Un careian pune la treabă Ministerul Culturii și denunță ascunderea unor monumente românești simbol

• publicat la: 23 noiembrie 2020
Un careian pune la treabă Ministerul Culturii și denunță ascunderea unor  monumente românești simbol

Un careian pune la treabă Ministerul Culturii și denunță ascunderea unor  monumente românești simbol după o perdea de tuia. Prețuire și respect pentru astfel de români vrednici!

Mai există români cu spirit civic, luptători pentru păstrarea identității românești și imuni la presiunile grupului de interese ce a pus stăpânire pe  municipiul Carei!

Propaganda antiromânească dirijată de conducerea exclusiv UDMR a Careiului și linșajul mediatic la adresa celor care prezintă situația de la Carei nu au avut sorți de izbândă și nu au îngenuncheat toți românii. Nu toți avem nevoie de locuri de muncă în sistem bugetar, nu toți cedăm presiunilor și înscenărilor, nu toți depindem de banul public!

Unul dintre românii deranjați de bătaia de joc la adresa monumentului simbol de eliberare a teritoriului românesc, Monumentul Ostașului Român dar și a bustului  lui Simion Bărnuțiu a adresat o sesizare Ministerului Culturii prin care semnala că pădurea de tuia împiedică punerea în valoare a operei de artă lăsate moștenire careienilor de către moroșanul Gheza Vida. Bustul lui Simion Bărnuțiu din fața liceului unde a studiat între anii 1820-1825  este de asemenea lipsit de vizibilitate datorită celor doi arbori de tuia ce îl înconjoară.

Adresa a fost luată în considerare de către Ministerul Culturii și a fost desemnat un reprezentant pentru a se deplasa la fața  locului și a consemna care este situația.

Urmare a verificării de la fața locului, se confirmă semnalarea românului careian,  se impune respectarea legii 422  și se solicită îndepărtarea perdelei de vegetație ce împiedică punerea în valoare a celor două monumente simbol.

Cam atât despre respect reciproc și bună conviețuire din partea conducerii exclusiv UDMR a mun.Carei.  Românii din Carei sunt nevoiți mereu să apeleze  la forurile superioare pentru intrarea în normalitate, pentru drepturi egale.

NICIUN candidat din județul Satu Mare intrat în cursa pentru un loc în Parlamentul României nu este preocupat de soarta monumentelor de la Carei. Vor doar voturile careienilor, nu se deranjează să vadă  situația de la Carei. Deci intențiile lor sunt clare, nu au nimic de-a face  cu protejarea  istoriei noastre locale. Cu atât mai mult este de admirat careianul care a luat attiudine și a pus la treabă Ministerul Culturii. Prețuire și respect!

Buletin de Carei

 

 

 

 

Lasati un comentariu