Cea mai NEREUȘITĂ manifestare de Ziua Armatei la Carei

• publicat la: 25 octombrie 2020
Cea mai NEREUȘITĂ manifestare de Ziua Armatei la Carei

Manifestare anostă la Carei de Ziua Armatei Române! Formală. Este pentru prima dată când Imnul de Stat nu se cântă de către militarii aflați pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român de la Carei ci răsună doar la difuzoare.

Din partea Guvernului a participat Ministrul Apărării Naționale iar din partea președinției un consilier. Deși e an electoral, vremea de toamnă a ținut departe de Carei  cele mai înalte oficialități ale statului care au nu mai dau importanță  semnificației  zilei de 25 octombrie. Au fost prezenți Prefectul Radu Bud, președintele CJ Csaba Pataki, primarul evazionist Kovacs Eugen, președinți de partide și reprezentanți ai structurilor din MAI.

Serviciul religios a fost oficiat de către părintele Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, secondat de protopopul Florin Mocanu și alți preoți.

Au fost din nou montate țarcuri, grilaje metalice, pentru a nu permite accesul publicului. Oricum pădurea de tuia  ce maschează  perfect Monumentul Ostașului Român de la Carei a desăvârșit acțiunea de împiedicare  a oricărei vizibilități pentru publicul spectator și așa  în  număr redus. Misiune îndeplinită dacă acesta a fost scopul organizatorilor.

Măsuri discriminatorii și pentru presă. În timp ce presa obișnuită era  înghesuită într-un țarc delimitat cu panglică tricoloră, fotografii mai marilor zilei se plimbau nestingheriți pe unde doreau pașii lor.

Nicio alocuțiune, nicio intervenție verbală. Finalul a aparținut voluntarilor de la INVICTUS care au sosit cu cea de-a șaptea Ștafetă a Veteranilor la Carei.

General de brigadă (r) Constantin Mancaș, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Cluj, a preluat de la Invictus  drapelul național și l-a predat primarului Kovacs cu indicația de a-l  păstra mereu la Monumentul Ostașului Român. Puțin probabil ca recomandarea să se  și concretizeze având în vedere aversiunea primarului pentru drapele românești la monument sau pe plăcile oficiale de la primărie.

Toată manifestarea de la Monumentul Ostașului Român a durat 30 de minute. Așteptările publicului careian pentru o demonstrație aeriană sau o paradă militară au fost …degeaba.

De departe cea mai NEREUȘITĂ manifestare  pentru Ziua Armatei la Carei.

GALERIE FOTO

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu