Adelina este primul copil intrat în programul Burselor Români pentru Români

• publicat la: 3 octombrie 2020
Adelina este primul copil intrat în programul Burselor Români pentru Români

Asociația Calea Neamului și Gruparea Grai Străbun în colaborare cu Buletin de Carei au demarat cel mai îndrăzneț proiect pentru întărirea identității românești din județele Covasna, Harghita și Satu Mare. În timp ce Ungaria trimite  fonduri generoase pentru cei care frecventează învățământul în limba maghiară și construiește în Transilvania până și creșe, foarte multe sate românești nu mai au dreptul de a avea o școală în sat sau o grădiniță, copiii fiind trimiși în alte localități pentru a beneficia de educație școlară.

Proiectul demarat de Asociația Calea Neamului și Gruparea Grai Străbun în colaborare cu Buletin de Carei dorește să aducă puțin sprijin elevilor români care au rezultate bune la învățătură din moment ce statul român nu este interesat de sprijinirea tuturor elevilor români.

Fondurile pentru burse se centralizează în contul Asociației Calea Neamului deschis special pentru acest scop la

BRD (RO77BRDE080SV91101760800),

altul decât contul principal al asociației, din care vom prezenta săptămânal extrasele de cont pentru o transparență totală. Cine doreste să rămână anonim, din diverse motive, în privința acestor donații, este rugat să-mi specifice acest lucru pe mesaj privat si numele lui va fi acoperit din fotografia extrasului de cont.

Adelina  tine în mâini Steagul României în Covasna  și este primul copil intrat în programul Burselor Români pentru Români. Minunea de om, care are rezultate foarte bune la învățătură, dar o situație materială nu tocmai strălucită, este din satul Valea Mare, jud. Covasna si învață la școala din localitate. Banii trimiși de Grai Străbun sunt deja pe drum si vor ajunge în contul familiei ei la începutul săptămânii viitoare. Am ajuns astăzi la ea cu brațele pline de cadouri, împreună cu prietenul nostru, Gică Samoilă, român adevărat din Covasna, pentru a-i da vestea bună Adelinei si pentru a o cunoaște mai bine.

Adelina este extrem de inteligentă, are darul de a povesti cu o ușurință remarcabilă, coerent si corect tot felul de întâmplări, inclusiv cum salvează puiuții de pisici rătăciți prin sat, semn că Dumnezeu i-a dăruit și un suflet minunat.

Duminică vom anunța si alți copii înscriși în proiectul nostru comun, Bursele Români pentru Români. Dumnezeu le va rândui pe toate, Aripile de Înger din nou ne vor salva iar acele Aripi sunteți VOI!
Căci împreună am mers si vom merge în continuare cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Tîrnoveanu

Lasati un comentariu