Șoferi sub influența băuturilor alcoolice depistați la Căpleni, Racșa și Oar

• publicat la: 19 octombrie 2020
Șoferi sub influența băuturilor alcoolice depistați la Căpleni, Racșa și Oar

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 16 – 18 octombrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 260 de sancțiuni contravenționale.

 Astfel, în perioada 16 – 18 octombrie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  130.000 lei.

Totodată polițiștii rutieri au procedat la reținerea a 28 permise de conducere. 

 

Infracțiuni rutiere

 

Vineri, 16 octombrie a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii rutieri careieni au depistat pe raza localității Căpleni, un bărbat, de 35 de ani, din localitate, care se afla la volanul unui autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. 

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare, au identificat un bărbat, de 42 de ani, din localitatea Oar, care se afla la volanul unui autoturism, pe raza localității de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice, fiind implicat într-un eveniment rutier cu pagube materiale.

În fapt, cel în cauză, deplasându-se cu un autoturism pe DC59 a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în șanțul de pe marginea drumului iar apoi a intrat în coliziune cu un stâlp de  susțiere a rețelei electrice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

La aceeași dată, în jurul orei 22.10, polițiștii din cadrul Sectiei de Poliție Rurală Negrești Oaș au identificat în localitatea Racșa, un bărbat de 55 de ani, din localitatea Trip, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, fiind implicat într-un eveniment rutier cu pagube materiale.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cazurile prezentate s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influența băuturilor alcoolice.

 

Lasati un comentariu