Stimulente financiare acordate pentru personalul din Spitalul de Urgență Satu Mare și cel din Negrești Oaș

• publicat la: 5 august 2020
Stimulente financiare acordate pentru personalul din Spitalul de Urgență Satu Mare și cel din Negrești Oaș

Consiliul Județean Satu Mare anunță acordarea de stimulente financiare personalului medical și de specialitate aflat în linia întâi în lupta cu noul coronavirus. Deoarece spitalul suport covid Carei nu este în subordinea Consiliului Județean ci a  Consiliului Local Carei, nu se află pe lista celor care primesc stimulente financiare chiar dacă e singurul spital suport covid din județul Satu Mare.

Praful s-a ales de promisiunile prin care ar fi curs lapte și miere la Carei după ce primarul a acceptat ca să se transforme spitalul careian în unul suport covid!

Până și aparatul de testare Covid 19 cumpărat  din banii careienilor a ajuns la Spitalul Județean Satu-Mare ca donație din partea Primăriei Carei.

Consilierii județeni au aprobat stimulentele financiare pentru personalul din Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, în valoare de 176.177 lei, respectiv 22.802 lei pentru cei din Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, fiind vizați echipa laboratorului de testare a infecției cu coronavirus și directorii economici ai spitalelor.
Finanțarea este acordată în baza unei regulament aprobat de Comitelele Directoare ale celor două spitale și reprezintă o recunoaștere a muncii suplimentare depuse în perioada pandemiei, în afara orelor prevăzute în contract, având în vedere numărul mic al specialiștilor și volumul mare de muncă.
În perioada următoare vor fi acordate stimulente financiare și angajaților Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare care pe durata pandemiei au fost în carantină la locul de muncă. Deși legea a fost modificată în această direcție, Consiliul Județean Satu Mare așteaptă repartizarea fondurilor necesare.

Angajații de la spitalul suport covid Carei au rămas și cu munca deosebit de periculoasă și cu buzunarul mai gol decât al colegilor lor din centrele din județ.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu