Curtea de Apel Oradea confirmă neregulile semnalate de consilierul Ilie Ciută

• publicat la: 18 august 2020
Curtea de Apel Oradea confirmă neregulile semnalate de consilierul Ilie Ciută

Detractorii  consilierului municipal Ilie Ciută primesc o nouă decizie din partea instanței de judecată care confirmă subordonarea lor unor interese total potrivnice comunității careiene.  Unde-i lege nu-i tocmeală.  Consilierul Ilie Ciută a fost mereu denigrat de slujbașii primarului evazionist atunci când a intervenit pentru protejarea bugetului local  de poftele celor din grupul de interese. Nicio intervenție  pertinentă și susținută de documente oficiale a consilierului Ciută nu a rămas nesancționată de  gruparea de scribi din jurul evazionistului cu acte în regulă.

Nu le rămâne acum decât să citească o nouă Decizie favorabilă consilierului Ciută, de această dată din partea Curții de Apel Oradea. Așteptăm materialele denigratoare la adresa completului de judecată de la Curtea de Apel Oradea așa cum s-a procedat cu președinta  Judecătoriei Carei atunci când aceasta nu a dat o decizie favorabilă consilierului personal al primarului, analfabetul funcțional Szasz.

https://www.buletindecarei.ro/2020/01/consilierul-primarului-kovacs-ataca-presedinta-judecatoriei-carei.html

Consilierul Ilie Ciută a publicat pe pagina sa Decizia Curții de Apel Oradea privind ilegalitatea unei Hotărâri a  Consiliului Local Carei așa cum semnalase  în repetate rânduri. Adică a contestat scutirea de la plata impozitelor pentru Asociația Equus și a avut câștig  de cauză.

Curtea de Apel Oradea a casat în totalitate sentința pronunțată de Tribunalul Satu Mare și a rejudecat pe fond cauza!

Extrase din Decizia Curții de Apel Oradea sunt  postate de consilierul Ciută pe pagina sa.

,,Am fost ales în Consiliul Local timp de mai multe mandate spre a reprezenta interesul careienilor și spre a contribui la dezvoltarea comunității cu experiența mea profesională.
Nu am fost interesat de alianțe politice, nu am intrat în grupuri de interese. Interesul comunității a fost pentru mine mai presus de orice. E drept că prin intervențiile mele privind cheltuirea judicioasă a banului public, a respectării legii, mi-am atras multe antipatii și mi-am făcut mulți dușmani dar nu mă plâng.
In cursul anului trecut am formulat o plângere prealabilă către Consiliul Local Carei prin care am solicitat să se revoce Hotărârea 45 din 19 martie 2019 prin care se aproba scutirea de la plata impozitelor și taxelor locale datorate pe anul 2019 a Asociației Equus pentru imobilul situat pe strada 25 octombrie nr.2 ca fiind nelegală.
In loc să se analizeze și să se anuleze această Hotărâre am fost tratat cu dispreț și cu multă sfidare. Au crezut că nu li se poate întâmpla nimic și că legea este doar așa cum o interpretează ei.
Fac precizarea clară că asociația amintită e parte din grupul de interese. Am fost nevoit să atac în Contencios Administrativ această hotărâre aprobată de mașina de vot, să demonstrez că nu este legală.
La Tribunalul Satu Mare s-a judecat cu totul altceva decât cele invocate de mine…
Nu am disperat și am atacat cu recurs decizia Tribunalului Satu Mare, la Curtea de Apel Oradea, știind că am dreptate. Curtea de Apel Oradea a casat în totalitate sentința pronunțată de Tribunalul Satu Mare și a rejudecat pe fond cauza!
Pe data de 28 iulie 2020 am primit Decizia finală și irevocabilă pe care o redau în anexă.
Am avut dreptate și de această dată! Consiliul Local trebuie să anuleze această hotărâre și să îmi plătească cheltuielile de judecată. Până în anul 2018 această asociație nu a plătit niciun leu impozit deși codul fiscal impune acest lucru. În 2018 a fost scutită în același mod cu Hotărârea pe care am atacat-o. Și ca sfidarea să ajungă la cele mai înalte cote, și în 2020, prin hotărârea 30 din 12 februarie 2020, asociatia Equus a fost scutită de taxe și impozite tot în mod nelegal.
Dacă nu vor recupera toți banii până în anul 2018 inclusiv și nu vor anula și Hotărârea 30 din 12 februarie 2020, jurământul pe care l-am depus la investirea ca și consilier municipal și anume că voi face tot ce îmi stă în putere pentru folosul comunității mă obligă să anunț Curtea de Conturi și să atac hotărârea 30 din februarie 2020.
„Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Carei. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
Acesta este jurământul depus de fiecare consilier local la investire.

 

Buletin de Carei

comentarii

de alexandru teodora la 19 august 2020 - 06:31

FELICITARI, daca toti consilierii locali ar avea asemenea structura umana si s-ar comporta ca atare, Romania nu ar fi furata ca si pana in prezent !

Lasati un comentariu