/

Lasati un comentariu