Primarul evazionist al Careiului promite tablete pentru elevi. Sperăm că nu ajung și acestea la Satu Mare

• publicat la: 22 august 2020
Primarul evazionist al Careiului promite tablete pentru elevi. Sperăm că nu ajung și acestea la Satu Mare

Primarul Careiului, evazionistul Eugen Kovacs, a avut vineri la Liceul Teoretic, o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățământ din municipiu pe tema deschiderii gărdinițelor, școlilor și liceelor în noul an școlar se anunță pe pagina Primăriei Carei.

La întâlnire a participat și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Anișoara Boitor. În cadrul discuțiilor au fost analizate scenariilor (scenariile – n.r./ dacă tot sunt angajați și analfabeți funcționali pe la primărie) privind redeschiderea unităților de învățământ din Carei, în funcție de evoluția pe plan local a pandemiei de coronavirus.Pe plan local  nu avem confirmate nici 5 cazuri de careieni infectați.

Primarul Eugen Kovacs a declarat că administrația locală va achiziționa tablete pentru elevi, în cazul în care cele achiziționate de Guvern nu vor fi de ajuns pentru elevii din Carei. Să sperăm că nu se va repeta scenariul cu achiziția aparatului de testare pentru Covid care a fost cumpărat din banii careienilor dar a ajuns  la Spitalul Județean Satu Mare deși spitalul careian este declarat spital suport covid.

Directorii școlilor au arătat că se confruntă cu probleme legate de personalul suplimentar, a asigurării spațiiilor suplimentare. De asemenea, s-a desprins concluzia că învățământul online nu poate fi aplicat în cazul învățământului preșcolar și al învățământului profesional, în cazul orelor de practică.

Propunerile au vizat organizarea unor ore de curs care să dureze 25 de minute, astfel încât să se poată asigura accesul elevilor în două schimburi în școli și să nu se genereze costuri suplimentare legate de salarizarea cadrelor didactice.

Propunerile vor fi înaintate Ministerului Educației de către conducerea IȘJ Satu Mare.

Din partea gazdelor, Liceul Teoretic Carei, a participat directorul Zsido Sandor, cel cu pantaloni scurți.

 

Lasati un comentariu