Ziua Imnului Național marcată la Carei fără demnitari și fără autorități locale

• publicat la: 29 iulie 2020
Ziua Imnului Național marcată la Carei fără demnitari și fără autorități locale

Buletin de Carei aduce  mulțumiri directorului Cancelariei Prefecturii Satu Mare, Adrian Cozma, pentru participarea  la manifestările dedicate Zilei Imnului Național de la Carei. Datorită prezenței dumnealui am avut  parte  și de un serviciu religios în fața Monumentului Ostașului Român.

Ca de obicei, NIMENI din conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei nu a participat la Ziua Imnului Național deși primarul și viceprimarul sunt demnitari ai statului român și aspiră la pensie specială tot de la statul român. Nu și-au trimis nici consilierii deși aceștia au trecută în Fișa Postului ca primă  Atribuție  ,,reprezentarea primarului la acțiuni sau activități la care nu poate participa,,.

Niciun candidat de primar din partea partidelor politice nu a fost prezent. În fața  Monumentului Ostașului Român au stat doar reprezentanți ai PMP și PNL. Niciun reprezentant  al Jandarmeriei sau Poliției Municipale sau Locale  nu a fost prezent! Pentru structurile MAI nu e zi de sărbătoare Ziua Imnului Național?

Părintele Valer Pop a dat glas rugăciunilor de binecuvântare iar apoi directorul Cancelariei prefectului, Adrian Cozma, a oferit date despre semnificația acestei zile, transmițând un mesaj de suflet pentru careieni.

,,Imnul național e simbolul unității din timpul Revoluției se la 1848. Poemul patriotic, scris de Andrei Mureșanu, a fost de natură să însufleţească adunările paşoptiştilor, pentru drepturi naţionale, mai ales din Transilvania.
O zi de sărbătoare, un bun prilej de cinstire a simbolurile naționale și de manifestare a respectului pentru curajul celor care au luptat pentru libertatea noastră!
Trebuie să onorăm acest simbol naţional şi să îl intonăm cu mândrie, ca gest de solidaritate, afirmându-ne identitatea naţională, unitatea şi patriotismul. Cinstim totodată memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român şi transmitem respectul nostru faţă de istorie și înaintași,, a afirmat Adrian Cozma.
.
Imnul Național a fost intonat de către corul Asociației Unirea avându-l ca dirijor pe Bogdan Zonocan din Sanislău.

Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Național al României. Potrivit Constituției, Imnul Naţional este considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu