PNL sacrifică Cultura de dragul rămânerii la putere?

• publicat la: 21 octombrie 2021
PNL sacrifică Cultura de dragul rămânerii la putere?

Nu doar în județul Satu Mare PNL satisface UDMR toate dorințele ci și la nivel național. Iar partidele de așa zisă opoziție nu au nimic împotrivă deoarece nu iau poziție față de atacurile la adresa ființei naționale de-a dreptul.

Un ONG constituit pe criterii etnice care abia se ridică la 5% opțiuni de vot ține  în șah toți politicienii români. În municipiul Carei există 3 clase de meserii pentru specializarea ospătar-vânzător comercial și toate sunt în limba maghiară. Elevii români nu au acces la această specializare în limba lor maternă, limba română, limba oficială a țării noastre. Niciun politician sătmărean nu a luat atitudine, toți stau cu capul plecat în fața UDMR. Nu sunt de văzut nici la manifestările românești cu tematică identitară.

În municipiul Satu Mare a fost vandalizat bustul lui Avram Iancu dar Poliția a clasat cazul, nu a vrut să facă public numele autorului. Niciun politician sau parlamentar sătmărean nu a luat atitudine. Au ales poziția ghiocel.  La fel și când s-a distrus total Centrul Civic din Satu Mare proiectat de renumitul arhitect român Porumbescu.

Aflăm acum că lista posibililor miniștri care ar putea face parte din noul Guvern al României, în varianta Nicolae Ciucă premier, cuprinde un reprezentant al UDMR la ministerul Culturii.

Adică poporul român nu are  o persoană competentă pentru a deține postul de ministru al Culturii din România? Ne întoacem iar la perioada în care Kelemen Hunor era ministrul Culturii și interzicea publicarea volumului Poesii al lui Mihai Eminescu, aloca bani cu sacul pentru reabilitare de  monumente ale maghiarilor iar pentru restaurare cetăți dacice de pe întreg cuprinsul țării aloca doar 90 de mii de lei?  Discriminare pe pâine de-a dreptul! Va primi din nou tatăl lui Csilla Hegedus lucrări la Carei și se va interzice  în continuare ridicare bust Brătianu sau catarg cu tricolor  pe domeniul public?

Tot în perioada când UDMR deținea conducerea ministerului Culturii a fost respins de 2 ori bustul lui Avram Iancu pentru a fi amplasat la Sibiu, pe domeniul public.

Se vor subvenționa din nou apariții de volume cu preponderență în limba maghiară iar cele românești vor ajunge din nou Cenușărese?

https://www.buletindecarei.ro/2014/07/literatura-romana-clasica-si-contemporana-discriminata-la-ea-acasa-sub-conducerea-udmr-de-la-ministerul-culturii-rapoarte-scrise-cu-greseli-gramaticale.html

PNL a dat UDMR ministerul Dezvoltării și administrației publice, ministerul Mediului și al sportului și acum va da și Cultura așa cum a dat-o și PSD pe vremea premierului Ponta?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu