Show de tobe ”DRUM DAY” printre picături de ploaie

• publicat la: 17 iulie 2020
Show de tobe ”DRUM DAY” printre picături de ploaie

Vineri, 17 iulie 2020, de la ora 18.00, în Parcul dendrologic din municipiul Carei a avut loc concertul „DRUM DAY”, un eveniment inedit care a reunit 9 toboșari și percuționiști din Carei.

În cadrul show-ului de tobe au evoluat în fața publicului mai multe generații de toboșari, mulți dintre aceștia membrii în cadrul unor formații extrem de apreciate: Varga Máté, Binder Sándor, acompaniat la chitară de Vinkler Rolland și chitară bass de Molnar Nicolae, Blăjian János, Cosma Daniel, Georgescu Marius, Gindele Gábor, Gindele Zoltán, Pap Cătălin, prof. Szűcs József.

  Fiecare toboșar a pregătit câte două momente, unul de improvizație și un moment cu acompaniament instrumental sau cu negativ, însă din cauza condițiilor meteo, s-au păstrat în program doar părțile care au inclus negativele sau acompaniamentul.

  Cu toate că show-ul de tobe era programat să dureze aproape două ore, întregul eveniment a ținut puțin peste o oră, însă o oră intensă în care publicul a savurat din plin momentele de virtuozitate pregătite de toboșari. Ploaia a pus capăt concertului de tobe, iar jam session-ul programat pe finalul evenimentului a nu a mai avut loc. Însă toți cei prezenți s-au putut bucura de spectacolul pregătit cu minuțiozitate de toboșari, aplaudându-i cu multă energie după fiecare moment.

  Evenimentul a avut și caracter caritabil, astfel că cei care au avut posibilitatea au făcut donații pentru careianul Robert Vereș (Bobby), în vederea cumpărării unui cărucior electric pentru persoane cu dizabilități.

 Prezentatorul evenimentului a fost Adrian Ștefănuți.

 Manifestarea culturală a fost organizată de Direcția de Cultură, Centrul Cultural Carei și Centrul de promovare a turismului Cultural.

Lasati un comentariu