Vrem Lumină pentru Avram Iancu și la Satu Mare!

• publicat la: 3 ianuarie 2021
Vrem Lumină pentru Avram Iancu și la Satu Mare!

Dați lumină pentru Eroul Național Avram Iancu al cărui bust zace de ani de zile în întuneric.

Pentru că și municipiul Satu Mare este pământ românesc vă prezentăm imagini cu metodele de umilire a românilor  și simbolurilor lor cu buna știință a conducerii primăriei.

Bustul Eroului Național Avram Iancu nu este luminat pe timp de noapte deci nu este vizibil pentru cei care trec prin centru așa cum sunt luminate toate statuile simbol ale minorităților. Umilirea și discriminarea românilor  persistă în acest colț de țară românească cu acordul tacit al autorităților guvernamentale. Orice coroniță cu tricolor depusă la bustul său dispare în câteva zile așa cum se proceda la Carei la bustul lui Simion Bărnuțiu înainte de a se lua atitudine.

.

Municipiile județului Satu Mare sunt conduse de primari de la ONG-ul UDMR. În ambele  localități există probleme legate de punerea în valoare a simbolurilor românești.

Unii primari de la UDMR nu pot abdica deloc  de la discriminare  și umilire, metode practicate sute de ani la adresa poporului român înainte de eliberarea din octombrie 1944 și de Marea Unire din 1918.

Considerație  pentru sătmărenii care au trimis imagini și înregistrări.

În municipiul Carei ansamblul monumental Avram Iancu a fost renovat total și iluminat urmare a proiectului inițiat și dus la bun sfârșit de Ilie Ciută.

https://www.buletindecarei.ro/2020/06/se-sfinteste-recent-reabilitatul-ansamblu-monumental-avram-iancu-din-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/lucrari-incheiate-in-cadrul-proiectului-de-reabilitare-ansamblu-monumental-avram-iancu-din-carei.html

Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu