Servicii sociale la Carei pentru persoanele cu dizabilități

• publicat la: 14 ianuarie 2021
Servicii sociale la Carei pentru persoanele cu dizabilități
.
Consiliul Județean Satu Mare anunță pe pagina sa date pe care Primăria Carei le refuză plătitorilor de taxe și impozite. Plătim  un administrator de pagină la Primăria Carei pentru ca acesta să presteze cu totul alte servicii.
Buletin de Carei a suplinit lipsa de informare din partea Primăriei Carei și a anunțat gratuit în data de 13 ianuarie 2021 dezvoltarea la Carei a unui serviciu social pentru persoane adulte cu dizabilități.
.

https://www.buletindecarei.ro/2021/01/serviciu-social-centru-respiro-la-carei-pentru-persoane-adulte-cu-dizabilitati.html

.

Astăzi, Consiliul Județean Satu Mare anunță că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare a pregătit un proiect numit „APT – Alternative pentru tine”, care are drept scop înființarea unui centru social de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități, în municipiul Carei.
Centrul de zi va asigura accesul persoanelor cu dizabilități la găzduire, îngrijire personală, servicii medicale, terapii de recuperare, servicii specializate în funcție de nevoile specifice ale acestora.
Va fi asigurată astfel o creștere a calității vieții persoanelor cu dizabilități neinstituționalizate și prevenirea instituționalizării acestora.
Proiectul are o valoare totală 1.236.523,05 lei.
Contribuția DGASPC Satu Mare este de 684.523,05 lei, restul sumei fiind suportată din fonduri guvernamentale prin Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate”.
Proiectul, acordul de parteneriat cu Primăria Carei și cheltuielile necesare implementării acestuia, au fost aprobate de consilierii județeni în cadrul ședinței de astăzi.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu